Widok

Grzyby!

Kulinaria Hobby Temat dostępny też na forum:
Nie będę zaczynał wątku od "yyyy...".. no i stary się przeterminował (za długo się ładuje) :D

Ciepło i mokro. Faceci to lubią.. grzyby też :D

Zatem krótkie żołnierskie pytanie do BMtF: (a w zasadzie prośba o raport ;)

Jak to wygląda u Cię?

Nadanżasz? ;)

--
Jesli ktoś ma info z innych regionów, to oczywiście mile widziane :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 21

Ostatnio byłam na grzybach i niezłe zbiory przyniosłam do domu. Teraz grzybków jest mnóstwo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znam takie miejsce, gdzie rosną czubajki czerwieniejące. Te kanie, o których pisałem niedawno to były właśnie te czubajki. W czwartek było ich tam 12. Dzisiaj tylko 3. Wszak minęły 2 dni zaledwie. Dwie małe zostawiłem. Niech dorodnieją sobie spokojnie.
A jedząc to, co inni odrzucają można odkryć miłość nieznaną. Mianowicie nóżki kani i czubajek. Nigdy nie jadłem tak smacznych frytek jak dzisiaj. To były podsmażone nóżki czubajki. Fajne takie, włókniste. Coś jak cowboy przeżuwający suszoną wołowinę się poczułem.

https://www.youtube.com/watch?v=4EF4-sqtD7c
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłam dziś na grzybach, okolice Choczewa- wysyp rydzów,kozaków,podgrzybków i innych pojedynczych sztuk. Teraz je zaprawiam w słoiki , suszonki i mrożonki. Las dla mnie okazał się gościnny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wrrrr... ;]

Suszu mi nie trza. Mam zapas na przynajmniej 2-3 lata :D
Mam chcicę na mrożonki i słoiki.
No i na "przemysłówkę" czyli płachetki w ilości znacznej, bo mi się niestety już skończyły... chlip ;(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sadyl, zaimponowałeś mnie :)
To co? jutro Mc Donald Cisowa godz.8.00 -kawa , i jedziemy na grzyby.Samochód znalazłam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rany Buzka...
Powiedz, że jedziemy w Bory, to się dosiędę po drodze.
8:00 w Cisowej nie jest moim szczytem marzeń. Musiałbym juz się zacząć zbierać :D

Sadyl, jest jak jest...temat aktualny- jutro pod Makiem Cisowa... Pozdrawiam

Zadzwoń do mnie. Nie rano. Teraz ;)

Dobranoc Panie telefon

Gdzie wszyscy do pracy to ja dziś ostatni dzień urlopu na grzybkach od rana i nazbierałem mnóstwo :D

WYPRAWA NA GRZYBY :)
Jeśli ktoś ma chęć, czas i lubi grzyby (zbierać a potem je przerabiać) w najbliższą sobotę 14.10. wyjazd na grzybobranie (okolice Choczewa- bogate zbiory) Zbiórka Gdynia Cisowa pod Mc Donaldem godz. 8.00- 8.30. Koszt 10,00 od osoby (paliwo). Ogłoszenie nieaktualne w razie deszczu. Zgłoszenia tylko przez forum.

Pojadę w piątek i wszystko wyzbieram ;P

Jeśli tak, to tak... (cytat z filmu-jakiego?)

Wielki Szu.

Zmawiałem się dzisiaj z innym Forumem na sobotnie grzybokosy, jednak najprawdopodobniej w kierunku pratiwpałożnym.
I tak mnie pewnie z suką nie zabierzesz :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gratuluję to jest :Wielki Szu . Klasyka lat 80. Jeżeli Twój pies jest nieagresywny i nie pogryzie nas to zapraszamy...

Może nie pogryzie. Staram się nad tą krwiożerczą bestią panować ;]
Jednak ponownie poproszę Cię o kontakt na prv. Zadzwoń* do mnie lub zostaw jakiś namiar do siebie.

---
* Nr tel jest w każdym wątku "ogniskowym". Zresztą wyguglanie go to kilkanaście sekund.

Wybieracie się jak sójki za morze. Pozostaną wam tylko opieńki i gąski. Tych ostatnich jest spory wysyp, szare i żółte.

Nalewka z kurek. Takim oto newsem zostałam dziś ustrzelona... Przebiło nawet krucze purchawki, o których własnie czytam z tradycyjnie głupią miną;) Nalewki robi się dziwnych rzeczy, to wiem, ale z grzybów??? W ogóle zrobiono mi wykład o właściwościach kurek jak stąd do BydgoszczU. Muszę kogoś podpuścić, żeby zrobił nalewkę z kurek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakimiż to pokrętnymi drogami prowadzi los-przypadek metafizyczne byty.
W mojej piwniczce dojrzewa właśnie nalew na jesiennych kurkach elfico :-))

@MtF
Wiadomo, że jak coś "dziwnego" to u Ciebie można znaleźć ;-)
Ciekawa jestem, jak smakuje nalewka z kurek.... hmmmm

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Grajdołki (237 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry