Widok

Gdzie najlepiej do spowiedzi...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czeka mnie pierwsza spowiedź przedślubna. Nasłuchałam się mnóstwo krytycznych uwag na temat niedawania rozgrzeszenia przez księży. Nie zamierzam nic zatajać, ale nie chcę się też narazić na to, że ksiądz kilka razy z rzedu nie da mi rozgrzeszenia... Bo o takich przypadkach też słyszałam :( Gdziesz szukać rozsądnego księdza?? Najlepiej w Gdańsku.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
podłączam się do pytania

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kościół Św. Mikołaja na Gdańskiej Starówce :)
Szczerze polecam!

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgadzam sie z Karolcią-kościół św Mikołaja:) braciszkowie sa ok!
dokładnie tak, też się tam wybieram
Dominikanie są świetni, nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś na nich narzekał :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bylam w "okraglaku" na przymorzu trafilismy na super ksiedza-dodam ze przed slubem mielismy dziecko naprawde milo sie rozczarowalam;)

Polecam kościół na Chełmie - ten duży, niedaleko sklepów - konfesjonały są tam w formie pokoików z drzwiami, pełna prywatność :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Mikołaju sie nie trafia- tam ogólnie sensownie spowiadaja i robią z tego sakrament oczyszczenia a nie dopierdzielania :P jak jest w wielu innych miejscach

TEKST REKLAMOWY ZOSTAŁ USUNIĘTY.
A ja własnie nie polecam Mikołaja, zostałam tam potraktowana bardzo oschło i wrogo, tylko dlatego że odważyłam się głośno powiedzieć jakie mam poglądy. Widać lepiej w/g domininikanów zataić swoje wątpliwości i wyklepać grzechy zgodnie z regułkami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
forumkom z gdyni moge polecic parafie Sw. Wawrzynca w Kacku i spowiedz u ks. Krzysztofa - super fajny wyluzowany ksiadz :)

w MIkolaju spowiedz jest ciekawa ale wcale nie latwa (ja kiedys malo nie dostalam rozgrzeszenia - i byl to jedyny kosciol w ktorym mi sie przydarzyl taki wypadek - osobiscie nie zaluje)
Czy moge zapytać co to znaczy - spowiedz ciekawa?
Jak mniej więcej przebiega?
Czy w Mikołaju sa jakieś stałe godziny spowiedzi?

A czy ktoś słyszał o Kościele św Józefa w Gdańsku - podobno tam spowiadają do późna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ciekawa to znaczy, ze opiera się raczej na rozmowie, niz na monolgu Twoim a potem ojca. Ja zawsze wiele wynoszę z tych spowiedzi u dominikanów, sa bardzo wartosciowe i dają do myślenia.
A jezeli chodzi o godziny, to nie wiem dokładnie, ale własciwie cały czas tam ktoś jest, tak od szesnastej do dziewiętnastej na pewno sa spowiednicy.

A jak to wygląda w przypadku, kiedy się mieszka z narzeczonym? NIe ma kłopotu z rozgrzeszeniem u Dominikanów?

Kilka lat temu sasiadke ksiadz uderzyl w twarz, wiec i takie sie historie zdarzaja. bylo to w kosciele w gdyni, na malym kacku.

kurcze zastanawiam sie jakie wy mozecie miec grzechy, ze sie obawiacie braku rozgrzeszenia??? ;-) Przeciez chyba nikt z nas nikogo nie zabil, wiec.....

Wystarczy, że się mieszka z narzeczonym...

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
... że z nim sypiam i stosuję antykoncepcję...

Morderca rozgrzeszenie dostanie, za seks przed ślubem rozgrzeszenia nie dają. I to ma być Kościół, który głosi Bożą Miłość?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
Najlepsze jet to, że nie za seks przed ślubem, tylko za mieszkanie ze sobą. PAra, która sypia ze sobą codziennie i nie ma zamiaru przestawać rozgrzesenie dostanie. A wystarczy, że ze soba zamieszkają, to rozgrzeszenia nie będzie. To dopiero jest obłuda.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry