Widok
HOTEL FALKO RUMIA OPINIE
moja siostra tam miała wesele, ale 3,5roku temu, więc dawno troszkę ale ogólne wrażenie bardzo pozytywne:) mieliśmy okrągłe stoliki co mi się bardzo podoba, miejsca sporo (wesele na ok 100osób), obsługa się szybko uwijała ze wszystkim, niczego nie brakowało:) podobało mi się też przedsionek przed salą z miejscem na papierosa, ładna kanapa, fotele, stolik, tam też robiliśmy zdjęcia pamiątkowe gości z młodymi:) ogólnie bardzo zadowoleni byliśmy z miejsca:)
Pamiętajcie, że Falco się trochę rozbudował ostatnimi czasy, więc opinie sprzed kilku lat będą nieaktualne...
Mi tez sie spodobala sala i wlasnie dlatego ja wybralismy :)
poza tym podoba mi sie ze jest do wyboru uklad stolikow, podobaja mi sie okragle ale nie jestem jeszcze pewna czy to dobry wybor i fajnie ze mozna to w kazdej chwili ustalic.
A poza tym, nic nie wiem o organizacji wesel, na forum na pewno popularny nie jest.
poza tym podoba mi sie ze jest do wyboru uklad stolikow, podobaja mi sie okragle ale nie jestem jeszcze pewna czy to dobry wybor i fajnie ze mozna to w kazdej chwili ustalic.
A poza tym, nic nie wiem o organizacji wesel, na forum na pewno popularny nie jest.
Ja nie patrze na opinie ludzi,chce zeby było tak jak nam sie podoba :)Przy stołach jest 8 osób wystarczająco zeby jakoś wszystkich podzielić :)Dziewczyny damy rade,a w jakim okresie macie wesele,bo ja we wrześniu,nie mam zamiaru przystrajać sali nie wiadomo jak chche dodać tylko kilka fioletowych akcentów typu płatki róż czy fioletowe kokardy na krzesłach.
my mamy 10 września :-) Jeżeli chodzi o to salę będzie nam stroiła firma z Redy. Już byliśmy na spotkaniu i ustaliliśmy kolory przewodnie bordo i ecru, takie kolory najbardziej nam pasują. Pani, która będzie stroiła salę zajmie się kwiatami, dekoracją stołów, kokardami na krzesła, winietkami, tablicą z rozmieszczeniem gości. Chcemy żeby było wszystko "z klasą" dlatego nie przesadzamy z dekoracjami.. Przy okrągłych stołach w naszym przypadku będzie trochę większy problem z rozsadzeniem gości, a nie chcemy żeby ludzie się "izolowali" na imprezie...
My tez mamy w Falko wesele, 16 lipca 2011. Ja już sporo słyszałam o tym miejscu i były to same dobre opinie. Sala jest wg mnie śliczna i jesli chodzi o wystrój, to tez będzie dekorowac firma z Redy- może ci sami? Jak na razie stawiam na bordo + ecru + oliwka (ponoc ładnie będzie rozjasniać). Będziemy mieć okrągłe stoliki.
Szczerze to ja fioletu tam nie za bardzo widzę, wykładzina jest bordo, wydaje mi się, że to może ciut nie pasować.
Pozdrawiam :)
Szczerze to ja fioletu tam nie za bardzo widzę, wykładzina jest bordo, wydaje mi się, że to może ciut nie pasować.
Pozdrawiam :)
Hej, firma to diamond decor z Redy można sobie podejrzeć stronkę http://www.diamond-decor.pl/ przemiła Pani, naprawdę można się z nią dogadać. Jeżeli chodzi o cenę to uważam, że nie jest wygórowana - za cały wystrój sali, kwiaty (łącznie z moją wiązanką, butonierkami itp. ) i strojenie samochodu będziemy płacić ok. 1400 złotych. Zgadzam się co do kolorów z Rayfall, bordo i ecru pasuje idealnie do kolorystyki w Falko. A na jakie menu się decydujecie dziewczyny ? My myślimy o tym za 225 za osobę, bo tam już są napoje bez ograniczeń w cenie i ciasta...
Może macie racje z tym kolorem hhhmmm kurczaki dobrze nie pamietam juz całej wizualizacji sali chyba sie przejade i dobrze ją obejże :)
Jeżeli chodzi o menu to my bierzemy to za 150-170 po wszystkich obliczeniach które robił mój R. a robił to naprawde dokladnie i skrupulatnie :) stwierdziliśmy ze wszelkie napoje alkohole ciasta kupujemy sami,a dokladne menu ustalimy sobie z P.Moniką jakoś w lipcu,ale nie zamierzmy przekraczac kwoty 170zł.
Jeżeli chodzi o menu to my bierzemy to za 150-170 po wszystkich obliczeniach które robił mój R. a robił to naprawde dokladnie i skrupulatnie :) stwierdziliśmy ze wszelkie napoje alkohole ciasta kupujemy sami,a dokladne menu ustalimy sobie z P.Moniką jakoś w lipcu,ale nie zamierzmy przekraczac kwoty 170zł.
Hej, Ja tez mam wesele w Falko 18.06. Sporo najezdzilam sie za salami zanim sie zdecydowalismy, sala robi wrazenie. Bardzo podobaja mi sie okragle stoly i chyba sie na nie zdecydujemy. Co do menu to myslalam o tym za 150zl ale zmodyfikowanym, tzn dolozyc troche mies, zeby bylo 2,5 szt/os i ewentulanie cos jeszcze z zimnych zakasek.
Hm...w sumie do końca nie ustaliłam jeszcze konkretnych dkoracji, ale myślę coś w takim stylu, że na każdym okrągłym stoliku będzie wysoki wazon, taki cienki, no i tam kwiatki (nie wiem jakie jeszcze, ładnie wyglądają storczyki) i tak żeby spadało coś z góry np. jakieś listki od tego albo kryształki. No i na każdym stole chcę mieć tak "rzucone" na stół diamenciki. Nie chcę nic na ścianach ani na słupach z dekoracji. I jeszcze jakieś świeczki, być może pod tymi wazonami. A wiecie może, czy z Falko dostaje się na stoły obrusy, serwetki, organtyne czy tiul (chyba to to, takie to kolorowe) itp. czy to ma dostarczyc firma dekoratorska?
Jeśli ten cukiernik pracował w Sabince, to dobrze, bo w Sabince maja pyszne ciasta.
Jeśli ten cukiernik pracował w Sabince, to dobrze, bo w Sabince maja pyszne ciasta.
Falko zapewnia obrusy i serwetki na 100%. Jeżeli chodzi o pokrowce na krzesła to dają gratis jeżeli jest organizowane wesele na minimum 80 osób. Jeśli jest mniej to pokrowce się wypożycza bodajże w cenie 5zł za jeden. My zamawiamy tiul na stoły u Pani, która będzie dekorować,Falko raczej tego nie zapewnia.
dziewczyny jak tam wasze przygotowania??ja wkońcu zamówilam suknie i mam kolejny kłopot z głowy :) mysle cały czas nad dekoracją sali zastanawiam sie czy troszkę złotego tam nie zaszkodzi??wybiłyście mi z głowy fiolet :) i mysle nad ecru i złotem lub brązem :) kwiaty przewodnie wybieram białe do bukietu też tym bardziej ze Falko wyposaża stoły w białe lilie,które naprawde sie fajnie prezentują w tych długich wazonach :)
Bylam w Falko kilka dni temu i ku mojemu zaskoczeniu wycieli wszystkie tuje z ogrodka i teraz jest strasznie lyso, jak ktos bedzie przechodzil obok po chodniku to wszystko bedzie widzial. Na prosbe o zasloniecie tej luki zaproponowano mi namiot, niestety nie mialam okazji go zobaczyc. Moze jak wiecej osob zwroci na to uwage to uda sie przeforsowac jakis plotek z kwiatami? Co Wy na to?
Tak jak napisalam w relacji - tak jestem mega zadowolona, nie spodziewalam sie, że aż tak wszystko bedzie fajnie: super organizacja, piękna sala, dosc spory parkiet, dobra obsluga, pyszne jedzenie jak sie okazało - ogólnie nie ma chyba do czego sie nawet przyczepić. Zamawialiśmy też od nich stółwiejski, ktory cieszył się ogromną popularnościa.
wczoraj byłam w Falko dopytać się o parę szczegółów i dowiedziałam się m.in paru rzeczy na temat stołu wiejskiego - są 2 opcje - za 700 złotych oraz za 1000. Różnią się tym, że ten stół za 1000 złotych jest przygotowany na 100 osób, dodatkowo jest na nim jakaś zupa i 2 butelki wódki... Teraz się zastanawiamy czy w ogóle jest sens to zamawiać.. Z początku pomysł wydawał się fajny a teraz mam wątpliwości.. Co Wy sądzicie na ten temat ?
Czy ja wiem.... my mieliśmy menu za 170 i jedzenia zostało bardzo dużo.Wydaje mi się,że to zależy tez od tego czy goście siedzą przy stołach i tylko rozmawiają czy tańczą.U nas praktycznie cały czas wszyscy byli na parkiecie i możliwe,że to było tez powodem pozostałości sporej ilości jedzenia,a tak w ogóle to dania były pyszne :)Także myślę,ze za 150 można spokojnie wesele robić.
U nas też goście cały czas się bawili, mieliśmy menu za 225 złotych na osobę i generalnie różnica polegała na tym, że dania były bardziej "wykwintne" + napoje bez ograniczeń. Jezenia też nam zostało sporo.. To zależy kto czego oczekuje i jakim budżetem dysponuje. Nasi znajomi mieli wybrane menu za 150 zł od osoby i narzekali, że jedzenia było za mało. Optymalna wersja to 170 złotych, ale jeżeli ktoś oczekuje trochę lepszego jedonka to naprawdę polecam menu 225 zł.
Menu 150 od 170 dużo się nie różni głównie tym,że dochodzą ciasta i tort,a ilość posiłków nie jest nie wiadomo jak zróżnicowana,poza tym przecież dania można samemu sobie dobrać stosunkowo do ceny wszystko można sobie samemu ustalić.Nam nie chciało się biegac jeszcze za cukierniami i dlatego wzieliśmy to droższe menu i błędem był tylko tort,ok był smaczny,ale wizualnie Sabinka nam go strasznie spartoliła,gdybym miała jeszcze raz brać od nich tort to bym tego błędu nie powtórzyła.
Mam pytanie do osób, które organizowały wesele w Hotelu Falko w tym roku (lub obecnie organizują). Czy wspomniana we wcześniejszych wypowiedziach Pani Monika była w tamtym czasie kierowniczką gastronomii w hotelu czy była to osoba wyznaczona do załatwiania wszelkich spraw dotyczących organizacji wesela z Parami Młodymi przez kierownika? Czy może ktoś współpracował z obecnym kierownikiem gastronomii przy organizacji wesela? Jak układała się współpraca?
Bardzo pozytywne zaskoczenie. Hotel super wyposażony, obsługa bardzo profesjonalna, jedzenie przepyszne. Zorganizowane przyjęcie spełniło wszystkie oczekiwania za równo gości jak i Pary Młodej. Gorące podziękowania za zaangażowanie dla Pani Kierownik Gastronomii- Joanny Ekstowicz. Serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy! Karolina i Kamil.
Mieliśmy tam wesele. Obsługa profesjonalna i pomocna. Bardzo dobre jedzenie i ogromne ilości (nie do zjedzenia) :) Pyszne torty/ciasta. Pani menedzer i właścicielka świetnie rozumieją parę młodą. Wszystko można ustalić (w ramach rozsądku) Sala jest idealna do tańcowania i nagłośnienia :) (opinia dj) Polecamy każdemu . wesele czerwiec 2017 :)