Widok

Gdzie można oddać naczynia?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny,
mam w piwnicy dużo używanych naczyń po tesciowej, których sama nie chcę, będę je jeszcze przeglądała bo nie pamiętam co tam jest (stoją tam 3 lata) a nie wiecie czy jest jakieś miejsce gdzie można je oddać? Taki odpowiednik pojemników na odzież PCK?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podczepie sie pod watek bo tez mam mnostwo takich naczyn w domu i zal mi ich wyrzucic.
Ja aktualnie robię porządki "na przyjście dzidzi" i będę oddawać jakieś rzeczy przez ogłoszenie na trojmiasto.pl (np. malakser). Oddałam już w ten sposób przed ślubem odkurzacz i ławę. Zaznaczyłam że odbiór we własnym zakresie, chętni znaleźli się od razu.
Jeśli szukacie organizacji, a nie indywidualnego odbiorcy, to może jakieś pogotowie opiekuńcze? A pewnie w PCK też się można spytać czy przyjmą. Znalazłam ich stronkę, wychodzi na to że sprzęt gospodrastwa domowego też przyjmują, może naczynia też pod to podlegają? http://www.pck.pl/pages,8_19.html
gosiaczek a gdzie mieszkasz bo za kilka dni ide na swoje meiszkanko i tymczasowo jakies naczynia by mi sie przydały!
Asiula83 mieszkam na Witominie, jak zajrzę do tych kartonów to dam ci znać co tam jest i jak będziesz chciała podjechać zobaczyć to nie ma problemu.
Napisz tylko maila do siebie.
wywieś info na jakiejś uczelni - studenci często potrzebują naczyń przy urządzaniu się.
inny pomysł - kontakt z miejskim ośrodkiem pomocy społecznej - pracownicy znają ludzi w ciężkiej sytuacji materialnej i mogą pokierować.
Spełnij marzenie chorego dziecka

jeśli macie znajomych, sąsiadów itp. którzy mają działki - to zapytajcie czy nie potrzebują naczyń :)

z doświadczenia wiem, że na działkach zawsze się przydadzą ;)
A może i studentom do akademika?
Moja koleżnka oddała kiedyś miski i talerze do schroniska :)
gosiaczek fajnie się składa bo ja też jestem z witomina, a dokładniej z ulicy widnej! ile byś chciała za te naczynia i mniej wiecej jak wyglądają napisz prosze na maila joasik6@wp.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry