Widok
Są aplikacje do nagrywania rozmów. Nagrywać na swój użytek możesz bez informowania rozmówcy, bez względu czy się na to zgadza czy nie. Nie musisz go o tym informować, ale możesz rzucić na koniec pogawędki "informuję, że korzystam z aplikacji do nagrywania rozmów. Chcę mieć pewność, że mój numer zniknie z państwa bazy danych"
@zielonkawa:
Skoro nie chodzi o Ciebie, to GetBack nie ma prawa mieć Twojego numeru telefonu.
Jak zadzwonią następnym razem, upewnij się, czy rozmowa jest nagrywana a następnie zażądaj zaprzestania przetwarzania Twoich danych osobowych jak również usunięcia ich z ich zbiorów.
Wcześniej oczywiście poproś o powtórzenie nazwiska osoby, która do Ciebie dzwoni (ale to taka oczywistość, ze mówię o tym tylko dla formalności :)
Skoro nie chodzi o Ciebie, to GetBack nie ma prawa mieć Twojego numeru telefonu.
Jak zadzwonią następnym razem, upewnij się, czy rozmowa jest nagrywana a następnie zażądaj zaprzestania przetwarzania Twoich danych osobowych jak również usunięcia ich z ich zbiorów.
Wcześniej oczywiście poproś o powtórzenie nazwiska osoby, która do Ciebie dzwoni (ale to taka oczywistość, ze mówię o tym tylko dla formalności :)
Moim zdaniem można to podciągnąć pod nękanie, tym bardziej że podobno nie chodzi o Ciebie... Art. 190 par. 1 kk. Wyskoczyłabym z takim tekstem zachowując przy tym ton elegancko wychowanej jaszczurki ;) I zapytałabym czy w związku z tym mam już składać do prokuratury zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa...
GetBack skupuje często przedawnione lub bliskie przedawnieniu długi, po czym wręcz terrorem wymusza spłatę. Nie bój się ich i nie przystawaj na żadną cudowną ofertę, bo jak im cokolwiek podpiszesz to kaplica i się nie wypłacisz. Na youtube jest fajny kanał "Teraz Ja Mówię" https://www.youtube.com/channel/UCTmFnw6tElyUtxqb3xpTgNA
Gość pokazuje, jak ich wkurzać.
Gość pokazuje, jak ich wkurzać.
> informują że nie chodzi o mnie
Na jakiej podstawie tak twierdzą? Podajesz im za każdym razem swoje pełne dane? Oby nie... W wolnej chwili sprawdź proszę wszystkie te zablokowane numery na stronach typu nieznany numer, kto dzwoni, itp., dobrze? Warto się upewnić, czy rzeczywiście cały czas dzwoni ta sama firma windykacyjna - teoretycznie po telefonie do centrali Twój numer powinien wylecieć z ich bazy danych. Od siebie możesz przy następnej rozmowie poprosić o przesłanie pod znany IM adres tytułu windykacji...
Na jakiej podstawie tak twierdzą? Podajesz im za każdym razem swoje pełne dane? Oby nie... W wolnej chwili sprawdź proszę wszystkie te zablokowane numery na stronach typu nieznany numer, kto dzwoni, itp., dobrze? Warto się upewnić, czy rzeczywiście cały czas dzwoni ta sama firma windykacyjna - teoretycznie po telefonie do centrali Twój numer powinien wylecieć z ich bazy danych. Od siebie możesz przy następnej rozmowie poprosić o przesłanie pod znany IM adres tytułu windykacji...