Widok
jak dla mnie
to w ogóle się nie da w ten sposób pić wódki. już samo połknięcie sporej wielkości kostek lodu jest średnio przyjemne. a zalanie tego ciepłą wódką w następnej sekundzie powoduje przykre perturbacje. przynajmniej u mnie.
jest jeszcze jeden film z genialną rolą. "tylko strach" się nazywa. alkoholiczkę-dziennikarkę gra tam anna dymnma. niestety nie dołączę żadnego fragmentu. nie znalazłem po prostu
jest jeszcze jeden film z genialną rolą. "tylko strach" się nazywa. alkoholiczkę-dziennikarkę gra tam anna dymnma. niestety nie dołączę żadnego fragmentu. nie znalazłem po prostu
to był zły dzień.
no właśnie. taki fajny polski kawałek. taki super polski kawałek. kropeczko - poetko wrażliwa nie wchodź w poniższego linka. cała reszto kochanych obdartych z sentymentów alkoholików i frustratów - to dla Was. bo dzisiaj naprawdę był zły dzień. rano nie mogłem znaleźć szalika, a potem było coraz gorzej
RODZINNY ZAWAŁ :
Jeśli tylko cóś cię mocno boli,
to wcale nie jesteś chory.
To nie jest prosta sprawa,
przed tobą długa droga,
i nie starczy jakiś głupi zawał-
aby trafić do Pana Boga.
Potrzebne urzędowe potwierdzenie tego faktu,
koniecznie od lekarza pierwszego kontaktu.
I dopiero teraz
zaczyna się prawdziwy kierat:
Do lekarza pierwszego kontaktu
po urzędowe potwierdzenie tego faktu
i skierowanie do specjalisty,
lecz to początek długiej listy.
Bo od specjalisty jeszcze nie dostaniesz skierowania do szpitala,
teraz z powrotem do pierwszego kontaktu
i dopiero on je wystawia.
Gdyby nie oddana dobra Rodzina
to żaden chory by dłużej tego nie wytrzymał.
Grzegorz Rymopis
takie tam...
Na "norweską wiosnę" (tj w maju) hodowlane renifery (te z plastykowymi opaskami na karku)transportowane są statkami na bezludne wyspy. I pasą się tam.
Kiedyś, póki nie odkryto gazu i ropy w Norwegi, była piszcząca bieda, ludzie żyli z ryb, a renifery na wyspy puszczano prosto wpław, wyławiając na łodzie najsłabsze osobniki. Widzieliście kiedyś spłoszone stado płynących refniferów??
Nie?
Wygląda to tak, że robią wir. Prawdziwy jak w wannie prawoskrętny. Najsłabsze osobniki siłą odśrodkową odpadają i topią się.
Ćmo
"tego" Maleńczuka słyszałem, ale nie pamiętam już gdzie i kiedy. Dzięki za tę nutkę. Jedna z moich.
ps "to nie to"
Kiedyś, póki nie odkryto gazu i ropy w Norwegi, była piszcząca bieda, ludzie żyli z ryb, a renifery na wyspy puszczano prosto wpław, wyławiając na łodzie najsłabsze osobniki. Widzieliście kiedyś spłoszone stado płynących refniferów??
Nie?
Wygląda to tak, że robią wir. Prawdziwy jak w wannie prawoskrętny. Najsłabsze osobniki siłą odśrodkową odpadają i topią się.
Ćmo
"tego" Maleńczuka słyszałem, ale nie pamiętam już gdzie i kiedy. Dzięki za tę nutkę. Jedna z moich.
ps "to nie to"
no w domu "jezdem" od dziś-wczoraj
pisze z pl, widać po host...
na Lofotach fajnie i nawet pomijając Bałtyk, lądową drogą można tam teraz dotrzeć, to znaczy prom Fiskebøl-Melbu możesz już pominąć, zastępując zespołem 6 tuneli, z których najdłuższy ma 6,2 km.(śmigasz E10) Są pięknie oświetlone i bezpłatne. Znacznie lepiej niż te stare na zachodzie Norway gdzie oświetlenie to lampy sodowe.
na Lofotach fajnie i nawet pomijając Bałtyk, lądową drogą można tam teraz dotrzeć, to znaczy prom Fiskebøl-Melbu możesz już pominąć, zastępując zespołem 6 tuneli, z których najdłuższy ma 6,2 km.(śmigasz E10) Są pięknie oświetlone i bezpłatne. Znacznie lepiej niż te stare na zachodzie Norway gdzie oświetlenie to lampy sodowe.
a ja mam niezły ubaw :)
bardzo lubię czytać podczas jedzenia, więc w pracy przy śniadaniu biorę sobie zawsze jakieś branżowe czasopismo i jadę strona za stroną.
najczęściej jest to "gazeta farmaceutyczna", którą przeglądam od końca z powodu krzyżówki, tam zamieszczonej.
krzyżówka jest równie branżowa, co całe czasopismo, a hasła rozbawiają mnie do łez.
bo to mniej więcej wygląda tak:
ropne zapalenie tkanek,
dostarcza strychniny,
ustąpienie objawów choroby,
lampa lecznicza,
zakraplacz,
gościec,
wyciąg z kory nadnercza,
alkaloid z przęśli,
komórka barwnikowa wytwarzająca melaninę,
alkaloid występujący w soku mlecznym maku,
prokaina,
...w sumie proste, ale zacięcie osoby, która układa hasła poprawia mi zawsze humor
najczęściej jest to "gazeta farmaceutyczna", którą przeglądam od końca z powodu krzyżówki, tam zamieszczonej.
krzyżówka jest równie branżowa, co całe czasopismo, a hasła rozbawiają mnie do łez.
bo to mniej więcej wygląda tak:
ropne zapalenie tkanek,
dostarcza strychniny,
ustąpienie objawów choroby,
lampa lecznicza,
zakraplacz,
gościec,
wyciąg z kory nadnercza,
alkaloid z przęśli,
komórka barwnikowa wytwarzająca melaninę,
alkaloid występujący w soku mlecznym maku,
prokaina,
...w sumie proste, ale zacięcie osoby, która układa hasła poprawia mi zawsze humor
A mnie się jedno
nie podoba. I już.
-Może za dużo odhaczyłem już dziś, ale chyba raczej nie... prostym jestem człowieczkiem i czytać nie lubię, ale jedno rzec muszę, no więc nie podoba mnie się, że w Gdyni dawna ulica Czerwonych Kosynierów nazwa się Morska.
I nic to, że owa ulica jeszcze wcześniej, przed II wojną i trochę po tej wojnie, nazywała się Morska. Bo mnie chodzi o tych ludzi i żeby ich pamiętać.
Ktoś ostatnio powiedział żeby wybudować w centrum pomniki Hitlera, Stalina i Dzierżyńskiego, wtedy młodzież będzie miała na kim uczyć się historii. Niezłe...
Dla mnie wspomniana ulica i tak będzie zawsze Czerwonych Kosynierów...
-Może za dużo odhaczyłem już dziś, ale chyba raczej nie... prostym jestem człowieczkiem i czytać nie lubię, ale jedno rzec muszę, no więc nie podoba mnie się, że w Gdyni dawna ulica Czerwonych Kosynierów nazwa się Morska.
I nic to, że owa ulica jeszcze wcześniej, przed II wojną i trochę po tej wojnie, nazywała się Morska. Bo mnie chodzi o tych ludzi i żeby ich pamiętać.
Ktoś ostatnio powiedział żeby wybudować w centrum pomniki Hitlera, Stalina i Dzierżyńskiego, wtedy młodzież będzie miała na kim uczyć się historii. Niezłe...
Dla mnie wspomniana ulica i tak będzie zawsze Czerwonych Kosynierów...