Widok

Gdzie pobrac krew rocznemu dziecku?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,

Chciałam sie Was drodzy rodzice czy orientujecie sie gdzie moge pobrac rocznej córeczce krew? Czy taki maluch musi byc na czczo( co byłoby chyba straszne ;)) Jak wygląda takie pobranie krwi?
Pytam bo chciałam sprawdzic czy jest wszystko wporzadku , mała od jakiegos czasu nie przybiera na wadze-ciagle 8 kg i to mnie martwi :(((
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Swissmedzie pobiera położna krew ale tylko w konkretne dni więc trzeba zadzwonić i się zapytać kiedy można podejść. A co do tego czy dziecko ma być na czczo to raczej nie ale tak najlepiej 2 godzinki od posiłku.
w Gdyni przychodnia Bruss - od poniedziałku do piątku. Tak, dziecko powinno być na czczo ale powinno dostać dużo picia (wody) bo wtedy lepiej krew "cieknie" - u nas jak Młody miał roczek to z zyły na dłoni miał pobierane.
W Brussie świetne pielęgniarki z super podejściem do dziecka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam labolatorium przy szpitalu w Redłowie (za szpitalem w prawo obok ronda). Tam pobierają dzieciom z paluszka, w zasadzie bezbolesnie. A w razie czego są platerki EMLA znieczulające. A dziecko musi byc na czczo tylko kiedy badany jest cukier.
Ja polecam medicover dla dzieci, musimy dzieciom robic badania co miesiac , dwa i bylam juz w wielu laboratoriach, tam panie maja najlepsze podejsciie
Moje dziecko koszmarnie bało się pobierania krwi, przerobiliśmy swojego czasu sporo lab. + szpitali. Uważam, że najlepszy jest Synevo przy ETC na zaspie, pobierają krew przez "motylka" a nie przez "probówkę" czy jak to się nazywa... polecam!
ja byłam z moim synkiem tydzień temu w przychodni i bez problemu pobrano,ze skierowaniem oczywiście.Synek ma 1,5 roku.nawet lepiej jak rano wypije mleczko.Pielęgniarka mi tak powiedziała.
Ja bylam z Kuba w laboratorium w Naszej przychodni.
Wszystko bylo ok,zero placzu,mile panie.
Kuba przed badaniem pil kasze i nie bylo problemu:)
NIE NA CZCZO!!!!MLECZKO LUB DUŻO PŁYNÓW WSKAZANE.
akademia medyczna polecam. Badania bardzo tanie, rejestracja internetowa, pozatym z dzieckiem ponizej 3 roku zycia mozna bez kolejki wchodzic. Moj syn ma krew pobierana co 3 miesiace. problem byl ogromny bo nie bylo widac zyl pobieranie w przychodniach trwalo po 20 min łacznie z histeria w Akademi 2 min i po bolu. takie male dziecko moze wypic mleko albo wode.
Dziękuje za pomoc :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry