Widok

Herbata z liści malin

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej, mam pytanko czy któraś z Was piła w ciąży herbatkę z liści malin? Czytałam gdzieś, że wpływa ona na zmiękczenie szyjki macicy, przez co poród jest szybszy, krótszy i łatwiejszy. Czy rzeczywiście pomaga??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podnoszę wątek bom ciekawa :-P jak tam porody po herbatce i wesiołkch, pomogło to coś?? Ja piję, łykam, termin za 10 dni i... nic :-(

adulka spokojnie czekaj bo zwariujesz , myśl cały czas wyjdzie jak będzie miało ochotę, bo ja miałam taki kryzys psychiczny właśnie przez to już i teraz bo sobie wkręciłam już i teraz ten poród ; naprawdę lepiej dla naszego dobrego samopoczucia psychicznego sobie odpuścić

ja też zaczynam się masować i będę łykać wszystko, co może pomóc, przyspieszyć czy ułatwić cokolwiek hehehhe. Torbę mam spakowaną od mniej więcej 3 tygodni, ale ja zawsze w gorącej wodzie kąpana, więc te ostatnie tygodnie są dla mnie najgorsze. Bo ja to bym chciała wszystko już, teraz, natychmiast :-P

adulka ja tego wiesiołka od tygodnia też łykam i nawet masuję się - napewno nam nie zaszkodzi ale czy pomoże:)?

hmm...to za tydzień kupuję :)
torbe tez musze w końcu spakowac

Ja wypiłam w końcu 37tc , w sumie spakowane na poród mamy być od 36tc a gwarancji że zadziała tak szybko jak u mnie ( chociaż pewnie złożyły się na to inne okoliczności- nie wiem) nie ma, więc nie jest powiedziane że po 1 herbatce zacznie coś się dziać - niestety ://
Ale na pewno nie zaszkodzi.
Teraz też zacznę pić w 37tc może w 36 zobaczymy :) do tego czasu jeszcze ho ho

image
image
a od kiedy można tą herbatke pić??

Ja też słyszałam, że taka herbatka jest dobra na przyśpieszenie:)Tylko dla mnie jeszcze za szybko żeby ją pić jeszcze muszę pobyć trochę w stanie dwa w jednym..
Słyszałam też że dobrym sposobem jest seks-a właściwie sperma:)No ale ja jeszcze nie próbuję

Ja właśnie dzisiaj idę kupić tą herbatkę. Podobno najskuteczniejsza jest w połączeniu z zażywaniem olejku z wiesiołka w kapsułkach. Więc chyba kupię i to i to. I zobaczymy jak to działa :-)) Najwyżej rozdwoję się wcześnij, niż ustawa przewiduje :-))

ale miałaś szczęście ja już powoli kończe drugie opakowanie, ale może choć lżej będzie:)

Piłam :) wypiłam dwa razy po jednym dziennie w smaku nie teges ale da się przeżyć :) i na trzeci dzień poród śmiegiem i superowo :) ale zapewne nie na wszystkie kobiety to działa, ale warto spróbować.
Ja kupowałam w sklepie zielarskim.
W zwykłej aptece ostatnio pytałam to nie mieli, raczej w sklepach zielarskich ja kupuję w gdańsku, ale aga chyba w gdyni to w auchanie kupowała; mi ze smakiem jest ok taka zwykła herbatka ziolowa jak np z lipy, jak komuś bardzo nie smakuje to podobno można dodać miodu

ja właśnie zastanawiam się nad kupnem. Nie wiesz czy to można dostać w zwykłych aptekach? No i słyszałam, że ze smakiem coś nie tego. Samkuje Tobie ten napar?

adulka ja piję - nawet właśnie teraz po porodzie opowiem ci czy było łatwo miło i przyjemnie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry