Widok
a szukalaś na Hali targowej w Gdyni?
tam przed halą stoją babcie z kurami,kaczkami, jajami itp. wiejskimi wiec może króliki też mają - tylko nie wiadomo jak z ich świeżością.
Albo na tych stoiskach w środku hali może mają albo może można zamówić.
Powodzenia :)
Ja osobiście na mięso z królikow nie mogę patrzeć :/
tam przed halą stoją babcie z kurami,kaczkami, jajami itp. wiejskimi wiec może króliki też mają - tylko nie wiadomo jak z ich świeżością.
Albo na tych stoiskach w środku hali może mają albo może można zamówić.
Powodzenia :)
Ja osobiście na mięso z królikow nie mogę patrzeć :/
My hodujemy króliki- mięso cudo!!!! Ja polecam podzielonego na części i duszonego z warzywami, smażonego w kawałkach w przyprawach do gyrosa/kebaba, pieczonego w rękawie, po obgotowaniu i "zdjęciu" mięsa z kości można przemielić i robić kotlety mielone lub pulpety. Z królika można robić setki potraw. Mięso jest niezwykle zdrowe i smaczne! POLECAM!
Nie lubię mięsa królika i tych jego małych kostek... :))
Ale wiem, gdzie można w Gdańsku zamówić bardzo dobre. Obok Bomi na Chelmie jest taki sklep mięsny, facet prowadzi własną rzeźnię, itp., można u niego zamówić wszystko co się chce, no i jakość tego mięska jest naprawdę świetna...
Ale wiem, gdzie można w Gdańsku zamówić bardzo dobre. Obok Bomi na Chelmie jest taki sklep mięsny, facet prowadzi własną rzeźnię, itp., można u niego zamówić wszystko co się chce, no i jakość tego mięska jest naprawdę świetna...
Ja mogę na swoim przykładzie odpowiedzieć. Rankiem, skoro świt, udałam się na miejskie targowisko w moim mieście, odnalazłam drobnego hodowcę królików, miał w klatce dwa, zapytałam czy nie ma w ofercie świeżego mięsa z królika. Umówiliśmy się na drugi dzień u tego Pana w domu, no i za 40 zł kupiłam świeżutkiego gotowego do upieczenia 2,5 kg królika. Lubię upieczonego w folii. Jak nie na targowisku, to za miasto trzeba pojechać, popytać na wsi. Teraz jest trudno, bo weszły jakieś przepisy unijne podobno, dlatego tak podziemnie wygląda sprzedaż mięsa z królika.