"Serek" z ziemniaka, marchewki i płatków drożdżowych. "Parmezan" z migdałów (chyba Jadlonomie ma przepis). Z takich pojedynczych składników to twarde sery jako dodatek do makaronów czy zapiekanek -...
rozwiń
"Serek" z ziemniaka, marchewki i płatków drożdżowych. "Parmezan" z migdałów (chyba Jadlonomie ma przepis). Z takich pojedynczych składników to twarde sery jako dodatek do makaronów czy zapiekanek - parmezan czy grana padano. Poznałam też smak prawdziwej fety - nigdy bym się nie odważyła gdybym najpierw przeczytała skład więc przypadkowo odkryłam, że jest dobry a tego typowego sera sałatkowego nienawidzę. Coraz bardziej lubię też smaki azjatyckie więc sama coś tam próbuje. Przepisy mam z różnych miejsc, efekty są różne. Możesz spróbować tajwański rosół pomidorowy z Jadlonomii - dużo składników i to różnych, ale smak naprawdę fajny.
Z takich konkretnych prostych na co dzień https://krzywaprosta.pl/wegetarianski-gulasz-sojowy/ - gulasz warto jest przygotować na dwa dni, jest prosty i smaczny :)
zobacz wątek