Widok

Gdzie w Gdańsku można zjeść pyszny deser lodowy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie :] Takie prawdziwe lody :] Nie oszukane i nie sztuczne :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
grycan - jedyne lody robione na smietance a nie tłuszczu typu margaryna
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
cukiernia Magda na Przymorzu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja polecam agusiu w galeri baltyckiej na gorze kurcze ale jak oni nazywaja sie to pytanie za 100 punktow, tam sa duz porcje i bardzo dobre
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gelato Mania w GB na gorze jesli to o to chodzi. a tak z innej beczki zastanawia mnie to jak dorosla, chyba dojrzala kobieta co kilka slow uzywa buziek typu :] w kazdym jednym poscie az sie czasem patrzec nie da i odpisywac odechciewa
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10
a5 - To nie odpisuj jak Ci się odechciewa :) przynajmniej dzięki buźkom widać w jakim tonie odpusuję... ;) lubię się śmiać, więc i na forum nie będę sobie żałowała :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Dzięki Dziewczyny :) tak mnie naszło na dobre lody... Gdy mieszkaliśmy we Wrzeszczu to właśnie Grycana w Manhattanie mieliśmy praktycznie koło domu ;) tak mi się teraz przypomniał smak lodów malaga, makowych(ogólnie nie lubię maku, a te lody mi smakowały), cynamonowych i bananowych...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie wiem czy prawdziwe lody, ale deser lodowy kiedys jadlam w Browarni za Motławą, wisniowy, był pyyyyszny ;] ;] ;] :) :) :)
w Browani ostatnio jadłam deser lodowy, ale wiśnie to miał gorące, płonące. Same lody zwykłe, chyba Algida śmietankowe, bo miały charakterystyczną "zebrę".

W Pikawie mają fajne różne desery: http://www.pikawa.pl/index.php/menu/ciastadesery/
Bardzo lubię "bambo w lesie" ciasto czekoladowe, podane w wysokim pucharku na gorąco z lodami, polane gorącymi jagodami, pyszności :D
Na pewno mają też "bambo" w Tekstyliach, bo jadłam niedawno (to ten sam właściciel, te same desery, ale wolę T. ;) )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wlasnie w grycanie maja piernikowe, makowe i cynamonowe na święta :)
Deser lodowy nie, ale jesli chodzi o lody to dla mnie nie ma lepszych niz w starym Eskimosie we wrzeszczu- moje smaki z dziecinstwa i klimat prl:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
tam sa super tylko oni maja otwarte tylko w sezonie :)
Wiem, zapomnialam napisac:) Az sie rozmarzylam:D
eskimos jeszcze dwa tygodnie temu był otwarty:)
image
Dzięki Dziewczyny za wszystkie namiary :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

łuszczyca głowy leczenie (4 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

do góry