Re: Grzyby w cieście piwnym.
kilka lat temu znalazłam gdzieś ten przepis na pangę w cieście imbirowym :] wtedy jeszcze jedliśmy pangę ;)
odkąd dowiedzieliśmy się o niej więcej i przestaliśmy kupować - nie...
rozwiń
kilka lat temu znalazłam gdzieś ten przepis na pangę w cieście imbirowym :] wtedy jeszcze jedliśmy pangę ;)
odkąd dowiedzieliśmy się o niej więcej i przestaliśmy kupować - nie korzystam już z tego przepisu :] obstawiam, że dorsz mógłby się nadawać :] poza tym nie wiem która ryba ma zwarte mięso?
kopiuję, bo pisałam w innym wątku
***RYBA W CIEŚCIE IMBIROWYM***
bardzo smaczna jest też panga w cieście imbirowym - pewnie można zamienić na dorsza ;)
rybkę tradycyjnie - kropimy sokiem z cytryny(lub limonki która jest potrzebna do tego przepisu), solimy i pieprzymy :) kroimy filety na mniejsze kawałki :)
z mąki, wody i jajka, z dodatkiem świeżo startego imbiru i skórki z limonki + troszkę proszku do pieczenia i soli - robimy ciasto , kawałki ryby maczamy w cieście i smażymy w głębokim tłuszczu na złoto :)
(bardzo fajnie pasuje do tego surówka z kapusty pekińskiej+tarta marchew+siekana cebula i natka pietruszki, doprawiona majonezem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem)
zobacz wątek