Widok

Gdzie na basen z dzieckiem?

Chełm Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Macie może jakieś doświadczenia dotyczące nauki pływania z dzieckiem. Czy sami je uczyliście czy chodziło do jakiejś szkoły. Jaką polecacie. W jakim wieku to było.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Koleżanka chodzi na basen na Chełm,mówiła,że zaczęła jak dziecko skończyło 3 m-ce

image

Aquapark?
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Trzy miesiące to wg mnie zdecydowanie za szybko. W Aqua Parku widzialam jak sie prowadzi takie zajecia iw ydaje mi sie ze na tym etapie sama sobie poradzę bez problemu. Instruktor wydaje mi się potrzebny do dziecka, które zaczyna pływać powyżej 3 roku życia. Czy którejś z Was udało się naczyć pływać samodzielnie dziecko (bez rękawków i kółka) w wieku do 3 lat?
http://www.urwis.pl/m-news+article+storyid-31.html

tu jest coś od jakiego okresu można chodzić z maluszkiem na basen. Okazuje się, że nawet 2 miesięczne dziecko może już uczęszczać na basenik. U takich maluszków do pół roku jest odruch płodowy, czy jakoś tak i łatwiej jest mu nauczyć się pływać, bo przecież 9 miesięcy dziecko w zasadzie "pływało" w wodach płodowych :)

Ale może artykuł to wyjaśni :)

image

image

Chodzac na basen na Chełmie widzialam tam szkole dzidziusia i male dzieciaczki ,moze mialy 4 m-ce , inne troche wiecej - wiem od znajomej z sanepidu , ze basen na Chełmie jest bezpieczny :) .

image
Chodzimy ze swoim synkiem na base na Chełm od 7 miesięcy. I z perspektywy tych miesiecy powiem Wam jedno -SUPER SPRAWA. Zaczeliśmy jak mały miał 4 miesiace.
na chełmie ucza pływac maluszki, a szkółka nazywa sie Pływarek , polecam

10.06.2006
image
image
Mam pytanie czy są organizowane gdzieś kursy pozwalające na pracę z dziemi na basenie. Pozdrawiam Piotrek z Ostrowca
aquapar sopot. www.naszedziecko.com.pl - polecam

image
w auqa parku jest syf...
jezeli chodzi o Gdynie najplepszy jest basen na Witominie..pozatym chodzic najlepiej z dziecmi ktore maja 6 miesiecy bo ich cialko lepiej reaguje na tem. chociaz tak czy inaczej musi byc dla takich maluszkow cieplejsza woda

allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
Mój synek chodzi od nowego roku na lekcje PŁYWANIA do Pani YVETTY i jest szczęśliwy.Pani YVETA ma bardzo dobre podejście do dzieci.Jasiu przepłynie już sam cały basen ,a ma dopiero 5 lat.Jestem bardzo zadowolona. Polecam szkółkę pływacką ARGONAUT tel. 0-510-17-88-19. Zadwoń ,będziesz zadowolony, POLECAM :):):):):):):):):):):) :):):):)www.argonaut.gda.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Najlepsza szkoła pływania (nie chlapania!) jest na AWFiS.
Nazywa się PŁYWAK.
Mamy porównanie z kilkoma innymi i jest bezkonkurencyjna.
Od kilku lat próbujemy różnych basenów i dopiero tu jesteśmy zachwyceni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Znam dwójkę dzieci, które tam uczyły się pływać! W AWFiS. SUPE R tam jest!!!

szkola dzidzius, kursy odbywaja sie w gdyni witominie i gdansku

z mala zaczelsimy chodzic jak miala 5 miesiecy
Polecam Dzidziusia.Bardzo mili instruktorzy i dzieki temu jest bardzo mila atmosfera. Poza tym nasza corcia ktora chodzi drugi rok calkiem swietnie sobie radzi juz teraz nie tylko w basenie. Teraz zaczelismy chodzic z naszym drugim roczniakiem. Naprawde goraco polecam.
3 miesiące to wcale nie jest za wcześnie, to jest właśnie wiek idealny na początki pływania. My z naszymi chłopakami bliźniakami zaczęliśmy chodzić jak miłay 2 miesiące. szkoła Pływania "nasze dziecko". teraz chłopaki mają ponad trzy lata i śmigają na wszystkich akwenach wodnych jakich sie tylko da. Pięknie nurkują, pięknie pływają, z rękawkami lub bez i w ogóle zachowują się jakby było to ich środowisko naturalne. Nigdy nie miały lęku przed wodą, kapiel to sama przyjemność i naprawdę bardzo to lubią.
A jesli chodzi o pływanie z instruktorem czy bez, to zdecydowanie "z instruktorem". jeśli chodzi o szkołę "Nasze dziecko" prowadzą zajęcia naprawdę profesjonalni instruktorzy. zajęcia dostosowane są do wieku i rozwoju dziecka. Są kolejne etapy, które dzieci przechodzą i tak powolutku krok po kroczku uczą się wszystkiego. A bez instruktora to co?? tylko moczenie dziecka i tyle, bo sama bym się chyba nie odważyła zdecydować, czy już dziecko można zanurzyć pod wodę, albo kiedy np. uczyć dziecko pływanai na plecach itd.....
POLECAM WSZYSTKIM. I WBREW POZOROM TO WCALE NIE JEST TAKIE DROGIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Agata 79 a gdzie ta szkoła?,możesz szczegóły podać?

image

Opinia została zablokowana przez moderatora

SEO for you

Pozycjonowanie stron www Google to najprostsza droga do znalezienia potrzebnej informacji w internecie Google.pl to najczęœciej odwiedzana strona internetowa w Polsce Z wyszukiwarki Google korzysta 95,6% polskich internautów Od strony Google.pl codziennš wędrówkę po sieci rozpoczynajš miliony Polaków Pozycjonowanie stron internetowych w Google to profesjonalna usługa reklamowa, dzięki której Twoja strona internetowa znajdzie się na czołowych miejscach w wyszukiwarce na hasła zwišzane z jej tematykš. Przykładowo: jeœli sprzedajesz odzywki - skuteczne wypozycjonowanie Twojej strony w Google sprawi, że będzie się ona pojawiać na frazy powišzane z tš tematykš, np. "odzywki sportowe", "odzywki dla sportowcow" oraz frazy niszowe np. "odzywka bialkowa". Skuteczne pozycjonowanie w wyszukiwarce Google zapewnia: znaczšcy (czasem nawet kilku lub kilkunastokrotny) wzrost liczby odwiedzajšcych Twojš stronę internetowš ruch najlepszej jakoœci, gdyż sš to wyłšcznie osoby zainteresowane tematem, czyli Twoi potencjalni Klienci.
Jasne, że mogę. www.naszedziecko.com.pl
Biuro mieści się we Wrzeszczu razem z biurem podróży Ikatur. Zajęcia odbywają się na pływalani na Chełmie i w AquaParku i chyba gdzieś jeszcze ale tego to już nie wiem, bo my korzystaliśmy tylko z tych dwóch miejsc.
A jeszcze telefon: 058/552-52-52 lub 502-07-08-09
Pozdrawiam:)
dziękuję:)

image

Nasza Zuzia chodzi na zajecia od 4miesiaca na basen na tatrzanskiej w Gdyni zajecia docyc fajne tylko ciagle to samo...tyle ze mamy blisko ale najwazniejsze jest to ze dziecko szczesliwe

allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
Yaira napisał(a):

> Nasza Zuzia chodzi na zajecia od 4miesiaca na basen na
> tatrzanskiej w Gdyni zajecia docyc fajne tylko ciagle to
> samo...tyle ze mamy blisko ale najwazniejsze jest to ze dziecko
> szczesliwe
A co ty dziewczyno myslałaś ze takiego brzdaca będa uczyc kraulem pływać ? :)))))
Tatrzańska owszem, ale tylko dla bogatych, od 1.04. 2008 podnieśli tak ceny, że zajęcia są dla maluszków, ale tylko bogatych rodziców! Szkoda, że jezuici nie dopuszczają trochę biedniejszych do siebie:(
kubika napisał(a):

> Macie może jakieś doświadczenia dotyczące nauki pływania z
> dzieckiem. Czy sami je uczyliście czy chodziło do jakiejś
> szkoły. Jaką polecacie. W jakim wieku to było.

Zdecydowanie proponuję Aquapark w Sopocie. Fantastyczni prowadzący. Doskonale zajęcia. Ja zaczęłam chodzić z synkiem w wieku 8 miesięcy. Teraz ma 3 lata, nie boi sie wody, "pływa" już bez użycia rekawków i generalnie czuje sie jak ryba w wodzie. Polecam

na chełmie to SZKOŁA DZIDZIUŚ

Z Michasią jesteśmy właśnie na kursie drugim:) w szkole Dzidziuś na Chelmie, mloda zaczęła jak miała 5 miesięcy i pewnie tylko dlatego, że tak zaczynał się kurs... ŚWIETNA ZABAWA, KTÓRA PRZY OKAZJI CUDOWNIE ROZWIJA DZIECKO mam wrażenie.
Michasia jest niesamowicie silnym dzieckiem, zaczęła raczkować jak miała 6 miesięcy i dwa tygodnie, a dreptać jak miała 10 miesięcy :), oczywiście jest to indywidualna sprawa, ale basen dzieciom zdecydowanie pomaga :)
dzieci są od 2 zajęć uczone nurkowania,( to do Pani, która powiedziała, że to co widziała sama może zrobić z własnym dzieckiem :)
Michalina kocha wodę, kąpana jest w dużej wannie od 2 miesiąca życia, a teraz jak tylko zbliża się jej pora to leci jak szalona do łazienki i czeka pisakjąc,aż napuścimy wodę :)
Pracowałam chwilę ( jako ratowniczka ) w Aqua Parku i tam z tego co widziałam to zajęcia były troszkę bardziej "delikatne" dla tych najmłodszych, chwalę sobie Chełm i dumna jestem z mojej małej syrenki:)
Polecam i pozdrawiam Wszystkich

Maja i Michalinką
www.przystanekmama.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
TYlko szkoła Dzidziuś!!!! profesjonalnie i miło, my chodzimy od 4 lat do nich! super ludzie, nasza mała pływa jak ryba, a zaczęła jak miała 9 miesięcy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
my zapisaliśmy się z 4 miesięcznym synkeim na zajęcia dla bobasów na basen przy szkole jezuiów w gdyni, serdecznie polecam!!!niespodziewałam ze będzie tak fajnie
Jest fajny basen w Lędzinach. Polecam. Basen, brodziki dla dzieci, sauny - wszsytko w cenie biletu.

http://www.moj-karnet.pl
Jest fajny basen w Lędzinach. Polecam. Basen, brodziki dla dzieci, sauny - wszsytko w cenie biletu.

moj-karnet.pl
Ja również polecam basen na Chełmie!!!!!!!!!Świetna prowadząca,warunki super ,czysta woda ,pozatym kontakt z wodą dla dzieciaków to najlepsza forma wspierania ich rozwoju ,nie mówiąc poprostu o tym jaka to fajna forma zabawy i możliwośc poznania innych dzieciaczków:)JMy z bliżniakami chodzimy od września i napewno będziemy kontynuować zajecia .Polecam :)!!
Czy zdradzicie ile kosztuje orientacyjnie karnet do szkoły dzidziuś kosztuje? Zamierzam moze jeszcze w tym nowym cyklu wystarowac z małą lub po nowym roku
Ja chodzę na zajęcia do Jezuitów i wcale nie uważam, że są tylko dla bogatych. 1 wejście dwójki dorosłych z dzieckiem kosztuje 35 złotych. Jestem naprawdę zachwycona instruktorkami oraz zajęciami.
image
My chodzimy da aqua parku do Sopotu, na zajęcie szkoły pływania "nasze dziecko" i uważam że:
1. Szkoła "Nasze Dziecko"- rewelacja, fajni instruktorzy, profesjonalne podejście
2. Któraś napisała ze woda w aqua to syf, może powiesz czemu tak uważasz? Woda w aqua jest badana raz w tygodniu przez sanepid i zawsze jest ok, aqua park to nie jest jakiś tam basenik, który może sobie pozwolic żeby sanepid go zamknął,bo to kosmiczne straty,więc pilnują żeby woda była wporządku. W razie wątpliwości zawsze możecie poprośić o opinię sanepidu i wam udostępnią i zobaczycie.
3. Znowu któraś napisała że po co instruktor dla niemowlaka.... jak to po co? Sama pójdziesz i co wsadzisz dziecko do wody i będziesz moczyć! To samo możesz robić w wanience. Otóż instruktor przy tak małym dziecku jest niezastąpiony, pokazuje ci co takie dziecko może robić w wodzie, co portafi już samo zrobić (sama byś nigdy na to nie wpadła) , uczy cię jak zajmować się dzieckiem w wodzie, no i w końcu uczy pływania.
To tak tylko po króce kilka moich uwag, a co do ceny w aqua to za kurs 10 wejść płaci się 290zł+50zł wpisowe-przy czym dostajesz gratis paczkę pieluszek swimmers-ów i zabawkę(kaczuszkę) dla dziecka.

Życzę przemyślanych decyzji i pozdrawiam:)
image
A i jeszcze do KUBIKA- tak po zajęciach z instruktorem około 1,5roczne dziecko potrafi pływać! bez rękawków!:)
image
Jeszcze doczytałam że padły zarzuty co do temperatury wody, więc w aqua nie wchodzisz z dzieckiem do dużego basenu gdzie woda ma ok 26'C, tylko zajęcia z niemowlakami odbywają się w wirpoolu, gdzie woda ma około 32'C. Ja chodze z synkiem od 3 miesiąca życia i uważam że to był najlepszy czas,bo dziecko nie ma jeszcze żadnych blokad, ani zachamowań, starsze dzieci czasem się boją i gorzej reagują. Ogólnie można chodzić na zajęcia po skończeniu 2 miesięcy przez dziecko.

Na tym kończę. Sorki że tak się rozpisałam, ale irytują mnie tak bezmyślne opinie koleżanek.
Pozdrawiam
image
stronka basenu w gdyni na tatrzanskiej
http://www.jezuici.pl/basen/akt.htm
Witam Chodzę z synkiem już prawie trzeci miesiąc do szkoły Pływania ARGONAUT i na początku miał opory przed założeniem całego kompletu ABC. Udało nam się z panią Yvette / trenerką ARGONAUTÓW namówić go tylko na płetwy. Ale ostatnio miał okazję być na basenie jak ćwiczyli nurkowie i jeszcze pan Tomek Dobroczek / Trener nurkowania i pływania mu posmarował maskę żelem żeby nie parowała jak prawdziwym nurkom, no i jak sobie wtedy popływał, zobaczył wszystko super tak teraz co dzień wieczorem napełnia sobie miskę wodą, (niestety mamy tylko prysznic w domu ) i ćwiczy nurkowanie bo nie może doczekać się już zajęć na basenie. Mamy z żoną teraz naprawdę niezły ubaw i naprawdę przechlapane :-))) w łazience. Polecam wszystkim, dzieci mają super bezstresową naukę w przyjemnej i zabawowej atmosferze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy dwuletnia córeczka może zacząć chodzić na takie zajęcia? Czy to już zdecydowanie za późno?
Ja chodzę do argonautów i Pani Yvette prowadzi zajęcia dla 2 latków
ale najlepiej zobaczyć na ich stronie filmy 2-3 lata nauka pływania

www.argonaut.gda.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kto wie, jak to jest z tą ozonowaną wodą? Ponoc taka lepsza dla delikatnej skóry dziecka.
Czy w Aquaparku i u Jezuitów wlasnie taka jest?
image
image
image
a aquaparku jest ozonowana na pewno...Przymierzam się, żeby zapisać się tam z moim brzdącem...Wysłałąm maila i czekam na jakieś info...
image

A ja polecam, żeby w okresie wakacyjnym chodzić jak najczęściej jeździć z dzieckiem nad jeziorko lub otwarte morze, chodzić na otwarte baseny (Aquapark w Sopocie, Hotel Velaves we Władysławowie). Malutkie dziecko oswaja się z wodą, starsze wspaniale bawi. Nasz 3-latek co roku robi postępy, uwielbia wodę, nurkuje i próbuje pływać. I co również ważne: rodzice też się wspaniale bawią i wypoczywają na świeżym powietrzu.
Wczoraj byliśmy 2 godziny w Aquaparku: przez godzinę młody brykał w basenie zewnętrznym, zjeżdżał z największej ślizgawki (jedyny taki odważny maluch), a następna godzinka w środku. Polecam - zabawa wspaniała.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (116 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

poszukiwany dobry ortopeda (20 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Zostałam okradziona przez kuriera-co robić (89 odpowiedzi)

Dziś przyszedł kurier dpd z paczką za pobraniem 177 zł. Miałam 200 zł,on nie miał wydać....

do góry