Widok

Hałasujący najemcy studenci w bloku - co robić?

Chełm Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Za ścianą mamy nowych imprezowych lokatorów od nowego roku akademickiego. Co z nimi robić aby uciszyć?
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 19
Też miałam taki problem..imprezy zaczynały się koło 18-19 i trwały to 13-14 dnia następnego i tak 5-6 dni w tyg.! Proszenie nic nie dawało, a łupanie i krzyki były nie do zniesienia :/ do tego stali pod drzwiami (mieszkaliśmy na przeciwko siebie)palili, krzyczeli, coś się szarpali...podziałała tylko rozmowa z właścicielem - po miesiącu musieli się wyprowadzić.
popieram tę opinię 227 nie zgadzam się z tą opinią 10
Ojciec (...) byłby z Ciebie dumny.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 326
Twojemu ojcu drzyj ryja nad głową to na pewno go będzie duma rozpierać.
popieram tę opinię 242 nie zgadzam się z tą opinią 10
Można zgłosić problem do zarządcy bloku (spółdzielnia, wspólnota) oraz zgłosić problem do kolegium tj. na policję.
Jeśli studenciaki zostaną ukarani i sprawa pójdzie na uczelnię będą potulni jak baranki.
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 9
mialem ten sam problem. wzywanie policji nic nie dalo, bo studecni zrzucali sie na mandat i imreza trwala dalej.Z pomoce przyszedl mi dzielnicowy,ktory pouczyl mnie,ze moze skierowac wniosek dalej czyli do sadu grodzkiego, ale ja musze zeznac jako siwadek. Zgodzilem sie.
Na rozprawie opislaem wplyw halasu na zycie mojej rodziny. Studencji dostali niezla grzywne i od tego czasu jest spokj.
popieram tę opinię 188 nie zgadzam się z tą opinią 13
(...) ciekawe jakbys chodził do pracy na 8.....
popieram tę opinię 187 nie zgadzam się z tą opinią 16
Chodzę na 7 do pracy(...)
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 188
Ja tego nie rozumiem - przecież można się bawić na poziomie. To zaraz trzeba się porzygać, hałasować i roz.....ć wszystko wokół bo inaczej nie ma fajnej imprezy?...Współczuję
popieram tę opinię 134 nie zgadzam się z tą opinią 6
Niestety ja też taka bylam... Przyszla raz policja i mi przeszło.
popieram tę opinię 74 nie zgadzam się z tą opinią 7
właśnie czasem trzeba ukierunkować młodych,bo sami myślą że jak se popiją porycza to znak że dorośli są
szkoda tylko tych co musza sie z nimi męczyć
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ja chodzę na 7, wstaję o 5 i jakoś mi to nie przeszkadza, a towarzystwo też obok mam imprezowe ;>

Nie podoba się ==> wyprowadź się do lasu, tam będziesz miał ciszę i spokój :)
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 514
a co zrobić jak sąsiad na perkusji napier...a w bloku?rozumiem,że jest u siebie,ciszy nocnej przestrzega,ale wracając po ciężkim dniu z pracy chyba każdy chciałby choć trochę spokoju popołudniu/wieczorem...
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 5
no takie są uroki mieszkania w bloku
jedyne wyjście kupić sobie domek
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 68
krotko z tematem... wpierdzielic im... miałem ten sam problem, prosilem prosilem i wkoncu jednego za buzke, drugiego pozostali pelna konsternacja i teraz 22 spokoj jest, ewentualnie w wekend po uprzedzeniu jest troche glosniej:-)
popieram tę opinię 82 nie zgadzam się z tą opinią 12
poczytaj o imisji dzwieku.
wiedz ze nie ma czegos takiego jak cisza nocna a w kodeksie jest zaklocanie spokoju - art. 51 czy 52 wiec mozesz dzwonic na policje nawet o 18 tej jesli sasiedzi sa glosno i opolicja musi przyjechac.
poinformuj wlasciciela - moze nie wie co sie dzieje
poinformuj zarzadce budynku - dowiedz sie jaki jest regulamin
napisz do us - moze sasiad nie placi podatku z wynajem.
jest wiele sposobow.
a zdania typu ze jak chces miec spokoj to sobie kup domek ignoruj. ktos kto mieszka w bloku czy kamienicy musi zachowac sie cicho a nie ten kto chce miec cicho ma sie wyprowadzic.
popieram tę opinię 79 nie zgadzam się z tą opinią 13
a ja hałasuję ile wlezie, robię wszystko na złość i nic... nikt nie chce przyjść, nawet policja :D
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 70
Ma prawo mieć u siebie spokój, bucu.
popieram tę opinię 311 nie zgadzam się z tą opinią 14
To nie takie proste. Trochę szerzej należy spojrzeć na problem. Są sąsiedzi, którzy przybiegają o 19 bo ktoś musi dziurę wywiercić w ścianie, o 23 pukają do drzwi, bo słyszą próbując śpiąc, że ktoś tv ogląda lub zwracają uwagę, że w mieszkaniu głośno, bo akurat gościmy teściów/brata/kolegę i rozmawiamy (nie imprezujemy) po 22. I co wiercący, oglądający tv czy przyjmujący gości zakłóca ciszę? Niektórzy są nadgorliwi aż nadto, podchodzi to pod manipulację i mobbing. Podałem autentyczne przykłady, z życia wzięte. Takim ludziom słusznie proponowany jest zakup domu. Na niewielki hałas trzeba być w mieszkaniu przygotowanym niestety.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 32
ja to bym się do nich dołączył:) może dlatego , że mam 20 lat?:D
Chciałbym mieć takich sąsiadów , a mam stare pryki....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 51