Widok

Gerber, Hipp, BoboVita..... słoiczki...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
które słoiczki, dania Waszym zdaniem najlepsze, lepsze, gorsze itd?
proszę o wymianę doświadczeń? a może jakieś inne, np z rossmana?

szeroki wybór sprawia, że pewnie będę miała dylemat, a sądzę, że początkowo nie będę gotować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja cora jadla desrki z bobovity reszty nie probowalismy ani zadnych obaidkow bo jest na piersi dosc dlugo jej tylko wytsrczala do ok roku a teraz je to co ja ma 18 msc
acha, zapomniałam dodać, jeśli to ma jakieś znaczenie, że nie chcę tych słoiczków teraz tylko w okolicach 6 miesiąca.
moja mloda jeszcze je sloiki... lubi gerbery i hippy. a bobovita pluje... jesli chodzi o obiadki. ale za to deserki bobovity je. u nas hitem jest owsianka :D

napewno bobovita jest tansza..ale zdazaja sie rozne promocje. poza tym warto jednak urozmaicac diete dziecka i dawac mu rozne rzeczy do jedzenia.
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
Madzia je właściciwie wszystkie nie ma takich co nie lubi, teraz gotuję jej a słoiczki dodatkowo kupuję lub na wyjścia, obiadki, a deserki wieloowocowe+ dodaję np. jabłko lub banana.
Mi osobiście nie smakują rossmanowskie, obiadki są suche, a deserki też jakieś dziwne w smaku.
Kupuję głównie w promocjach w tesco jak jest 3 w cenie 2 to myślę że wychodzą najtaniej (np. małe deserki bobovity normalnie kosztują 2,16 a w tej promocji wychodzą 1.49)
image
Ja głównie kupowałam z Gerbera,jakoś z BoboVity nieapetycznie mi wyglądały obiadki o ile wogóle można mówic o apetycznym wyglądzie dań słoiczkowych:)))
A deserki to różnie.

Hitem była pomidorowa z Gerbera:)
a ja wczoraj zauwazylam ze bobovita i gerber i nestle a i jeszcze kilka marek u nas w uk to jest jeden i ten sam producent NUTICIA, takze podejzewam roznia sie tylko cena.
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja coreczka lubi i gerbera i bobovita, raz kupilam baby dream rosmanowskie i tak srednio miala na nie apetyt...

no i fakt najbardziej oplaca sie kupowac w promocjach.. czesto w realu mozna kupic bobovite 190 g za 3,49
a gerbera to fajnie teraz w tesco... 3 w cenie 2 :)

kiedys tesciowa kupila kini rosołek hippa - biedna miala rozwolnienie po nim... :-( wiec hippa kupuje herbatki i ewntualnie czasami sok... czasami owoc jak jest w promocji... chociaz dla mnie hipp za drogi :)
Gabryś dostaje marchewkę i marchewkę z jabłuszkiem :)

samo jabłuszko mu nie smakowało :P

kupiłam Gerbery i BoboVity :) a że na początku miał problem z nowym smakiem - to dostał soczek marchewkowo-jabłkowy Hippa - taki akurat był w sklepie :)

w Tesco zrobiliśmy małe zapasy deserków Bobovity :) skorzystaliśmy z promocji 3 w cenie 2 :)
Najfajniejsze wydają mi się HIPP-a
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić

Longchamp Leather

Opinia została zablokowana przez moderatora
Mojej córce, gdy korzystała ze słoiczków, kupowałam Hippa.
Ja używałam wszystkich, najczęściej te co były w promocjach. Bardzo lubię hippy, babydream ma słabą ofertę na obiadki, natomiast deserki jak najbardziej. Bobovita po 8 miesiącu ma duże kawałki i czasem dzieci bie chcą ich jeść, bo nie są gotowe do gryzienia, w innych sloiczkach mają miejsze kawałki. Jak nie jesteś pewną to poczytaj skład. Jak najmniej składnikow i by nie było dziwnych dodatków. Np przy niektórych deserkach dają sok z białych winogron- to tylko dodatkowy cukier, albo obiadek a tam 60% marchewki a mieska śladowe ilosci
Mój maluch z kolei jadłby tylko Bobovitę - zupki, obiadki, deserki wchodzą mu pięknie :) Jeszcze teraz zamówiłam darmowy poradnik Bobovity o żywieniu + trochę próbek, więc i mama i dziecko zadowoleni ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój również wcina Bobovitę. Jakoś zasmakowała mu bardziej niż gerber. My też skorzystaliśmy z opcji zamówienia poradnika i niedawno do nas przyszedł. Dobrze, że jest coś takiego co pomaga młodym mamom w ogarnięciu pewnych żywieniowych sytuacji z dzieckiem. Polecam.
Najlepszy Hipp zawiera tez kwasy omega i gerber a najgorsze swinstwo to bobovita bez smaku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nasz Synek jada Gerbera, Bobovite, Hippa. Podobno jesli chodzi o jakosc dan sloiczkowych to w Europie jestesmy w czolowce (chociaz w czyms nie jestesmy najgorsi;) ).
Staram sie sama gotowac dziecku i mrozic. Dania sloiczkowe staram sie kupowac na probe, tzn. jesli jakies danie ze sloiczka dziecku podchodzi, to potem sama takie gotuje. Wiadomo, ze to i to smakuje inaczej. Jednak moim zdaniem nalezy dziecko przyzwyczajac do roznych smakow.
To tak samo, jak my gotujemy, a jak nasze mamy i babcie. Np niby pomidorowa a kazda smakuje inaczej.
Kupuję gerbera, mój Michaś je lubi, po Hippie bolał go brzuszek. Kupuję deserki i obiadki, ale nigdy w rossmanie, przeciez tam jest mega drogo :) Przecież często są na te sloiczki fajne promocje, np. teraz w polo za dwa sloiczki zupki lub obiadku 32 procent taniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

salomon sale

1:
salomon sale
Fuj ja nie kupuje tego swinstwa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

do góry