Widok

Grypa podczas ciąży...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie przyszłe mamy :) Po kilkunastu miesiącach z forum ślubnego przeniosłam się na rodzinne :))) Wiem, że zawsze można liczyć na forumowiczki i w związku z tym mam pytanie do Was... dowiedziałam się, że jestem w 7 tyg ciąży no i boli mnie gardło i mam lekki katar, jak w tym okresie zadbać o siebie i o dzidzię????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lepiej dmuchać na zimno, jeśli uważasz na siebie to nie ma w tym nic złego.
Powodzenia
tylko co za dużo to nie zdrowo, w końcu wpadnę w jakąś paranoję ;) póki co bardzo się cieszymy i jesteśmy dobrej myśli.
E tam, właściwie to nic teraz nie musisz :) Jeśli to lubisz, to nigdy już nie będzie tak dobrej okazji, żeby skupiać całą uwagę na sobie i swoim zdrowiu:D

Ostrożności w ciąży nigdy za wiele... Rośnijcie sobie zdrowo :)
Wiem, wiem, ale trochę czasu zeszło zanim zobaczyłam na teście ciażowym dwie kreseczki i teraz trochę panikuję, wiem ze muszę poluzować :)
Gratulacje! I nie panikuj :) Lekki ból gardła i katarek, to jeszcze nie grypa...
noooo....juz się wyleczyłam, płukałam wodą z solą, piłam rosołek, no i czosnek, ale czułam go na żołądku przez dwa dni. Wczoraj byłam pierwszy raz u lekarza i potwierdziło się.....jestem w 8 tyg ciazy a dzidza ma 2,3 cm :)))
No własnie z tego co wiem to Bioparox jest bezpieczny w ciąży, poza tym w zaawasnowanej ciąży ryzyko powikłań jest mniejsze niż we wczesnej.
Trzymam kciuciki, najważniejsze, że przechodzi, leż w łóżeczku i popijaj rosołek :-)))
ja własnie teraz stosuje ten bioparox :) do tego paracetamol, tamtum verde itp...poooomalutku przechodzi

A i przypomniało mi sie ze jak byłam w zaawansowanej ciązy to miałm zapalenie gardła i dostałam od lekarza antybiotyk w sprayu Bioparox.On nie przechodzi do krwioobiegu.
Koniecznie idź do lekarza, nie lecz się na własną rękę, owszem domowe sposoby są dobre, ale jesteś w pierwszych najważniejszych tygodniach ciąży, nie lekceważ tego! To właśnie w tych tygodniach kształtuje się mózg Twojego maleństwa i każda infekcja może być niebezpieczna.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
ekhm nom ja jestem bez przerwy na coś chora odkad jestem w ciązy ;/

Ja miałam grype w ciąży...brałam lek homeopatyczny Grip Heel i apap bo pamietam strasznie mnie głowa bolała.Bo najgorsze sa powikłania a nie samam grypa. Wazne oczywiscie zeby ją do konca wyleczyc.
Jak tylko czujesz takie objawy od razu wcinaj czosneczek, jakąś herbatke z miodem..no wiesz wszelkie domowe sposoby. Najlepiej sprawdza sie ten śmierdzący czosnek:/ Taka niewielka infekcja czy katar to nic wielkiego ale trzeba od razu wyleczyc bo jeżeli zrobi się jakieś grypsko to już niewesoło.
Trezba domowymi sposobami bo leków raczej żadnych nie dostaniesz. Z resztą wiadomo..w ciąży nie powinno się nic brać. Pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do zdrowia:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry