Widok

Hobo

Istnieje gdzieś możliwość wglądu w wspomniane "rosyjskie dokumenty"?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

c

obejrzę fakty, pojadę coś zjeść i dokłądnie poszukam. szczerze przyznam, że w swojej wypowiedzi oparłem się na twierdzeniach historyków. przede wszystkim łukasza kamińskiego z ipn, a jeśli ktoś mu nie ufa bo "młody i zacietrzewiony" to jest też wojciech roszkowski- jeśli kwestionowany to właśnie przez ekstremę z drugiej strony. mówi o tych dokumentach w wywiadzie, do którego załączam link. a, co szkodzi. wkleję też konkretny fragment:

Przeciwnicy Jaruzelskiego twierdzą, że to on wręcz prosił o "bratnią pomoc".
Jest m.in. zapis gen. Anoszkina, adiutanta marszałka Kulikowa, który zanotował, że tuż przed wprowadzeniem stanu wojennego Jaruzelski intensywnie zabiegał o wsparcie sowieckie w przypadku niepowodzenia stanu wojennego.

To miało być militarne wsparcie?
Tak. Nie widzę powodu, by nie uznawać zapisków Anoszkina jako dowodu, a wtedy argumentacja generała leży w gruzach.

y.html zjadło

http://www.dziennik.pl/opinie/article236231/Jaruzelski_zabiegal_o_wsparcie_Moskwy.html

hbo

łyknij ziółka i idź do lasu na długi spacer ;)

cba (cbś?)

a jakże. pójdę. z moim nowym tureckim przyjacielem

http://allegro.pl/item465020492_wiatrowka_hatsan_70_s_luneta_edenberg_gwarancja.html

co jest z tym

załączaniem linków??? najpierw zjada ygreka, a potem dokleja się jakaś kropka (nie mylić z kropeczką)

Hobo

Spijając na akord browary
właśnie kończę książeczkę "Alarm dla Gdyni" S. Strumph Wojtkiewicza, jest tam trochę o wypadach i akcjach na "naszych terenach" przeciwko 207 dyw. i gdańskim pułkom.
Dlaczego "naszych"?
- pamiętam Cię z widzenia z podstawówki, ot co.

okej

no comments. odsuńcie ode mnie ten komputer goryczy

c

z 31? ciekawe to. a pamiętasz frytki prosto z oleju po drugiej stronie ulicy? ja do tej szkoły tylko pięć lat chodziłem

Pamiętam nie tylko

frytki kolego, ale też drugą brodę tego pana co frytasy podawał, jego blond żonę, (napis Lenin przy wejściu)szare papierowe torby do frytek i zimny pseudo-pomarańczowy napój lejący się z góry w szklanym balonie, pamiętam też kolejkę. I piekarnię za winklem.

A z tą chemiczką

co jej nazwisko było adekwatne, po części, z wykonywanym zawodem to też miałem zajęcia...
:)

WMG

czy to forum dyskusyjne,czy reklama "badziewia".???

WMG

a czy Ktoś pamięta starą ul.ROBOTNICZA ?

Hobo

Ok. Moje zdanie jest takie Hobo. Przeczytałem m.in. "stan wojenny dlaczego", kilka innych książek, posłuchałem mądrzejszych ode mnie i powiem tak: do momentu kiedy zostaną "jako tako" odtajnione rosyjskie archiwa dot. stanu wojennego (chyba że wcześniej je spalą)nikt nie będzie w stanie w pełni, zgodnie z prawdą orzec, w tej sprawie. Wszystko.

WMG

pozdrawiam Wszystkich, Zielony Trójkąt, Letniewo, Nowy Port, Stare domki, okolice..

WMG

pozdrawiam Wszystkich, Zielony Trójkąt, Letniewo, Nowy Port, Stare domki, okolice..

WMG

chce pozdrowić wszystkie dziewczyny i sympatycznych koledów z dzielnicy "portowa". wspominam lata 70-80. to były "piekne dni".i fajne kluby, Akwen, Rudy Kot, i inne..NASZE "portowe"

WMG

chce pozdrowić wszystkie dziewczyny i sympatycznych koledów z dzielnicy "portowa". wspominam lata 70-80. to były "piekne dni".i fajne kluby, Akwen, Rudy Kot, i inne..NASZE "portowe"

WMG

WMG

Przepraszam, miłe i sympatyczne koleżanki za określenie "dziewczyny" ale tak było.... pozdrawiam WAS WSZYSTKIE, za te wieczory, parkiety, wino, usmiechy, i za reszte...

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (196 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

e-sport (7 odpowiedzi)

co sadziecie o suplementach dla gamerow? czy faktycznie sa one skuteczne? czy na prawde...

Gdzie żyje się lepiej, w Polsce czy w Niemczech ? (3 odpowiedzi)

Ktoś ma jeszcze wątpliwości ? Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to polecam rozmowę Miłosza Kłeczka z...

do góry