Widok

Hemoron-stosował ktoś tą metodę na hemoroidy???

Hemoron-stosował ktoś tą metodę na hemoroidy??? Mam II stopień tego paskudztwa i zastanawiam się nad tą metodą, ponoć najmniej inwazyjną i bardzo skuteczną. Ktoś z Was poddał sie temu zabiegowi? Czy są efekty uboczne, miałyście takie? Proszę o podzielcie sie swoim doświadczeniem.

Z góry dziękuje:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
witam ja miałam 3 zabiegi hemoronem 2 lata temu,efekt bardzo zadowalajacy. niestety dosc drogi jeden zabieg to koszt 350 zł. niestety hemoroidy maja to do siebie ze lubią powracac,teraz jestem w ciązy i niestety znów sie pojawiły i po porodzie trzeba bedzie zabieg powtórzc. nie jes bolesny ma charakter bólu miesiączkowego podczas zabiegu wiec do wytrzymania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
A moge wiedzieć gdzie miałaś robiony ten zabieg, tzn w jakim mieście? Nie miałas powikłań potem? Pozdrawiam i zdrówka życzę:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
ktoś jeszcze stosował ta metodę?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przyłączam się do zapytania. Co to znaczy poprawa ? Jeśli hemoroidy pojawiają się raz w miesiącu, po każdym dużym wysiłku fizycznym. Hemoron załatwia problem w całości na zawsze, czy go lekko poprawia komfort ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
halo, nikt nic nie wie o tej metodzie??? gdzie można poddac sie temu zabiegowi w trojmiescie? ceny, efekty,powikłania po hemoronie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dwa tygodnie temu usuwałam hemoroidy metodą Barrona /gumkowanie/ w OnClinic w Gdyni. Zabieg był bezbolesny, trwał razem z wizytą 15 min., guzek odpadł sam po 2 dniach. Odczuwa się po tym lekkie napięcie w okolicach odbytu, przechodzi po kilku dniach. W chwili obecnej wszystko w porządku, po 2 tyg. jadę usunąć kolejny hemoroid. Miałam już 4 stopień, pora była najwyższa, potem już tylko skalpel. Trochę droga sprawa, bo usunięcie 1 kosztuje 410 zł, a pierwsza wizyta 170, ale warto. Wiadomo,że w ramach NFZ oferują tylko bolesne, chirurgiczne usuwanie. Powodzenia i zdrowia życzę!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9
bylem na hemoronie 3 dni temu, zabieg mialem przy znieczuleniu ogólnym ( i dobrze bo sam zabieg jest malo komfortowy) przed leczeniem pieklo swędzialo itd itp, kazdy nas wie jak. Po zabiegu trzeba stosowac przez kilka dni lekka diete, unikac wysilku. Jest lepiej..niestety poki co jest krwawienie i lekko swędzi. Różnica jest spora, z tego co wiem ma przejść po pewnym czasie wszystkie objawy a za 10 dni mam mieć kontrole. Jestem zadowolony, ale lekarze to mendy bo dobrze sie mna nie zaopiekowali bo nie dalem w lape...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 10
To bardzo dziwne. Wczoraj usuwałam hemoroid również poprzez gumkowanie i to za darmo w ramach NFZ ( przychodnia nr 1 w Legionowie). Rzeczywiście zabieg trwał około 15 minut i był bezbolesny
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
Hemoroidów 4 stopnia się przecież nie gumkuje...!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Usuwanie hemoroidów metodą Hemoron nie robi się w znieczuleniu, jest to zabieg bezbolesny, leżysz na lewym boku z podkurczoną prawą nogą a lekarz przykłada elektrody do guzka, jeżeli chodzi o ból to odczuwasz takie napięcie jak w czasie miesiączki, ale też nie zawsze. Po zabiegu wracasz do domu i nic nie odczuwasz. Zabieg można zrobić w Łodzi w NEKMED-zie koszt jednego zabiegu 450zł, lekarz sympatyczny przy którym nie czuje się skrępowania.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6
tak, i serdecznie odradzam. Zwykłe gumkowanie jest 10 razy tańsze a przynosi lepszy efekt. Moim zdaniem jest to metoda stworzona po to aby prywatne przychodnie mogły jeszcze lepiej zarabiać na nas pieniądze. Po pierwszej wizycie (hemoroidy ocenione na poważny II stopień, czyli jeszcze żadny) nic się nie poprawiło, więc przy okazji przy wizycie drugiej co dodatkowo mi założyli? - właśnie gumki! i wtedy odczułem poprawę. 3 wizyta z samym hemoronem znOw nic nie pomogła. Po skńczonym zabiegu jak już byłem o 1500zł lżejszy hemoroidy nawróciły. Gdy było już tak samo jak przed zabiegiem udałem się na gumkowanie, potem zacząłem mocno o siebie dbać (jabłka, kefiry etc.) i problem jak narazie znikł całkowicie. Więc ludzie, zwykłe gumkowanie a za resztę pieniędzy zwiedźcie trochę świata, pozdrawiam :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11
Jak wyglada przygotowanie pacjenta do tej metody z gumkami?

Czy trzeba brac cos na przeczyszczenie, jakies lewatywy, dieta przed lub po?

Czy w przypadku wiecej niz jednego guzka mozna od razu zalozyc np dwie lub trzy gumki:
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
I jeszcze - czy metode z gumkami mozna stosowac tez na hemoroidy zewnetrzne, czy tylko wewnetrzne?

Czy ktos jeszcze dodalby jakiegos dobrego proktologa w Trojmiescie (konsultacja i zabieg), najlepiej Gdynia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
ze swojej strony również polecam gumkowanie. W moim przypadku przyniosło to zdecydowanie lepszy efekt. Ale jak powiedział mi lekarz, niektórzy pacjenci reagują dobrze na Hemoron, a niektórzy nie. Szkoda że to tyle kosztuje..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Miałem hemoron 6 miesięcy temu 3 zabiegi w odstępie miesiąca każdy i muszę przyznać że pomógł , a pracuję siedząc 10-12 godzin i jak na razie nie mam powrotów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proszę zanim będziesz się sama leczyć pójdź z tym do lekarza. Oni najlepiej pomogą. Ja sama próbowałam się leczyć i tylko się pogorszyło.
Polecam też najpierw o tym poczytać (http://www.leczymysie.pl/choroby/hemoroidy/)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja również jestem po pierwszym zabiegu Hemoron. Mnie niestety bolało .Podczas całego zabiegu trzy silne , bardzo silne bóle jakby mi ktoś jelita na zewnątrz wyciągał masakra jakaś . Po zabiegu podpaska i do domu. Mija trzeci dzień i narazie wszystko jest w porządku guzki odczuwalne ale jakby miększe w dotyku i brak krwi przy oddawaniu stolca.Polecam jesć siemię sprawdzone i skuteczne na kilku juz osobach , dodatkowo lekarz przestrzegł mnie przed piciem piwa podobno bardzo szkodzi na :-) nawet bardziej niż inny alkohol
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam
Miałem robione 2 zabiegi tą metodą. Efekty super zadowalające, chociaż hemoroidy były już w stanie naprawde zaawansowanym. Zabieg prawie bezbolesny, wiadomo troche bolało ale do wytrzymania. Od razu po zabiegu człowiek sie czuje świetnie, ulga natychmiastowa, stosowałem tylko tę metode ale naprawdę bardzo polecam. W moim wypadku żadne maści nie przynosiły efektu tylko zeżarły masę kasy :) Jestem jakieś pół roku po zabiegu noi tak czuję jakby one troche sie rozwijały znów ale teraz wiem że moge bez problemu pójść znów na zabieg i będzie ok. Niestety zabieg troche kosztuje, ja płaciłam 400 zł ale zdrowie ponad wszystko

pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam pani Tereso,jaki stopień hemoroidów miała pani przed zanbiegiem?Dziękuje Rafał
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Zdrowie

Mój mężczyzna ma problemy ze wzwodem (7 odpowiedzi)

Mam pytanie. Mianowicie mój mężczyzna ma od jakiegos czasu problemy ze wzwodem. Ogólnie nie chce...

Naturalne sposoby na powiększenie biustu (5 odpowiedzi)

Czy orientujecie się może czy są jakieś naturalne sposoby na to aby powiększyć biust? Niestety...

Mały penis we wzwodzie (8 odpowiedzi)

Mam 22 lata i pewien kompleks spowodowany niewielkimi rozmiarami mojego członka. Chodzi o to, że...

do góry