Widok

Ginekolog, specjalista od endometriozy GDAŃSK

Szukam ginekologa, który ma duże doświadczenie w leczeniu zaburzeń hormonalnych i endometriozy. Nie rutyniarza. Pomóżcie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmm.. Wójcik.. Przyjmuje w Gamecie, w Gdyni.. Byłam tylko raz.. Ale z tego co wiem to zajmuje się tym i coś tam robił w tym kierunku.. Poczytaj w necie.. Ale o opinie pytaj inne kobietki, ponieważ ja jej nie wydam.. raz dla mnie za mało, żeby mieć zdanie pewne.. Na pewno było lepiej u mnie (po zmianie leczenia przez niego, które podjęłam u innego lekarza wcześniej).. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tego raczej nie wyleczysz niestety.. Możesz uśpić.. Może wrócić za parę mies albo parę lat.. nie ma zasady na to..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piszę o endometriozie..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję za odpowiedź. Rozumiem, że chorujesz na endometriozę, tak? Czytam i czytam w internecie i nie mogę podjąć decyzji do kogo się udać. Najgorsze jest to, że do tych lekarzy, co cieszą się dużym uznaniem ciężko się dostać. Wiem, że tego nie da się wyleczyć. Jakiś rok temu, po krótkim leczeniu hormonalnym (wydaje mi się, że zupełnie niepotrzebnym), zrobiły mi się torbiele na jajnikach. Wcześnie było ok. Teraz muszę poddać się laparoskopii, bo wszystko wskazuje na endometriozę. Jeśli któraś z Was ma doświadczenia w tym temacie, to proszę o informację.
Tak.. Ale od roku mam spokój.. :) też było mi ciężko znaleźć lekarza.. Brałam Danazol wcześniej.. już bym go nie chciała nigdy.. później podtrzymanie tabl anty.. i narazie jest ok.. :)
Napisz proszę jaki jest kosz wizyty do dra Wójcika. Podejrzewam, że na pierwszą wizytę ciężko jest się umówić. Może masz jakiś cudowny sposób na szybki termin? Jutro zadzwonię i pewnie wszystkiego się dowiem. Słabo mi się robi jak myślę o laparoskopii i późniejszym leczeniu :/ Ale w końcu czas wziąć byka za rogi. A może w Gdańsku jest jakiś cudotwórca? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i oczywiście trzymam kciuki za Ciebie i życzę Ci, żeby to paskudztwo zniknęło na zawsze.
Z tego co pamiętam to czekałam tylko kilka dni na wizytę.. :) płaciłam 100 albo 150 zł.. Raczej to drugie, ale naprawde nie pamiętam..
W Gdańsku to nie wiem.. A może laparoskopia nie będzie potrzebna..? :) też byłam nią straszona.. I obyło się bez.. :) z hormonami pewnie będzie nie za wesoło.. I naprawdę nie polecam Danazolu.. Chociaż może Ty będziesz reagować inaczej.. :) mam nadzieję, że będzie u mnie ok.. Dziękuję i tego samego Ci życzę.. :)
Napisz jak będziesz po wizycie.. :)
Dziękuję za wszystkie informacje. Zapisałam się do dr Śliwińskiego, bo był szybszy termin. Ogólnie dobre opinie można o nim przeczytać. Wizyta za 2 tyg., czyli kolejne dwa tyg. stresu i raju dla mojej wyobraźni.
Co do laparoskopii, to lekarz u którego byłam ostatnio najpierw planował zrobić laparo a później, jak już będzie wiadomo co i jak, włączyć leczenie. Wiadomo, co lekarz, to inna filozofia. A ja bardzo się boję, że to może być jeszcze coś innego, niepokoją mnie bardzo guzki w pachwinie.
Po wizycie będziesz pewniejsza.. :) a po kilku bardziej.. :) powiedz lekarzowi o guzkach.. mam nadziję, że to nie będzie nic strasznego.. :) i dobrze, że dbasz o siebie.. Wiele kobiet nic z takimi rzeczami nie robi.. a później winę na lekarza się zwala.. :)
Witam po długiej przerwie :) W zeszłym tyg. byłam u lekarza. Zalecenia są takie, żeby jedynie kontrolować co pół roku, nic poza tym. Żadnej laparoskopii, leczenia farmakologicznego. Nawet antykoncepcji doktor nie wprowadził. Argumenty dał przekonując i w sumie pasuje mi takie podejście, bo wiadomo :) Pytanie tylko, czy rzeczywiście dobrze zrobię, nie robiąc nic :) I tak jak pisałam wyżej, co lekarz to inna filozofia :)
Dokładnie.. :) tylko pamiętaj o tych kontrolach.. a w razie pogorszenia do lekarza.. :)

też będę musiała się wybrać.. Mam małe podejrzenia, że wraca...
To fatalnie, idź jak najszybciej do lekarza. Jeśli u Ciebie endo jest bardziej agresywne, to lepiej działać błyskawicznie. Najlepiej od razu zrób marker Ca125, zanim pójdziesz na wizytę. Ciekawi mnie jakie miałaś wyniki przed leczeniem. Napisz proszę jeśli pamiętasz :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poszukam w papierach.. :) jeżeli znajdę to napiszę.. chyba, że zostały w Rzeszowie u mamy.. Ale powinny być tutaj..
Ok. Czekam cierpliwie :)
nie mam u siebie niestety.. pamiętam tylko coś, że na normę 35 było 39.. ale niie jestem pewna bo trochę temu to było.. Jak mamie będzie sie chciało szukać to sie upewnie..
:)

Inne tematy z forum Kobieta

jak schudnąć... :( (196 odpowiedzi)

Dziewczyny poradzcie cos bo juz nie mam sily... Byłam ostatnio na tym całym Dukanie ale nic waga...

do góry