Widok

Gospoda Gdańska, Machandel??opinie!!!!!!!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam czy ktoś organizował może wesele w Gospodzie Gdańskiej i może coś bliżej powiedzieć na ten temat?jak się obsługa spisała?jak było z jedzeniem czy ludzie nie chodzili głodni??proszę o wasze opinie,bo zastanawiam się nad robieniem tam wesela w 2010 roku.Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hallo czy ktoś coś wie na ich temat????
Ja mam okazję z nimi pracować z innej strony bo wspieram ich informatycznie. Powiem tak szefostwo się zmieniło na młodych dwóch wspólników, przejelii lokal praktycznie złym stanie bo nic w nim nie było robione przez kilkanaście lat... I jak wpadam do nich czasami na kontrole itp to widzę że cały czas coś działają aby lokal stawał się coraz bardziej miły dla oka klienta. Co do jedzenia to mają smaczne jedzenie i dość tanio jak na centrum Gdańska. Jedynym mankamentem jest jeszcze sama restauracja mi osobiście się nie podoba ale jeśli tobie się podoba to nie wiedzę problemu mogę polecić ich za obsługę i jedzenie to na 100%. Nie trzeba też korkowego płacić :) My osobiście nie skorzystamy z ich oferty tylko dla tego bo nie zbyt nam się podoba lokalizacja i sama restaracja od środka.

ehhe powinienem premie dostać za reklamę :P :)

pozdrawiam
ja jestem umówiona z nimi na piątek na obejrzenie sali ale niby to co maja na stronie internetowej to niby tak to wygląda w rzeczywistości a teraz to mnie wystraszyliście ze to co jest na stronce to rzeczywiście tak nie jest. a co do jedzenia to jeszcze mama pytanie czy jest tego dużo czy na poprawiny wystarcza?
pozdrawiam
a jeśli można wiedzieć to jaki lokal wybraliście?
szczerze nie wiem ile jest jedzenia bo nie miałem przyjemności być na weselu organizowanym przez machandel. Mogę powiedzieć tylko po pojedynczych posiłkach, Powiem tak oni mają bardzo dużo konferencji itp wiec o czymś to świadczy że klientów mają. Co do sali to nie przejmuj się tym co pisałem o gustach się nie rozmawia. Nam się nie podoba sala i otoczenie do organizacji naszego wesela wolimy po za miastem gdzie jakieś drzewka są obok itp ;) Tobie może się taki klimat spodoba. Co do strony to wiadomo że najładniejsze zawsze zdjęcia się umieszcza ale to nie tylko machandla dotyczy tylko większości firm. Szefostwo jest bardzo porządku wiec zawsze można z nimi się dogadać do szczegółów.
jeszcze nie wybraliśmy zastanawiamy się nad 5 ale jeszcze we wszystkich nie byliśmy dopiero przyszłym miesiącu wybieramy się do pozostałych i w tedy podejmiemy decyzję.

myślimy nad:
dworek oleńka
ośrodek ADLER
dworek barwik
casilia
magnat

myśleliśmy też nad novotellem salą kaszubską (bardzo ładna i kliemtyczna sala jedna z ładniejszych jakie widzieliśmy) ale sporo negatywnych opinni jest na temat obsługi i jedzenia oraz samego podejścia szefostwa do par. Podobno zmieniła się szefowa i jest lepiej to akurat może za miesiąc będą lepsze opinie.
jesli mogę cos doradzic to powiem o magnacie gdyż moja siostra tam robiła w sierpniu wesele i najprawde bylo fajnie. Jedynym manakamentem byla klimatyzacja. W ten dzień bylo bardzo goraco ponad 30 stopni i każdy pływał bo nie włączyli klimatyzacji a jak im się przypomniało o niej to zanim włączyli to każdy już był "rozpuszczony":)a na dodatek tego na wejście pary młodej rozpalili w kominku wiec możecie sobie wyobrazić jak było gorąco w sali przy 30 stopniowym upale i każdy mimo skwaru na dworzu wychodził sie ochłodzić bo w sali nie dało sie wytrzymać. Jedzenie było dobre ale trzeba pilnować bo np na poprawinach zapomnaili o surówkach do obiadu i sosach do mięsa i trzeba było im przypomnieć i dopiero wtedy je wystawili. Gdyby nie odległośc to byśmy sie skusili robić też tam wesele ale niestety dojazd nasz odstrasza, ponieważ mamy duzo gości w starszym wieku i niestety wolą na noc wrócić do domów i dlatego szukamy czegoś w mieście. Jeśli możecie coś innego doradzić będę wdzięczna za każdą informacje:)
pozdrawiam
dzięki za info, będziemy wiedzieli już aby zabezpieczyć się na taką ewetualność ;)

Co do odległości my chcemy wynająć autokar dla gości który zawiezie z kościoła i potem nad ranem odwiezie (nie których pewnie zmotywuje to do dłuższej zabawy bo jak będą wcześniej wracać to na własną rękę )
Z tego co dowiadywaliśmy się to od PKS można już za około 300-500 zł wynająć autobus. Wiec to duże koszta nie są. Zostawimy tylko zaproszeniach ewentualne namary na hotel którym będziemy robić wesele jak ktoś by chciał sobie mimo to zarezerwować pokój bo poprawiny też planujemy zrobić tym samym miejscu.

Daj znać jak machandlem poszło :)
Jak sie zdecydujemy to dam znac jak się spisali bo w zanadrzu jeszcze mamy Hotel Gniecki w Przejazdowie chyba, że znajdziemy jeszcze coś innego niedaleko Gdańska lub w Gdańsku. Może macie jakieś namiary na dobra i niedrogą restauracje lub hotel gdzie organizują wesela?
My od początku chcieliśmy po za Gdańskiem gdzieś kawałek za miastem wiec nie rozglądaliśmy się nawet za bardzo w mieście. Wiec nie jesteśmy stanie ci pomóc w tym.
Moja połówka dostała cynka że tu jest oki i tanio może Ciebie to zainteresuje jak chcesz w mieście.

http://nawzgorzu.twojhost.net/index.php
dziękuje za informacje ale już się tam wcześniej dowiadywałam i jedynie robią małe wesela max 40-50 osób a ja mam listę na 100 wiec ten lokal odpada, ale dziękuje za informacje. W piątek byłam w Gospodzie Gdańskiej rzeczywiście z zewnątrz nie wygada zbyt zachęcająco ale akurat wczoraj było wesele i widziałam jak sala była przygotowana i podobało mi się. jak nic nie znajdę innego lepszego to chyba jednak tam będziemy robić wesele.
pozdrawiam
Gorąco polecam Gospode :)
Ostatnio psiapsióla robiła tam wesele i muszę przyznać że było super:)
Chłopaki są sympatyczni i mają ciekawe pomysły...zawsze pomogą coś wybrać, doradzą itp.
Jedzenie pyszne i duże porcje, tj. półmiski :)
to mnie cieszy:) a na ile osób było to wesele i mniej więcej kiedy?i czy nie było mało miejsca na parkiecie??
jedzenie rzeczywiście bardzo smaczne i ładnie udekorowane,miejsca do tańczenia wystarczyło, chociaż myślę, że np 100osób naraz nie wejdzie, ogólnie polecam.
a wesele na ile osób było?bo ja planuje ok 100 ale boje się ze będzie za ciasno:(wiadomo cale 100 osób nigdy w jednym czasie nie będzie tańczyć ale mimo to obawiam się ze przy stolach będzie ciasno:(
Wesele na którym ja byłam było na ponad 100 osób i nie było najmniejszego problemu z miejscem!
Jak mówicie, nie każdy tańczy w tym samym momencie :)
Dodatkowym plusem, dla palaczy, że nie trzeba wychodzić na dwór zapalić tylko na korytarzu są wystawione fotele i można wygodnie sobie rozmawiać :)
Wesele było we wrzesniu :)
a masz może jakiś kontakt z osobą u które byłaś na weselu?czy mogla bym dostać menu jakie miała ?czy wprowadzała jakieś zmiany?
Zmiany jakieś wprowadzali, ale teraz nie powiem jakie bo przy ostatecznej decyznji mnie nie było...
Niestety Młodzi wyjechali na "miesiąc" poślubny tak więc chwilowo są poza zasięgiem :)
do góry