Widok

Gdzie można oddać naczynia?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny,
mam w piwnicy dużo używanych naczyń po tesciowej, których sama nie chcę, będę je jeszcze przeglądała bo nie pamiętam co tam jest (stoją tam 3 lata) a nie wiecie czy jest jakieś miejsce gdzie można je oddać? Taki odpowiednik pojemników na odzież PCK?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podczepie sie pod watek bo tez mam mnostwo takich naczyn w domu i zal mi ich wyrzucic.
Ja aktualnie robię porządki "na przyjście dzidzi" i będę oddawać jakieś rzeczy przez ogłoszenie na trojmiasto.pl (np. malakser). Oddałam już w ten sposób przed ślubem odkurzacz i ławę. Zaznaczyłam że odbiór we własnym zakresie, chętni znaleźli się od razu.
Jeśli szukacie organizacji, a nie indywidualnego odbiorcy, to może jakieś pogotowie opiekuńcze? A pewnie w PCK też się można spytać czy przyjmą. Znalazłam ich stronkę, wychodzi na to że sprzęt gospodrastwa domowego też przyjmują, może naczynia też pod to podlegają? http://www.pck.pl/pages,8_19.html
gosiaczek a gdzie mieszkasz bo za kilka dni ide na swoje meiszkanko i tymczasowo jakies naczynia by mi sie przydały!
Asiula83 mieszkam na Witominie, jak zajrzę do tych kartonów to dam ci znać co tam jest i jak będziesz chciała podjechać zobaczyć to nie ma problemu.
Napisz tylko maila do siebie.
wywieś info na jakiejś uczelni - studenci często potrzebują naczyń przy urządzaniu się.
inny pomysł - kontakt z miejskim ośrodkiem pomocy społecznej - pracownicy znają ludzi w ciężkiej sytuacji materialnej i mogą pokierować.
Spełnij marzenie chorego dziecka

jeśli macie znajomych, sąsiadów itp. którzy mają działki - to zapytajcie czy nie potrzebują naczyń :)

z doświadczenia wiem, że na działkach zawsze się przydadzą ;)
A może i studentom do akademika?
Moja koleżnka oddała kiedyś miski i talerze do schroniska :)
gosiaczek fajnie się składa bo ja też jestem z witomina, a dokładniej z ulicy widnej! ile byś chciała za te naczynia i mniej wiecej jak wyglądają napisz prosze na maila joasik6@wp.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry