Widok

Gra pozorów

Powinienem, bo taki miałem pierwotny zamiar, wrzucić to do swojego wątku pod poduchę.
Ale... Słoneczny Pies mnie ubiegła, pisząc o obserwacji halo na Podlasiu,
Nie chciałem psuć Jej estetyki, pisząc poniższe zaraz po Niej.
Z kolei.. uznałem to za rzecz wartą założenia osobnego wątku.

Dla tych, co nie znają:
Niech najpierw obejrzą to: https://www.youtube.com/watch?v=ZZAD7W3M4zc

Jeśli nic po drodze nie zaskrzeczy... to niech potem obejrzą to: https://www.youtube.com/watch?v=-OGd4gplxQM

Ta sama piosenka, inne pozory... zupełnie inny odbiór...

Kalki umysłowe, szufladkowanie...wszystko to, co nasz mózg robi, żeby uprościć sobie życie, widać jak na dłoni.

---
Tytuł wątku przypadkowy nie jest. Polecam film o tym tytule z 1992 r w reżyserii Neila Jordana, osobom, którym nic to nie mówi ;)

Edit: I mam wielką prośbę do Zetjota: nie odzywaj się w tym wątku. Plijz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
On też chyba nie miał - chodziło mu tylko żeby cen nie podnosili i żeby za godną pracę mógł godnie rodzinę wyżywić i utrzymać, gdy coś tam podpisywał to pewnie nie po to bo miał ambicje być prezydentem.... a że miał potem trochę szczęścia, żadna zabłąkana kulka go nie trafiła to nie powód by wyjeżdżać z żółcią na niego :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szczęście miał wcześniej, jak "wygrywał w toto-lotka".
Potem była już jedynie konsekwencja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ wdr

To ty jesteś analfabeta, nie znasz treści donosów Bolka ? Może IPN ma ci przysłać kopie na adres domowy?
Głupiego udajesz czy... ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Skoro niechcący mam robić za adwokata to poproszę o kopie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (265 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

gdzie warto studiowac (8 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (4 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

do góry