Widok

Gdzie z niemowlakiem na basen?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wybieramy się z naszym 6m synem na basen. Będzie to nasz pierwszy raz, więc zależy nam na jak najmniejszej ilości osób, ciepłej wodzie (basen kryty) i czystości. Chcielibyśmy pojechać w tygodniu, najlepiej gdzieś blisko Gdyni. Nie zależy nam na zajęciach zorganizowanych. Możecie coś polecić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My od 3mc chodzimy na basen w hotelu Victoria w Bolszewie. Woda jest tam ozonowana.http://www.hotelvictoria.pl/pl/259/aquapark

Dla maluszków przygotowany basen jest też u Jezuitów http://www.centrumsportowe.gdynia.pl/oferta/basen/zajecia-dla-bobaskow.html
Tu nie byłam, ale znajoma chodziła z synkiem i bardzo sobie chwaliła, mi nie odpowiadał gdyż nie ma tam płytkiego basenu dla maluchów.
A jam pod tym względem przedstawia się sytuacja w Gdańsku?
skąd wiesz że woda w bolszewie jest ozonowana?
W Gdansku zdecydowanie aquatacja. Nowy obiekt, specjalny basen dla dzieci, naprawdę super, polecam.
Coś jeszcze w Gdańsku?
Jak uważacie. Z maluchem lepiej wybrać się do Posejdona czy do Mariny? Gdzie mniej ludzi?
W Marinie odradzam, jest skośny basen i łatwo stracić równowagę, poza tym sporo gości hotelowych.
My bylismy w Lapinie w hotelu i woda byla ciepla, w tygodniu malo ludzi... polecam.
Aquastacja jest ok, ale niestety woda czesto jest chlodna....
Są wakacje więc na większości basenów jest tłok;( niestety...

A do pytania z góry;) W Victorii jest ozonowana woda, dowiadywałam się jak miałam zacząć chodzić z maluchem.
Chodzimy średnio 3-4 razy w tygodniu i jeszcze nic jej na skórze nie wyskoczyło, a i woda jest przyjemnie ciepła, jedynie jacuzzi nie polecam bo tam dają chlor gdyż jest bardzo ciepła woda. Basen nie jest głęboki, w najgłębszym miejscu ma tylko 160cm, są także dwa brodziki dla dzieci.
Hotel Venus w łapinie. Ciepła woda, malo ludzi. Chodzimy z dwójka 23 i 5 miesięcy i nic im nie jest:-)
Opinia została zablokowana przez moderatora
nasza miala 3mce, teraz ma 2 lata i sama plywa w rekawkach albo z deseczką :)
Na basen można zabrać maluszka po ukończonym drugim miesiącu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry