Odpowiadasz na:

Re: Grzyby w cieście piwnym.

kilka lat temu znalazłam gdzieś ten przepis na pangę w cieście imbirowym :] wtedy jeszcze jedliśmy pangę ;)

odkąd dowiedzieliśmy się o niej więcej i przestaliśmy kupować - nie... rozwiń

kilka lat temu znalazłam gdzieś ten przepis na pangę w cieście imbirowym :] wtedy jeszcze jedliśmy pangę ;)

odkąd dowiedzieliśmy się o niej więcej i przestaliśmy kupować - nie korzystam już z tego przepisu :] obstawiam, że dorsz mógłby się nadawać :] poza tym nie wiem która ryba ma zwarte mięso?

kopiuję, bo pisałam w innym wątku

***RYBA W CIEŚCIE IMBIROWYM***

bardzo smaczna jest też panga w cieście imbirowym - pewnie można zamienić na dorsza ;)

rybkę tradycyjnie - kropimy sokiem z cytryny(lub limonki która jest potrzebna do tego przepisu), solimy i pieprzymy :) kroimy filety na mniejsze kawałki :)
z mąki, wody i jajka, z dodatkiem świeżo startego imbiru i skórki z limonki + troszkę proszku do pieczenia i soli - robimy ciasto , kawałki ryby maczamy w cieście i smażymy w głębokim tłuszczu na złoto :)
(bardzo fajnie pasuje do tego surówka z kapusty pekińskiej+tarta marchew+siekana cebula i natka pietruszki, doprawiona majonezem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem)

zobacz wątek
12 lat temu
AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry