Widok

Grzyby!

Kulinaria Hobby Temat dostępny też na forum:
Nie będę zaczynał wątku od "yyyy...".. no i stary się przeterminował (za długo się ładuje) :D

Ciepło i mokro. Faceci to lubią.. grzyby też :D

Zatem krótkie żołnierskie pytanie do BMtF: (a w zasadzie prośba o raport ;)

Jak to wygląda u Cię?

Nadanżasz? ;)

--
Jesli ktoś ma info z innych regionów, to oczywiście mile widziane :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 21

Nie wnikamy, nie interesujemy się i nie zbieramy tych z czapeczkami gandalfa

https://www.youtube.com/watch?v=D_h2G6QMMjA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A propos Alfa ;)
Po wielu dniach walki, Bóg ukazał mi twarz mojego "wroga". Dokładnie w chwili gdy już byłam gotowa do ciosu. Zobaczyłam w tej twarzy odbicie "twarzy" Jezusa. Gdy tylko odstąpiłam, i ode mnie odstąpił Zły i jego znaki.
"Jestem sługą "Tajemnego" Ognia... Wracaj do Cienia! Nie przejdziesz!" :)

http://youtu.be/mJZZNHekEQw

Ps
Do następnego razu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja bym chętnie poszła sobie na grzyby. Lubię spacery po lesie. Bardzo lubię jeść grzyby leśne i pitrasić z nich różne dania ale niestety się na nich nie znam.
To tak w temacie grzybów napisałam.

Bo to jest małpa. Nie mocy tworzenia, tylko małpuje i odtwarza swoje rozpaczliwe karykatury,

Nie lękajcie się.

I jeszcze have a cookie:

https://www.youtube.com/watch?v=pBfZooPrmfo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

że niby z tą małpą to o co biega?
Nie lękam się jakby co :)
Lubię tagiatelle z grzybami leśnymi, pietruszką, czosnkiem i słodką śmietanką. Ewentualnie penne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiesz, co dobre! Aż mi oczy nabiegły krwią z pożądania ;]

Mimo kruczego krakania (podejrzewam, że to celowa dezinformacja:) świerzbi mnie, żeby się wypuścić do lasu. Tak w środę-czwartek.
Puste słoiki w kuchni łypią na mnie z wyrzutem..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nic, nic, Tośka.
Jak byłem mały to byłem Murzynem i grałem w kosza. Bardzo mi wtedy było przykro, jak słyszałem: "idźcie już dzieci, bo teraz dorośli rozmawiają".
Zatem nie chcę tak postąpić.
Plus za słodką śmietanę. Ja prawie wszędzie zacząłem stosować słodką. I do zup i do grzybów i do mizerii. Jeszcze tylko nie wiem, w jakiej księżyc się powinno dusić

https://www.youtube.com/watch?v=RKrA-Ki8U9s

A jadłeś kiedyś kotlety grzybowe? Podobne jak mielone tylko z ugotowanych zmielonych grzybów? Albo gołąbki grzybowe? Ryż i zamiast mięsa mielonego grzyby? Polecam, spróbuj. Warto. Ach długo by opowiadać. Lubię zbierac grzyby ale nie do końca się na nich znam, niestety.

Oglądałam "Misia" niuans też zrozumiałam. Przeszkadzam w dyskusji. Spadam :-)

Gołąbki jadłem, mielonych nie.
Młody jeszcze jestem i dużo jeszcze przede mną... ;]

BTW: w żadnej dyskusji nie przeszkadzasz. Ocipiałaś?
Dygresje tutaj są na porządku dziennym. No i... nocnym... :D

No właśnie. Wcale nie przeszkadzasz. Tu się czasem robi zamieszanie, bo nikt nie stosuje myku @adresat. Mało tu ludzi, nie ma to sensu. Czasem tylko wszyscy zaczynają na raz pisać i robi się taki szaszor.
Czekaj, czekaj, coś kojarzę z tymi mielonymi z grzybów. Dawno temu...

Okonomiyaki z leśnymi grzybami i majonezem chrzanowym mojego pomysłu w stylu japońskim. To na śniadanie.
Śniadanie musi być treściwe jak się robi w lesie.
Na obiad kotlety z kanii, dwa małe ziemniaczki na parze i pomidor od piekarza z cebulką.
A na kolację dwa tosty z smażonymi grzybami leśnymi i czedarem.

Teraz jestem na etapie testowania aribibi, dodaję do wszystkiego. Jutro butelkuję crazy beer - jasne pełne ze strąkiem aribibi w środku. A dwa kilowe słoje z red saviną się już kiszą na sos podług przepisu Kwasiora (będzie taki ognisty, że sam zły wpadnie popatrzeć). No i przymierzam się do kolejnej partii, tym razem carolina reaper i trynidad scorpion.
(Tę aribibi pakuję nawet do słoików z marynowanymi grzybami).

Od samego czytania można sie spocić ;)

Noga biała (to raczej standard) , ale na nodze nie kapelusz tylko takie nie wiadomo co jakby prażynki 3D (albo pościel rzucona na łoże) w kolorze pomarańczowym wpadający w rudy , ( no dałbym zdjęcie , ale nie chce mi się zakładać jakiś kont na serwerach ze zdjęcimi) .... ktoś może sypnie nazwą z ciekawości ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takie o?

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale smardze to rosną w kwietniu.
A rude to prędzej piestrzenice.

Piestrzenice też wiosenne. Woder nie pisał, kiedy znalazł te grzyby.
A ocena koloru przez faceta nie jest zbyt wiarygodna. DLa mnie np. te są też pomarańczoworude ;)
Z tego filmiku zresztą pochodzi moje skojarzenie, bo smardza na własne oczy chyba w życiu nie spotkałem.

Przy takim magicznym menu, moja kawa i pasztet w kostki wypadają nijak... choć bezpiecznie :)

Ps
Mam na skarpce pełno muchorów i psiur. Coś mi mówi, że i z tego Ukręcilibyście ambrozję ~8)

No fakt, piestrzenice trochę późniejsze od smardzów, ale w zasadzie majowe.

Dzisiaj przespacerowałem się po lesie, ale jakby przystopowało grzybowo. Koszyk uzbierałem, ale większość po mojej stronie płota. Będą w occie i na susz.

A Ty Słodziutka z muchorów się nie nalewaj, bo niektóre są jadalne, a te które są jadalne, są bez wątpienia smakowite. Jeden z nich nosi nawet nazwę cesarski, albowiem uznawano go godnego tylko podniebienia władcy. W PL nie rośnie, chociaż literatura mówi, że pół wieku temu ktoś go zebrał nad Odrą. Za to u nas dużo partyjniaków czerwonogłowych.

Dwa dni temu...

https://zapodaj.net/536b36704033a.jpg.html

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (237 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry