A bułki to na czym się piecze?.
Przepis na chleb żytni razowy
Do słoika dajemy mąkę żytnią 2 łyżki i 2 łyżki wody mieszamy i zostawiamy na 24 h . Powinno zacząć nam pracować zacznie...
rozwiń
A bułki to na czym się piecze?.
Przepis na chleb żytni razowy
Do słoika dajemy mąkę żytnią 2 łyżki i 2 łyżki wody mieszamy i zostawiamy na 24 h . Powinno zacząć nam pracować zacznie się fermentacji . Po 24 h dodajemy znów 2 łyżki mąki i 2 łyżki wody. Ta czynność powtórzyć 5 razy na 6 dzień odstawiamy z 2 łyżki kwasu i dodajemy 2 łyżki wody i 2 łyżki mąki. To mamy na następny chlebek. A do reszty dodajemy ok pół łyżeczki soli , i, wodę połowę szklanki i mąki ok szklanki ,aby ciasto było
zobacz wątek