Widok

Gdzie zamówić TORT weselny?---> jakie są ceny?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Gdzie zamówić tort weselny ?
Jakie są ceny tortów?
Gdynia.
:)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wybacz za wtracenie sie z wlasnym pytaniem do watku, ale jak juz jestesmy przy tortach,
czy ktos jadl tort cytrynowy lub cytrynowo-ananasowy od Sowy? jak oceniacie?

image
image
Jadłam od nich ananasowy i był b.słodki, ale dobry :)

image
to dobrze, bo chcielismy wziasc na poczatku tylko truflowy aby wszyscy goscie mieli ten sam smak, ale moja tesciowa ciagle mi wierci dziure w brzuchu, ze jest za ciezki i za slodki i przydalby sie jakis lekki smaczek.
A ze slub w sierpniu to dla orzezwienia ona widzi cytrynowy albo cos podobnego i chyba dalam sie namowic. Ale nigdy nie jadlam u nich tych smakow wiec prosze o wiecej opinii.

image
image
zawsze mozna popróbowac w kilku miejscach
ja ostatnio wzielam piec smakow os sowy po malutkim kawałeczku i zrobilismy sobie z narzeczonym degustacje przy kawce
najlepiej dla mnie wypadły królewski, czarny las i hiszpański z orzechami

ale warto tez sprobowac w innych cukierniach na nastepna degustacje wybieram sie do pellowskiego slyszlam tez o cukierni Jacek Placek ze sa pyszne wyroby

tu adres i tel do jacka placka:-)

http://szczegoly.pkt.pl/jacek_placek_cukiernia_firmowa_f938bd134bc6b3233d101b1aa3c24b00.html

ale te cukiernie sa z gdanska...

Ja biorę tort i ciasta właśnie z Jacka Placka... W Wejherowie też mają sklep i mozna tam wziąć sobie na spróbowanie po kawałku... Bardzo dobre i niedrogie :)

image
image
Mieliśmy tort od Cymesa 40zł/kg + dekoracja z żywych kwiatów chyba 80zł, transport z Pruszcza do Łęgowa gratis.
Tort był pyszny (tiramisu, truskawka, wiśnia i brzoskwinia), goście zjedli cały, 4-piętrowy. Potem, po weselu okazało się zamiast zamówionego 9-kilogramowego, ważył tylko 7,5kg :(
image
image

www.deserladnia.pl

Pysznie i pięknie

image
image
cukiernia Wega na Morenie, teraz 40 za kg chyba ;)

Jadlam tort truflowy na weselu i muszę przyznać że był w miarę dobry ale nie da się go zjeść więcej niż kilka kęsów bo jest strasznie słodki. Masa była dość zbita bo musiała utrzymać ciężar całego tortu, co jednak psuło smak. Radzę się zastanowić

image
zgadzam sie z kasienka, rowniez bylam na weselu gdzie byl tort truflowy i pralinowy..goscie doslownie skubneli kilka kesow i krecili nosem ze za slodkie...malo kto zjadl cala porcje tortu z talerzyka.do izaqueen- jadlam tort anansowo-cytrynowy, slodki ale nie tak bardzo jak truflowy...taki lekko kwaskowaty jest:) w tym przypadku posluchalabym tesciowej:)

image
i tak wlasnie zrobimy, a jak zostanie nam jedna warstwa truflowego to bedziemy sie objadac nim do upadlego hihih (bo licze, ze truflowego zostanie troche)

image
image
A ja zamawialam w muszelce i mialam taki:)

image

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Polecam tort ciasteczkowy (cookies) od Sowy- nie jest tak popularny jak inne, więc trzeba się o niego pytać w cukierniach. Jest mniej ciężki i słodki niż pralinowy i truflowy. Ma ciekawy smak. Na weselu "zszedł" cały i nawet okruszki nie zostały ;)
Dzisiaj zamawialiśmy tort u sowy, 4 piętra na 70 osób cena ok 500 zł ale to zależy od wagi. Smaki ananasowy, czarny las, malinowy.

image

po 14 sierpnia sprzedam białą Urszulę Mateję 640 z dodatkami!
vandalka mozesz powiedziec jak smakowal ananasowy? probowaliscie go przed zamowieniem? i powiedz jesli wiesz czy on jets na bazie kremu z masla czy lzejszy?

image
image
Niestety nie wiem na jakiej bazie jest, a smaki wybieraliśmy orientacyjnie takie jakie lubimy.

image

to ja napiszę prawie, że na świeżo...Z całą odpowiedzialnością polecam torty od pellowskiego, cena 45 zł/kg. Ludzie się zajadali, torty bardzo smaczne, leciutkie i nie tak słodkie jak u sowy, nikt nie narzekał, że zbyt słodkie, tylko przychodzili próbować inne smaki. Cieszyliśmy się, że gościom smakowało, w końcu to dla nich wybieraliśmy słodkości.

vandalka napisał(a):

> Dzisiaj zamawialiśmy tort u sowy, 4 piętra na 70 osób cena ok
> 500 zł ale to zależy od wagi. Smaki ananasowy, czarny las,
> malinowy.
>
>

Hej, czy wiesz może czy we wszystkich tortach Sowy np.welon panny młodej, można zaówić kilka smaków? Tort jest jeden ale wydaje mi sie ze składa sie z trzech wiec może można? Na 70 osob ile kg wyszło? Jak miałas kształt?
Ja też chciałam zamówić u Sowy "welon panny młodej", ale mi Pani w cukierni odradziła ten "model". Powód jest natomiast taki, że bardzo trudno jest pokroić ten tort. Ma bardzo twardą polewę. Chociaż byłam nastawiona na taki właśnie kształt tortu, to zrezygnowałam i wzięłam inny - łatwiejszy w obsłudze :).
a jaki tort zamówilas? jakie smaki? ja wciąż się waham...

image

image
Możesz wybrać różne smaki, ale jest to dosyć skomplikowane. Ja zamówiłam tort 3-piętrowy: dolne piętro - cookies, środkowe - luwr, najwyższe - czarny las. Na tydzień przed weselem zadzwoniłam Pani z cukierni, że nie mogą zrobić takiego, ponieważ się nie utrzyma - warstwy luwr i czarny las są za lekkie. Pozostało mi albo wybrać cały tort cookies (pralinowy, truflowy), który jest bardzo cięzki i sporo kosztuje, albo każdą z warstw na innej paterze, połączonych później w piętrowym stelażu (model "classic"). Zastanów się nad tym wcześniej, żebyś nie musiała się tym stresować.
dziewczyny, a może któraś z Was bedzie mi w stanie pomoc i powiedzieć jakie to są smaki kremowe w cukierniach Sowy?
ostatnio jak bylam i sie dopytywalam to jedna z pań w cukierni powiedziała, ze truskawowy może byc a jak przyszła druga to okazało się, że jednak nie może być.
będę Wam wdzięczna, za każdą pomoc :)

image

image
W tym właśnie problem, że trudno o jednoznaczną odpowiedź. Będziesz pewna dopiero na tydzień przed terminem odbioru, bo wtedy zamówienia są wysyłane do Bydgoszczy i tam weryfikowane przez cukierników. Dlatego mój tort został "odrzucony" przez cukiernię, bo fachowiec stwierdził, że nie da się go bezpiecznie przewieźć mimo, że przy składaniu zamówienia zapewniano mnie, że wszystko jest ok. Albo trafisz na rzetelną Panią u Sowy, albo będziesz poprawiać zamówienie.
vandalka napisał(a):

> Dzisiaj zamawialiśmy tort u sowy, 4 piętra na 70 osób cena ok
> 500 zł ale to zależy od wagi. Smaki ananasowy, czarny las,
> malinowy.
>
>

Hej, czy wiesz może czy we wszystkich tortach Sowy np.welon panny młodej, można zaówić kilka smaków? Tort jest jeden ale wydaje mi sie ze składa sie z trzech wiec może można? Na 70 osob ile kg wyszło? Jak miałas kształt?

My zamówiliśmy tort na stelażu w kształcie łuku aby było łatwo go kroić a do tego jest fajny efekt... co do tortów w jednym nie orientuję się bo odrazu wiedzieliśmy że chcemy osobno każdy smak. Najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć. Koszt jak narazie 580zł z dowozem i kaucją ale do tego 5 blach ciasta jeszcze wzieliśmy.

image

Mielismy tort 6 kg, 3 pietrowy (smietankowo- czekoladowo- truflowy) i ciasta z cukierni Renke. Za calosc placilismy 480 zl. Cena tortu to chyba 36 lub 38/ kg. Na 62 osoby zamowilismy 6 kg i bylo ok.

cukierna hafner w sopocie torty są przepyszne i nie zasłodkie. mieliśmy smak gruszkowy malinowy truskawkowy a czwartego smaku z wrażenia nie pamiętam bo nawet nie ja go zamawiałam tylko moi koledzy którzy są kucharzami i przygotowywali nasze wesele rok temu, a w tym roku moja siostra miała ślub i też tort był z haffnera też gruszkowy malinowy orzechowy i cytrynowy wszystkie smaki rewelacja rodzice za tort zapłacili 670 zł na 100 osób i doliczyli jeszcze 40 zł za dojazd z Sopotu do Kębłowa koło Luzina, fajnie się z nimi można porozumieć i nie ma takich ograniczeń jak w sowie bo każdy tort dopasują do ciebie.

image
image
jakie smaki tortow od sowy zamawiacie?
my bylismy w sobote w Sowie w Rumii i zamowilismy torta. Prawde mowiac pani, ktora przyjmowala zamowienie wydawala sie kompetentna i chyba wiedziala co mowi. Dokladnie nam powiedziala jakie smaki mozemy zamowic. Moglismy wybierac tylko z kremowych.
Wiec zamowilismy anielska roze a smaki: truflowy, marcello i hiszpanska kawa

Powiem szczerze, ze ciekawy jest ten smak hiszpanska kawa. Pianka kawowa a w srodku beza. Lekki i smaczny.
Cena: 45zł/kg

image
image
Izaqueen - a ile kg zamówiliście i na ile osób? No i czy nie wiesz ile liczą sobie za dowóz? I czy mówili coś o marginesie błędu, tj. jak np. zamawiasz tort 8kg to ile maksymalnie im może wyjść? Bo słyszałam jak dziewczyna zamawiała 8 kg a dostala 12 kg!

image
image
hej dziewczyny! wlasnie dzis bylam u sowy. musimy zamowoc tort i jakies ciasta (bo w menu nie ma). co do tortu to myslalam o 3 pietrowym na stelarzu, rozne smaki np:cookies, malinowy i jeszcze jakis, ale jakie ciasta polecacie??
Ja zamówiłam w Justynce w Gdyni, 6,5 kg, trzypiętrowy, z dowozem wyszło 320zł. No i z Justynki na pewno będzie pyszny.

imageimage
W sumie nie zamawialismy torta na kg
Ten tort, ktory wybralismy czyli anielska roza jest robiony w trzech wielkosciach, na 60 osob, 100 i chyba 120. My mamy 50 gosci wiec wybralismy najmniejszy czyli na 60 osob. A waga? W katalogu jest specyfikacja, ze tort moze wazyc od 7-10kg w zaleznosci od wyboru smakow. Natomiast my wybralismy 2 ciezkie smaki (truflowy, marcello) i gdy pani przyjmowala nasze zamowienie na specjalnie przygotowanej kartce musielismy podpisac, ze jestemy swiadomi, ze wybierajac te smaki tort moze byc nawet ciezszy niz 10kg. Nie polecam kupowania torta wedlug specyfikacji 10dkg na osobe bo masz rozne torty. Jedne typowo piankowe lub smietanowe bardzo lekkie a masz tez taki truflowy, ktory jest naprawde ciezki.

image
image
A wiesz może ile będzie kosztował ten wasz tort? Dokładnie ten co wybraliście...

image
image
nie wiem, ale zakladajac, ze bedzie mial na 100% 10kg to 10x45=450zł
Ja licze, ze 500zł na pewno zaplacimy za torta.
Do tego placimy za dowoz z rumii do leborka za kazy kilometr 1zł

image
image
ja tez zamawiałam w Sowie w Rumii, mi dowozili do Łeby :) Gdzie będziesz miała ślub w Lęborku?? pozdrawiam
tak, slub i wesele w Lęborku :)

image
image
iza a czemu w koncu nie zamowilas tego smaku ananasowego, tak jak pisalas wczesniej?
musze powiedziec, ze smak ananasowy jak i cytrynowy sa okropne, samo maslo. Bylo tam wiecej masla niz biszkoptu. Kupilismy jedna porcje anasowego do sprobowania i 1/4 tortu truflowego i musze przyznac, ze ananasowego przywiezlismy jeszcze polowe kawalka do domu az w koncu wyladowal w koszu a truflowy to juz inne bajka. Wciagnelismy wiecej niz polowe juz na miejscu :))) ilez to bylo kalorii

image
image
chcialam zamowic dzis tort od sowy, 3 pietrowy classic, na osiedlu zielonym w gdyni.
ku mojemu zaskoczeniu okazalo sie ze tort moge zamowic tylk ow wersji dla 55 i 120 osob...a bedziemy mieli 60 gosci. i badz tu madry, zamowic 55 porcji ,kroic mniejsze kawalki i martwic sie ze moze dla kazdego nie starczyc... czy dwa razy tyle i polowa z tego pewnie wyladuje w koszu.nie wiem co robic:(
jechać do innej Sowy,albo zmienić cukiernię :/

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry