Widok

Horda Lorda Vadera

Opisując pewne marginalne grupy społeczne pod kątem popkultury i aksjologii posługuję się najbardziej tu pasującym określeniami takimi jak "filister" czy "buractwo". Jednak video, jakie przedstawił Pośpieszalski z manifestacji czarnych koszul, sprawia, że muszę pomyśleć o nowych określeniach, bo grupa tam zaprezentowana nie mieści się w tych ramach. To jest jakaś nowa wulgarna subkultura wygenerowana spośród najnizszych warstw buractwa, którą najlepiej określić mianem "palikociarni".

Warto program "Warto rozmawiać" obejrzeć przede wszytkim choćby po to żeby zobaczyć normalne duże rodziny, obarczone problemem niepełnosprawności, a mimo to zachowujące pogodę ducha oraz wspaniałe relacje wewnątrzrodzinne. To zresztą nie powinno być zaskoczeniem, bo prawdziwi ludzie to tacy którzy mierzą się z wyzwaniami i hartują swego ducha.

http://vod.tvp.pl/26963720/06102016

Poza tym, wideo z programem Pośpieszalskiego to znakomity materiał odkrywczy i porównawczy pokazuje dwa typy ludzi, tych normalnych i tych z hordy Lorda Vadera.
Należy to pokazywać na dużych plazmach na lekcjach historii, wychowawczych i katechezach łącznie z filmami z Republiki Weimarskiej.

I koniecznie trzeba zrobić duże, wymowne plakaty ze zdjęciami ludzi z hordy Vadera, urządzić z nich wystawy w centrach miast i zabierać na manifestacje, na których oprócz haseł "stop aborcji", będzie jeszcze drugie "stop" , "stop palikociarni", "stop hordom Lorda Vadera". Nie znajdzie się lepszego materiału demonstrującego czym to naprawdę jest. Takiej okazji nie można zmarnować, korzystać póki jeszcze ciepłe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
> I koniecznie trzeba zrobić duże, wymowne plakaty
> Takiej okazji nie można zmarnować

To nie marnuj. Rób plakaty.
Przestań pier-dolić głupoty na forum, tylko bierz sie za organizację.
Raczej watpię byś tym bełkotem kogoś zainspirował.
Ale nie poddawaj sie, zawsze możesz urządzić jednoosobową manifestację.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@łowca absurdów

"Opisując pewne marginalne grupy społeczne pod kątem popkultury i aksjologii posługuję się najbardziej tu pasującym określeniami takimi jak "filister" czy "buractwa"
Dodaj kolejną do której należysz, "matoły" z gębą podobną do zupełnie nikogo
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Miłośnik hordy Lorda Vadera ?
Obejrzałeś wideo ?

Każdy obiekt wymaga adekwatnej nazwy. Prawda w oczy kole ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
łowco absurdów, warto posłuchać mądrych ludzi więc przytoczę Tobie słowa ks. Tischnera z książki "Historia filozofii po góralsku".
" Są trzy prawdy: świento prawda, tys prawda i g*wno prawda"
Twojego bełkotu nie da się czytać to ta trzecia prawda
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i widać twoje kompetencje - nie lubisz zajmować się meritum, lubisz zajmować się fekaliami. Zgłoś się do firmy wywozu szamba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
No prosze, czy ktos spodziewał sie czegoś mądrzejszego ?

Facio ma kompleks czegoś bardzo małego.
Najwyraźniej rozumku.

Dyskusja z nim nie ma sensu, bo tu nie o dyskusje chodzi. Zrozumcie.
Facet leci typowym schematem :
1. Stawia tezę lub pytanie,
2. Zwykle jakis kretyński wniosek, niepoparty liczbami, cytatami, tylko wyciągnięty z d*py, wiec mający wartość kurzego łajna.
3. Znajdują sie naiwni, ktorzy zaczynają rozmowę
4. Facio przechodzi do ataku, zwykle zarzucając brak oczytania lub logicznego myślenia.
5. Jezeli komuś nie szkoda czasu, podejmuje dyskusje.
6. Facio powtarza punkt 4.
7. Czasem punkty 4-6 powtarzają sie kilka razy.
8. Kończy sie dyskusja, bo z idiotą nie ma sensu rozmawiać.
9. Facio zakłada nowy wątek. Zakładając go jest dumny z siebie i przez chwile zapomina o swoich kompleksach. Zabawa zaczyna sie od nowa.

Zauważcie, ze jego codzienna nadaktywność na forum wynika z tego, z w realu facio nie ma juz słuchaczy, ktorzy chcieliby jego bełkotu słuchać, dlatego całą swoją życiową aktywność przeniósł do Internetu.

Żałosne
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
--obrzydliwe to porównanie:(
nie dlatego,zebym sie brzydziłą ,bo per rectum dłubałam ..ale twoje odnoszenie sie do innych
poza tym twoje fekalia firma tez musi czyscic
fe!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest tu na forum taki facio, Felicjan się nazywa, Dulski zresztą.
1. Bierze tekst krytyczny o postkomunie.
2. Wygumkowuje nazwę PO, wstawia nazwę PIS.
3. Zapomina wygumkować poprzednie nazwy PIS.
4. Wkleja tekst.
5, Wsypa.Wtopa.Prrr..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Do mnie pijesz?
Nie zauważyłaś, do czego to był komentarz ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proszę.... żałosny facio zdradził swój warsztat.
No tak, ostatnio wklejał samego siebie.
wciaz kogos obrazasz jak nie bezposrednio to poprzez jakies dziwne porównania
nawet jak ktos jest "inny" to moze sie zreflektowac
inaczej traktowanoby twoje watki i przemyslenia gdybys
nauczył sie -----"masz troche racji,w tym mas rcje
oczywiscie tak tez mozna to odbierac,ja to widze inaczej moje zdanie,według mnie..itd"
gdybys szanował zdanie innych

zobacz --kazdy z nas ma po kolei dosc--nie chcemy takiej dyskusji--
bo wg ciebie jestesmy głupi ,niedouczeni,nielogiczni,
NIGDY NIE MAMY RACJI ANI NAWET ODROBINE!!!!!!!!!!1

nie smierdzi ci to absurdem?

tylko ty masz całkowita racje
a reszta zadnej!

wszyscy ci mówia ze masz ole uszy a ty tego nie bierzesz do serca nai mózgu
nawet schozofrenia to zrozumie
i potrafi przeprosic,,zartem ujac--"jestem troszke zapedliwy w osadach"
przepraszam za to ujecie

chcesz byc doceniony--docen innych--powiedz kazdemu --co ma dobrego
bo kazdy ma
:a poza tym -akurat nie pije

klawiatura znowu do wymiany
"Obrażasz"

To kluczowe słowo w twoich komentarzach.
Proszę mi przytoczyć przyklady obraźliwego słownictwa użytego przeze mnie.

Zdradzasz charakterystyczne objawy kalizmu - uznajesz za obrazę każde sformulowanie niezgodne z twoim światopoglądem, każdą krytykę skierowaną pod jego adresem. Może i "kalzm" i "leming" uznasz za słowa obraźliwe ?

Na obronę swego kalizmu uwalniasz słowotok, zajmujący suę wyłącznie obroną swoich emocji stojących za kalizmem i atakowaniem charakteru oponenta. Kompletny brak merytoryczności.

Zajmij się lordem Vaderem i jego hordą, bo taki jest motyw notki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
przypomnial mi się fragment filmu "vabank" gdzie pada tekst
"cicho to wariat"
Spróbujmy poprognozować.
Jeżeli potwierdzi się, że KOD zwija swój majdan spod kancelarii premiera, to oznaczałoby to uwiąd tego wehikułu propagandowego, związanego z komunizmem.

W międzyczasie, pojawiła sie nowa platforma protestacyjno-propagandowa czarnych koszul, która ma wszelkie cechy formacji faszyzującej, co widać było nie tylko po strojach, które są istotne, ale i po hasłach z marginesu społecznego. To typowe środowiska palikociarskie. Dlatego nie wróżę większego powodzenia temu ruchowi, bo d*pa na sztandarach nie jest hasłem zbyt inspirującym.

Czy nastąpi przesiadka z jednego wehikułu na drugi to się okaże. Trzeba poczekać na ewentualne kolejne formy organizowania protestów, takie jak ten organizowany przez pana Broniarza, prezesa ZNP, ale on też jest związany z platformą postkomunistyczną. Generalnie formy protestu przybierają postać kwiku świń odsuwanych od koryta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
łofca to ty świnia jesteś.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
@ Car

Wybitnym intelektualistą i telepatą musisz być, skoro na odległość usiłujesz jasnowidzieć. Niestety ciemnowidzisz, bo chyba zapomnialeś o powiedzeniu " Jesteś tym, co jesz".

Moja dieta wieprzowiny nie zawiera, a co z Twoją dietą ? Karkóweczka, grill, te klimaty ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
W myśl tej genialnej zasady i ciętej riposty gdyby, hipotetycznie, przyjąć, że ZetJot jest człowiekiem, to kto odgadnie co zawiera jego dieta?

(Żartuję sobie z Ciebie, co nie jest tożsame z jakąkolwiek aprobatą dla knajackich odzywek co poniektórych uczestników forum. Nawet się dziwię daleko posuniętej - moim skromnym zdaniem - rezerwie admina).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od wczoraj nawet nie przystoi nam, jako członkom społeczności bez której Europa nadal by jadła rękoma takie knajactwo.

Prawidłowo należałoby sie zwrócić : Jaśnie Panie, wieprzy odór Pan łaskaw był w swojej alkowie rozpylić i świnizną Pan trącisz.

W sumie i tak i tak wiadomo o co chodzi.

Inne tematy z forum Hydepark

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (27 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Kawa czy Herbata - rano (197 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry