Widok

Gdzie podciąć za długie wędzidełko języka?

Karwiny Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie,
mam pytanie jak w temacie. Synek ma 2 i pół miesiąca - gdzie i w jakim wieku podcinaliście? Kogo polecacie - chciałabym zminimalizować mu traumę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jestem w temacie
mój syn ma 6 lat i jak poszedł do zerówki to dopiero pedatra sie zgodziła poniewaz przeszkadza mu to w nauce,poprawna wymowa,dostałam od pediatry skierowanie do laryngologa ,ten dał nam skierowanie do szpitala mam termin na czerwiec:) i tam dopiero dostane termin na obciecie ,mój synek ma dosc mocnoi bedzie miał robione pod znieczuleniem;(miejscowuym
mojej siostry córka ma dokładnie to samo ale ona nie potzrebowała bo mówi poprawnie ,a mój syn choc bardzo sie stara i chodzi do logopedy to ''sepleni''wczesniej pediatra nie dałami skierowania ,mówiła ze jak beda problemy ,troche załuje ze nie poszłam wczesniej do prywatnego bo małe dziecko nie pamieta a on teraz 6 latek to bedzie ciezko:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No dokładnie tego chcę uniknać - mój syn ma bardzo mocno, wogóle nie wystawia języka, bo nie może :( Wiem, że przeszkadza dlatego chcę to zaraz ciachnąć. Nie wiem czemu tutaj lekarze tak z tym zwlekają, koleżance w Warszawie ciachneli w pierwszym miesiącu życia dziecka, bez proszenia ...
Dlatego szukam prywatnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Każdy laryngolog powinien to zrobić. Ja podcinalam mojemu synkowi jak miał 1 rok i to nic strasznego. Im wczesniej ponoc tym lepiej, mi móili, że powinnam przyjśc wcześniej.
jak mój syn był maluni to nie jadł z piersi pokarmu,ile ja walczyłam ile łez i nerwów a po czasie sie okazało ze synek dlatego nie umiał bo jezyczek zrosniety przez pół roku szkolnego logopeda mówiła ze da rade io go nauczy ,syn wiecznie za przeproszeniem zapluty od cwiczen i dopiero pediatra dała skierowanie ,załuje naprawde ze nie poszłam wczesniej tzn pare lat lemu prywatnie;( podobno ten ból nie taki strzaszny ale 6 latka i to w dodatku mojego syna to ja nie widze jak czeka grzecznie na znieczulenie;(
chyba za krótkie wędzidełko nieważne he ja podcinałam za 200 zł w endomedzie na ul. morskiej tylko nie pamiętam nazwiska pani dr obcieła w 2 sek.zniczuliła psiknęła i już bałam się ze mały będzie seplenił itd..

No wlasnie, chyba chodzi o za krotkie wedzidelko a nie za dlugie :)
Witam,
u mojej córeczki za krótkie wędzidełko rozpoznano koło 7 -mca życia.Na drugi dzień po wizycie u laryngologa zostało podcięte.Córeczka dostała zastrzyk znieczulający pod język i ciach i po krzyku.
Jako matka powiem ,że widok straszny , płaczące dziecko i krew ale już jest po wszystkim.
Córeczka ma skończone 2 latka i gada jak najęta.

Dodam że zabieg wykonywałam w przychodni Gdynia ul.Armii Krajowej
Pani Laryngolog (starsza kobieta)jest świetna , za dzieciństwa leczyłam się u niej.
Może ktoś jeszcze?
Naprawdę już nikt nie podcinał?
Jestem ciekawa opinni i rad...
ja za krótkie wędzidełko podcinałam w Porad. Chirurg. Stomatologicznej w AM. Miałam skierowanie od laryngologa, na laryngologię - tam dostałam termin na grudzień - a było to w lipcu. Na dodatek chcieli to zrobic przy pełnej narkozie. Ktos mi podpowiedział, zeby to zrobić u stomatologa i polecam. tam miły Pan profesor umówił mnie na termin - chyba za tydzień i wszystko trwało 5 minut.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odświeżę trochę temat, bo jest mi dość bliski. My byliśmy z Pawełkiem na laserowe podcinanie wędzidełka wargi i języka w http://vita-dent.gliwice.pl/laseroterapia/ i wcale nie musi to być traumatyczne. Przy takim specjaliście z świetnym podejściem do dzieci, do tego znieczulenie. Wszystko nam poszło w miarę sprawnie. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

hemoroidy :/ (10 odpowiedzi)

Od dwóch dni mam problem, wyszedł mi niemały hemoroid.. piecze, boli, kłuje ale nie krwawi.....

krem nawilżający do twarzy (43 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

hiv przed porodem (33 odpowiedzi)

Czy któraś z was robiła to badanie przed porodem? bo widzę, że z reguły lekarze zlecają na...

do góry