Widok

Goście przy stole...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej, mam pytanie, ponieważ po mału zaczynamy planować jak rozsadzać gości. Pytanie:
1. Czy przy Młodych siedzą świadkowie czy rodzice??
2. Jak rozsadzić dwie rodzinki? Każda z każdą czy wymieszać??
3. Sadzacie osobno młodych i starszych gości czy jakoś też ich mieszacie??

Pozdrawiam w ten piękny, słoneczny poranek. Aż chce się żyć i nawet pracować ;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no problem :):):):)
przecież po to jest to forum , aby doradzać , odradzać , wymieniać sie pomysłami......

nie mam tylko pomysłu na nagrody jesli wylosuję np. dziecko...przecież nie dam mu szampana.... a czekolada to chyba trochę mało
wiesz co? ja też pomyśle, jak cos mi wpadnie dam znać:)
.

Ja się spotkałam z tym, że albo przy Mlodych Świadkowie, albo rodzice a za rodzicami świadkowie.

Myślę ze wymieszanie rodzin zintegruje biesiadników - wiecie kto jest jaki (zabawny, znający sie na żartach, niepijący, obrażalski itp. itd.)i koło kogo go można posadzić

chyba lepiej młodzi z młodymi a starsi ze starszymi :)

My mieliśmy stół ustawiony w kształcie litery E, co pozwoliło na zwiększenie liczby miejsc honorowych czyli w pobliżu pary młodej. Obok siebie posadziłam Tatę mojego Męża i od niego do końca głowngo stołu siedziała moja nowa rodzina, natomiast koło mojego Męża moja Mama, dalej mój Tata itd. Przy środkowej odnodze siedzieli między innymi Świadkowie i O. Sławek.

Zastosowaliśmy zasadę, że Rodzina przy stole głównym, a goście "przemieszani" tzn. moi i Męża razem, ale dobrani wiekiem i zainteresowaniami, zawodem itp. tak aby były tematy do rozmowy. Dobrze jest kiedy są wspólni znajomi (na pewno ich macie), którzy sobie nawzajem przedstawią nieznajomych. Tak ich posadźcie, aby zintegrowali swoją część stołu.

Żeby uniknąć zamieszania przygotowaliśmy sitting plan i wyzytówki na stołach. Oczywiście obowiązywały do chwili zakończenia części oficjalnej, potem kiedy goście zaczęli tańczyć, migrowac do baru i bufetu, nastąpiło przemieszanie.
do góry