Widok
Horda Lorda Vadera
Opisując pewne marginalne grupy społeczne pod kątem popkultury i aksjologii posługuję się najbardziej tu pasującym określeniami takimi jak "filister" czy "buractwo". Jednak video, jakie przedstawił Pośpieszalski z manifestacji czarnych koszul, sprawia, że muszę pomyśleć o nowych określeniach, bo grupa tam zaprezentowana nie mieści się w tych ramach. To jest jakaś nowa wulgarna subkultura wygenerowana spośród najnizszych warstw buractwa, którą najlepiej określić mianem "palikociarni".
Warto program "Warto rozmawiać" obejrzeć przede wszytkim choćby po to żeby zobaczyć normalne duże rodziny, obarczone problemem niepełnosprawności, a mimo to zachowujące pogodę ducha oraz wspaniałe relacje wewnątrzrodzinne. To zresztą nie powinno być zaskoczeniem, bo prawdziwi ludzie to tacy którzy mierzą się z wyzwaniami i hartują swego ducha.
http://vod.tvp.pl/26963720/06102016
Poza tym, wideo z programem Pośpieszalskiego to znakomity materiał odkrywczy i porównawczy pokazuje dwa typy ludzi, tych normalnych i tych z hordy Lorda Vadera.
Należy to pokazywać na dużych plazmach na lekcjach historii, wychowawczych i katechezach łącznie z filmami z Republiki Weimarskiej.
I koniecznie trzeba zrobić duże, wymowne plakaty ze zdjęciami ludzi z hordy Vadera, urządzić z nich wystawy w centrach miast i zabierać na manifestacje, na których oprócz haseł "stop aborcji", będzie jeszcze drugie "stop" , "stop palikociarni", "stop hordom Lorda Vadera". Nie znajdzie się lepszego materiału demonstrującego czym to naprawdę jest. Takiej okazji nie można zmarnować, korzystać póki jeszcze ciepłe.
Warto program "Warto rozmawiać" obejrzeć przede wszytkim choćby po to żeby zobaczyć normalne duże rodziny, obarczone problemem niepełnosprawności, a mimo to zachowujące pogodę ducha oraz wspaniałe relacje wewnątrzrodzinne. To zresztą nie powinno być zaskoczeniem, bo prawdziwi ludzie to tacy którzy mierzą się z wyzwaniami i hartują swego ducha.
http://vod.tvp.pl/26963720/06102016
Poza tym, wideo z programem Pośpieszalskiego to znakomity materiał odkrywczy i porównawczy pokazuje dwa typy ludzi, tych normalnych i tych z hordy Lorda Vadera.
Należy to pokazywać na dużych plazmach na lekcjach historii, wychowawczych i katechezach łącznie z filmami z Republiki Weimarskiej.
I koniecznie trzeba zrobić duże, wymowne plakaty ze zdjęciami ludzi z hordy Vadera, urządzić z nich wystawy w centrach miast i zabierać na manifestacje, na których oprócz haseł "stop aborcji", będzie jeszcze drugie "stop" , "stop palikociarni", "stop hordom Lorda Vadera". Nie znajdzie się lepszego materiału demonstrującego czym to naprawdę jest. Takiej okazji nie można zmarnować, korzystać póki jeszcze ciepłe.
> I koniecznie trzeba zrobić duże, wymowne plakaty
> Takiej okazji nie można zmarnować
To nie marnuj. Rób plakaty.
Przestań pier-dolić głupoty na forum, tylko bierz sie za organizację.
Raczej watpię byś tym bełkotem kogoś zainspirował.
Ale nie poddawaj sie, zawsze możesz urządzić jednoosobową manifestację.
> Takiej okazji nie można zmarnować
To nie marnuj. Rób plakaty.
Przestań pier-dolić głupoty na forum, tylko bierz sie za organizację.
Raczej watpię byś tym bełkotem kogoś zainspirował.
Ale nie poddawaj sie, zawsze możesz urządzić jednoosobową manifestację.
No prosze, czy ktos spodziewał sie czegoś mądrzejszego ?
Facio ma kompleks czegoś bardzo małego.
Najwyraźniej rozumku.
Dyskusja z nim nie ma sensu, bo tu nie o dyskusje chodzi. Zrozumcie.
Facet leci typowym schematem :
1. Stawia tezę lub pytanie,
2. Zwykle jakis kretyński wniosek, niepoparty liczbami, cytatami, tylko wyciągnięty z d*py, wiec mający wartość kurzego łajna.
3. Znajdują sie naiwni, ktorzy zaczynają rozmowę
4. Facio przechodzi do ataku, zwykle zarzucając brak oczytania lub logicznego myślenia.
5. Jezeli komuś nie szkoda czasu, podejmuje dyskusje.
6. Facio powtarza punkt 4.
7. Czasem punkty 4-6 powtarzają sie kilka razy.
8. Kończy sie dyskusja, bo z idiotą nie ma sensu rozmawiać.
9. Facio zakłada nowy wątek. Zakładając go jest dumny z siebie i przez chwile zapomina o swoich kompleksach. Zabawa zaczyna sie od nowa.
Zauważcie, ze jego codzienna nadaktywność na forum wynika z tego, z w realu facio nie ma juz słuchaczy, ktorzy chcieliby jego bełkotu słuchać, dlatego całą swoją życiową aktywność przeniósł do Internetu.
Żałosne
Facio ma kompleks czegoś bardzo małego.
Najwyraźniej rozumku.
Dyskusja z nim nie ma sensu, bo tu nie o dyskusje chodzi. Zrozumcie.
Facet leci typowym schematem :
1. Stawia tezę lub pytanie,
2. Zwykle jakis kretyński wniosek, niepoparty liczbami, cytatami, tylko wyciągnięty z d*py, wiec mający wartość kurzego łajna.
3. Znajdują sie naiwni, ktorzy zaczynają rozmowę
4. Facio przechodzi do ataku, zwykle zarzucając brak oczytania lub logicznego myślenia.
5. Jezeli komuś nie szkoda czasu, podejmuje dyskusje.
6. Facio powtarza punkt 4.
7. Czasem punkty 4-6 powtarzają sie kilka razy.
8. Kończy sie dyskusja, bo z idiotą nie ma sensu rozmawiać.
9. Facio zakłada nowy wątek. Zakładając go jest dumny z siebie i przez chwile zapomina o swoich kompleksach. Zabawa zaczyna sie od nowa.
Zauważcie, ze jego codzienna nadaktywność na forum wynika z tego, z w realu facio nie ma juz słuchaczy, ktorzy chcieliby jego bełkotu słuchać, dlatego całą swoją życiową aktywność przeniósł do Internetu.
Żałosne
wciaz kogos obrazasz jak nie bezposrednio to poprzez jakies dziwne porównania
nawet jak ktos jest "inny" to moze sie zreflektowac
inaczej traktowanoby twoje watki i przemyslenia gdybys
nauczył sie -----"masz troche racji,w tym mas rcje
oczywiscie tak tez mozna to odbierac,ja to widze inaczej moje zdanie,według mnie..itd"
gdybys szanował zdanie innych
zobacz --kazdy z nas ma po kolei dosc--nie chcemy takiej dyskusji--
bo wg ciebie jestesmy głupi ,niedouczeni,nielogiczni,
NIGDY NIE MAMY RACJI ANI NAWET ODROBINE!!!!!!!!!!1
nie smierdzi ci to absurdem?
tylko ty masz całkowita racje
a reszta zadnej!
wszyscy ci mówia ze masz ole uszy a ty tego nie bierzesz do serca nai mózgu
nawet schozofrenia to zrozumie
i potrafi przeprosic,,zartem ujac--"jestem troszke zapedliwy w osadach"
przepraszam za to ujecie
chcesz byc doceniony--docen innych--powiedz kazdemu --co ma dobrego
bo kazdy ma
nawet jak ktos jest "inny" to moze sie zreflektowac
inaczej traktowanoby twoje watki i przemyslenia gdybys
nauczył sie -----"masz troche racji,w tym mas rcje
oczywiscie tak tez mozna to odbierac,ja to widze inaczej moje zdanie,według mnie..itd"
gdybys szanował zdanie innych
zobacz --kazdy z nas ma po kolei dosc--nie chcemy takiej dyskusji--
bo wg ciebie jestesmy głupi ,niedouczeni,nielogiczni,
NIGDY NIE MAMY RACJI ANI NAWET ODROBINE!!!!!!!!!!1
nie smierdzi ci to absurdem?
tylko ty masz całkowita racje
a reszta zadnej!
wszyscy ci mówia ze masz ole uszy a ty tego nie bierzesz do serca nai mózgu
nawet schozofrenia to zrozumie
i potrafi przeprosic,,zartem ujac--"jestem troszke zapedliwy w osadach"
przepraszam za to ujecie
chcesz byc doceniony--docen innych--powiedz kazdemu --co ma dobrego
bo kazdy ma
"Obrażasz"
To kluczowe słowo w twoich komentarzach.
Proszę mi przytoczyć przyklady obraźliwego słownictwa użytego przeze mnie.
Zdradzasz charakterystyczne objawy kalizmu - uznajesz za obrazę każde sformulowanie niezgodne z twoim światopoglądem, każdą krytykę skierowaną pod jego adresem. Może i "kalzm" i "leming" uznasz za słowa obraźliwe ?
Na obronę swego kalizmu uwalniasz słowotok, zajmujący suę wyłącznie obroną swoich emocji stojących za kalizmem i atakowaniem charakteru oponenta. Kompletny brak merytoryczności.
Zajmij się lordem Vaderem i jego hordą, bo taki jest motyw notki.
To kluczowe słowo w twoich komentarzach.
Proszę mi przytoczyć przyklady obraźliwego słownictwa użytego przeze mnie.
Zdradzasz charakterystyczne objawy kalizmu - uznajesz za obrazę każde sformulowanie niezgodne z twoim światopoglądem, każdą krytykę skierowaną pod jego adresem. Może i "kalzm" i "leming" uznasz za słowa obraźliwe ?
Na obronę swego kalizmu uwalniasz słowotok, zajmujący suę wyłącznie obroną swoich emocji stojących za kalizmem i atakowaniem charakteru oponenta. Kompletny brak merytoryczności.
Zajmij się lordem Vaderem i jego hordą, bo taki jest motyw notki.
Spróbujmy poprognozować.
Jeżeli potwierdzi się, że KOD zwija swój majdan spod kancelarii premiera, to oznaczałoby to uwiąd tego wehikułu propagandowego, związanego z komunizmem.
W międzyczasie, pojawiła sie nowa platforma protestacyjno-propagandowa czarnych koszul, która ma wszelkie cechy formacji faszyzującej, co widać było nie tylko po strojach, które są istotne, ale i po hasłach z marginesu społecznego. To typowe środowiska palikociarskie. Dlatego nie wróżę większego powodzenia temu ruchowi, bo d*pa na sztandarach nie jest hasłem zbyt inspirującym.
Czy nastąpi przesiadka z jednego wehikułu na drugi to się okaże. Trzeba poczekać na ewentualne kolejne formy organizowania protestów, takie jak ten organizowany przez pana Broniarza, prezesa ZNP, ale on też jest związany z platformą postkomunistyczną. Generalnie formy protestu przybierają postać kwiku świń odsuwanych od koryta.
Jeżeli potwierdzi się, że KOD zwija swój majdan spod kancelarii premiera, to oznaczałoby to uwiąd tego wehikułu propagandowego, związanego z komunizmem.
W międzyczasie, pojawiła sie nowa platforma protestacyjno-propagandowa czarnych koszul, która ma wszelkie cechy formacji faszyzującej, co widać było nie tylko po strojach, które są istotne, ale i po hasłach z marginesu społecznego. To typowe środowiska palikociarskie. Dlatego nie wróżę większego powodzenia temu ruchowi, bo d*pa na sztandarach nie jest hasłem zbyt inspirującym.
Czy nastąpi przesiadka z jednego wehikułu na drugi to się okaże. Trzeba poczekać na ewentualne kolejne formy organizowania protestów, takie jak ten organizowany przez pana Broniarza, prezesa ZNP, ale on też jest związany z platformą postkomunistyczną. Generalnie formy protestu przybierają postać kwiku świń odsuwanych od koryta.
W myśl tej genialnej zasady i ciętej riposty gdyby, hipotetycznie, przyjąć, że ZetJot jest człowiekiem, to kto odgadnie co zawiera jego dieta?
(Żartuję sobie z Ciebie, co nie jest tożsame z jakąkolwiek aprobatą dla knajackich odzywek co poniektórych uczestników forum. Nawet się dziwię daleko posuniętej - moim skromnym zdaniem - rezerwie admina).
(Żartuję sobie z Ciebie, co nie jest tożsame z jakąkolwiek aprobatą dla knajackich odzywek co poniektórych uczestników forum. Nawet się dziwię daleko posuniętej - moim skromnym zdaniem - rezerwie admina).