Widok
swoje to swoje :) Tak jak napisała Niuniex :) dlatego polecam upiec samodzielnie ;)
kiedyś baaardzo się zraziłam do pieczenia biszkoptów i przez x lat kupowałam gotowce :P
aż trafiłam na przepis na biszkopt zrzucany :] i od kilku lat sama piekę :] okrągłe - mniejsze i większe ;] prostokątne - mniejsze i większe ;] kakaowe i zwykłe ;]
zawsze wychodzą :] jeśli trzymasz się przepisu i robisz w tortownicy o średnicy 20cm - wyjdzie baaardzo wysoki tort :] spokojnie z 4 blatami biszkoptu (albo i wiecej jeśli masz wprawę w krojeniu)
taką samą porcję składników daję na biszkopt (3 blaty) w tortownicy 26cm :] albo taką lekko prostokątną blachę :]
przepis na biszkopt znajdziesz np. w tym wątku: http://forum.trojmiasto.pl/szukam-przepisu-na-tort-t459310,1,310.html
http://forum.trojmiasto.pl/do-dziewczyn-ktore-robia-torty-t433732,1,310.html
kiedyś baaardzo się zraziłam do pieczenia biszkoptów i przez x lat kupowałam gotowce :P
aż trafiłam na przepis na biszkopt zrzucany :] i od kilku lat sama piekę :] okrągłe - mniejsze i większe ;] prostokątne - mniejsze i większe ;] kakaowe i zwykłe ;]
zawsze wychodzą :] jeśli trzymasz się przepisu i robisz w tortownicy o średnicy 20cm - wyjdzie baaardzo wysoki tort :] spokojnie z 4 blatami biszkoptu (albo i wiecej jeśli masz wprawę w krojeniu)
taką samą porcję składników daję na biszkopt (3 blaty) w tortownicy 26cm :] albo taką lekko prostokątną blachę :]
przepis na biszkopt znajdziesz np. w tym wątku: http://forum.trojmiasto.pl/szukam-przepisu-na-tort-t459310,1,310.html
http://forum.trojmiasto.pl/do-dziewczyn-ktore-robia-torty-t433732,1,310.html