Widok
Hulajnoga MINI MICRO - pytanie do użytkowników
Witam,
chcielibyśmy kupić starszej córeczce pierwszą hulajnogę,
Maja ma 3lata i 8 m-cy ale jest dosc niska i drobna (92 cm i 12,5kg), nie jest zbytnio usportowiona, niestety z przyczyn zdrowotnych nie mogla jezdzic na rowierku biegowowym ani zwyklym 3- lub 4-kolowym.
Upatrzelismy hulajnoge Mini Micro,
dzis patrze na Allegro ze jest jeszcze druga Mini Micro Sporty.
Z opisu nie wiele sie rozni, ta sama kategoria wikowa i wagowa, ciezar,
widoczne sa inne kołka.
czy ktos ma doswiadczenie i wie czy lepiej wybrac ta clasyczna czy sporty?
klasyczna:
http://allegro.pl/hulajnoga-mini-micro-trzykolowa-3-kolowa-kur-0-zl-i3733505902.html
sporty:
http://allegro.pl/hulajnoga-trzykolowa-mini-micro-sporty-niemiecka-i3723619403.html
cena ta sama wiec to nie kryterium,
córka przejawia ostatnio zainteresowanie, fikaniem, brykaniem, byciem w ruchu - pewnie wynikajacym z lepszej kondycji zdrowotnej, nie mniej potem hulajnoga miałaby byc dla młodszej siostry ktora jest raczej energiczna - ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie przy wyborze miedzy tymi modelami.
chcielibyśmy kupić starszej córeczce pierwszą hulajnogę,
Maja ma 3lata i 8 m-cy ale jest dosc niska i drobna (92 cm i 12,5kg), nie jest zbytnio usportowiona, niestety z przyczyn zdrowotnych nie mogla jezdzic na rowierku biegowowym ani zwyklym 3- lub 4-kolowym.
Upatrzelismy hulajnoge Mini Micro,
dzis patrze na Allegro ze jest jeszcze druga Mini Micro Sporty.
Z opisu nie wiele sie rozni, ta sama kategoria wikowa i wagowa, ciezar,
widoczne sa inne kołka.
czy ktos ma doswiadczenie i wie czy lepiej wybrac ta clasyczna czy sporty?
klasyczna:
http://allegro.pl/hulajnoga-mini-micro-trzykolowa-3-kolowa-kur-0-zl-i3733505902.html
sporty:
http://allegro.pl/hulajnoga-trzykolowa-mini-micro-sporty-niemiecka-i3723619403.html
cena ta sama wiec to nie kryterium,
córka przejawia ostatnio zainteresowanie, fikaniem, brykaniem, byciem w ruchu - pewnie wynikajacym z lepszej kondycji zdrowotnej, nie mniej potem hulajnoga miałaby byc dla młodszej siostry ktora jest raczej energiczna - ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie przy wyborze miedzy tymi modelami.
no dobra, obejrzalam ta Maxi Micro,
swoja droga cena tez niezła:) ale tam pisza ze zalecana od 4 lat - czy to chodzi o koordynacje czy pewnie bardziej wzrost?
majka twoja cora to chyba zawsze do tych w gorzez z centylem wzrostu co?
ale chetnie poslucham argumentow, bo tanie to to nie ejst ani ejdno ani drugie a chcialabym kupic taka zeby mogla z niej korzystac od razu.
Teraz mysle ze w sumie moznaby kupic ta Mini Micro - za rok mlodsza bedzie miała na wiosne 3 lata , to by ta wziela a wtedy starszej kupiłabym ta Maxi Micro,
czy to rozsadne?
chciałabym zeby bylo jej wygodnie, zeby nie zraziła sie do hulajnogi, jesli bedzie jej trudniej jezdzic, ale nie wiem czy jest to wyczuwalne miedzy jedna a druga hulajnoga
mlodsza też wolno rośnie, na 1 rok i 9 m-cy ma tylko 79 cm, nie bedzie pewnie tak niska jak starsza ale tez znacznie nizsza niz rowiesnicy
swoja droga cena tez niezła:) ale tam pisza ze zalecana od 4 lat - czy to chodzi o koordynacje czy pewnie bardziej wzrost?
majka twoja cora to chyba zawsze do tych w gorzez z centylem wzrostu co?
ale chetnie poslucham argumentow, bo tanie to to nie ejst ani ejdno ani drugie a chcialabym kupic taka zeby mogla z niej korzystac od razu.
Teraz mysle ze w sumie moznaby kupic ta Mini Micro - za rok mlodsza bedzie miała na wiosne 3 lata , to by ta wziela a wtedy starszej kupiłabym ta Maxi Micro,
czy to rozsadne?
chciałabym zeby bylo jej wygodnie, zeby nie zraziła sie do hulajnogi, jesli bedzie jej trudniej jezdzic, ale nie wiem czy jest to wyczuwalne miedzy jedna a druga hulajnoga
mlodsza też wolno rośnie, na 1 rok i 9 m-cy ma tylko 79 cm, nie bedzie pewnie tak niska jak starsza ale tez znacznie nizsza niz rowiesnicy
Aniu,
ja musze ta hulajnoge kupic, mimo zimy:):)
dostalisy zgode od lekarza na hulajnoge, na rower raczej nie ma szans, i ona sie tak cieszy, od roku gada tylko ze jak wyzdrowieje bedzie miala hulajnoge, i 18. listopada lekarz na wizycie pwoiedzial ze moze iona tak o niej marzy,
tak jak pislam ona jest malo usportowiona:) myslalam ze niech bedzie na zime, pocwiczy troche na sucho w domu, na wiosne wyjdzie na chodnik,
choc logika podpowiada ze na wiosne , w marcu ma akurat urodziny, ale ona tak dlugo czekała zeby móc bawic sie czyms jak inne dzieci ze nie jestem w stanie jej tego odebrac
ja musze ta hulajnoge kupic, mimo zimy:):)
dostalisy zgode od lekarza na hulajnoge, na rower raczej nie ma szans, i ona sie tak cieszy, od roku gada tylko ze jak wyzdrowieje bedzie miala hulajnoge, i 18. listopada lekarz na wizycie pwoiedzial ze moze iona tak o niej marzy,
tak jak pislam ona jest malo usportowiona:) myslalam ze niech bedzie na zime, pocwiczy troche na sucho w domu, na wiosne wyjdzie na chodnik,
choc logika podpowiada ze na wiosne , w marcu ma akurat urodziny, ale ona tak dlugo czekała zeby móc bawic sie czyms jak inne dzieci ze nie jestem w stanie jej tego odebrac
MajowaMaju my jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami MINI MICRO od pół roku :) i mój najstarszy (4l 10m-cy, wzrost jakieś 104cm) całkiem nieźle się na niej czuje :) Średni ma 2,5 roku i pewnie z 85 cm (to był jego prezent urodzinowy) też śmiga jak się patrzy.
Na początku chłopaki jeździli w domu żeby się nauczyć, tzn. głównie średni się uczył, bo najstarszy już i na 2-kołowej w przedszkolu pomykał :)
Także w Twojej sytuacji polecam MINI MICRO i zakup teraz - córcia poćwiczy i na wiosnę już będzie mogła wyjść na dwór, a potem odziedziczy ją młodsza.
Ja kupowałam w AktywnymSmyku i zamówiłam właśnie tą Sporty, ale babka do mnie dzwoniła i poleciła mi tą classic - mówiła że te sprzedają już od wielu lat i nie ma z nimi problemów a te sporty to nowość i krótko są na rynku.
Na początku chłopaki jeździli w domu żeby się nauczyć, tzn. głównie średni się uczył, bo najstarszy już i na 2-kołowej w przedszkolu pomykał :)
Także w Twojej sytuacji polecam MINI MICRO i zakup teraz - córcia poćwiczy i na wiosnę już będzie mogła wyjść na dwór, a potem odziedziczy ją młodsza.
Ja kupowałam w AktywnymSmyku i zamówiłam właśnie tą Sporty, ale babka do mnie dzwoniła i poleciła mi tą classic - mówiła że te sprzedają już od wielu lat i nie ma z nimi problemów a te sporty to nowość i krótko są na rynku.
Mieszkam w uk gdzie sa bardzo popularne I nie wiedzialam tej sporty, polecam classic. Moja corka ma 2.5 ale ciuchy nosi na 104 czyli jak 3 latek dopiero teraz do niej dorosla, tzn wczesniej tez byla ok ale jeszcze dlugo jej posluzy, tu dzieci jezdza do 4/5 roku, takze dlugo jej posluzy, potem siegaja do pasa albo troche nizej. Hulajnogi sa super, bardzo polecam.
bardzo dziekuje wszystkim za wypowiedzi i podpowiedzi.
Surfoteka,
a czy wy w sklepie w Sopocie macie jeszcze ta hulake? do Sopotu to moglabym w zmloda podjechac ja pomierzyc, tzn bardziej zobaczyc jak zachowuje sie tak sporty - bo tez na zywo nigdzie nie widzialam jak te kólka sie sprawują, ta classic to znam wiec wiem czego sie spodziewac po tych kolkach
Rozumieme, ze poza tym ze byla mierzona przez ewentualnych klientów jest nowa, w pelni sprawna, z gawarancja i paragonem za ewentualny zakup?
Surfoteka,
a czy wy w sklepie w Sopocie macie jeszcze ta hulake? do Sopotu to moglabym w zmloda podjechac ja pomierzyc, tzn bardziej zobaczyc jak zachowuje sie tak sporty - bo tez na zywo nigdzie nie widzialam jak te kólka sie sprawują, ta classic to znam wiec wiem czego sie spodziewac po tych kolkach
Rozumieme, ze poza tym ze byla mierzona przez ewentualnych klientów jest nowa, w pelni sprawna, z gawarancja i paragonem za ewentualny zakup?
jasne, że jest nowa, sprawna, z gwarancją i paragonem jak na sklep przystało, cena niższa bo sztuka ostatnia, może ze 3 razy jakieś dziecko ją oglądało, jeździło po sklepie, mieliśmy kilka na próbę, bo jesteśmy sklepem surf/ski. Hulajka ostała się jedna, tak naprawdę trochę o niej zapomnieliśmy, ale skoro piszesz, że chcesz obejrzeć to masz okazję, wstrzymam się na kilka dni z wystawieniem jej na alleg. zapraszam do Sopotu sklep mieści się na terenie Sopockiego Klubu Żeglarskiego zaraz za budynkiem Hestii (ul. Hestii 3)
aha odnośnie kółek- ta wersja hulajki jest po prostu bardziej skrętna, wystarczy lekko nacisnąc i sama skręca, stąd dedykowana jest dzieciom trochę starszym zdaje się 3+, zwykłe kółeczka łatwiejsze dla maluszków. Moje teraz dwulatki latem były jeszcze za małe na te atrakcje ale w przyszłym roku na pewno właśnie Mini Micro zakupimy choć mamy dostęp i do innych produktów. pozdrawiam
aha odnośnie kółek- ta wersja hulajki jest po prostu bardziej skrętna, wystarczy lekko nacisnąc i sama skręca, stąd dedykowana jest dzieciom trochę starszym zdaje się 3+, zwykłe kółeczka łatwiejsze dla maluszków. Moje teraz dwulatki latem były jeszcze za małe na te atrakcje ale w przyszłym roku na pewno właśnie Mini Micro zakupimy choć mamy dostęp i do innych produktów. pozdrawiam
pogadam dzis zmezem czy by nie pojechal bo on w Sopocie pracuje, ale to dopiero w pt bo wyjezdza w delegacje, ale napisze czy przyjedziemy, zeby was nie wstrzymywac, ale z kolei prosze lasnie o przytrzymanie te kilka dni, mlode mi sie pochorowaly i nie mam jak pojechac,
a sklep wiem gdzie jest juz teraz,w Hestii spedzilam kilka lat,a w klubie tez troszke plywalam, ale bardzo amatorsko, zeby nie bylo|:):)
napisz prosze tylko czy sklep czynny po 16stej, bo maz do 16stej pracuje.
dzieki za kontakt i odezwe sie mam nadzieje dzis.
Zmierzylam dzis mloda tzn starsza:):) do barkow ma te 67 cm, wiec jakis zapas ma ( Majka 1234 - przekazala info ze sprzedawca polecal by kierownica siegala w okolice klatki piersiowej, ta Maxi Micro siegala by Majce do brody a to jeje minimalna wysokosc, wiec chyba jest jeszcze na nia za duza)
a sklep wiem gdzie jest juz teraz,w Hestii spedzilam kilka lat,a w klubie tez troszke plywalam, ale bardzo amatorsko, zeby nie bylo|:):)
napisz prosze tylko czy sklep czynny po 16stej, bo maz do 16stej pracuje.
dzieki za kontakt i odezwe sie mam nadzieje dzis.
Zmierzylam dzis mloda tzn starsza:):) do barkow ma te 67 cm, wiec jakis zapas ma ( Majka 1234 - przekazala info ze sprzedawca polecal by kierownica siegala w okolice klatki piersiowej, ta Maxi Micro siegala by Majce do brody a to jeje minimalna wysokosc, wiec chyba jest jeszcze na nia za duza)
MajowaMama jak bywałaś w klubie to może nawet się znamy :) hulajka do poniedziałku schowana, jak się rozmyślisz nie ma problemu, sklep czynny pn-pt 11-19 sob 11-15, jak chcesz mąż może ją "pożyczyć" obejrzycie na spokojnie w domu i zdecydujecie, żeby nie pisać ogólnie na forum mój mail pol200@poczta.onet.pl
jak juz zajrzalam, to i napiszę:
Aniu - najlepiej wydane nasze pieniadze od dluższego czasu,
maja szaleje aż milo, jakby mogła wogóle by z niej nie schodziła,
mimo ze nieusportowiona - zalapała juz 2go dnia balansowanie cialem do skretów,
jeszcze raz dziekuje Wszystkim za opinie i również polecam!!!
Aniu - najlepiej wydane nasze pieniadze od dluższego czasu,
maja szaleje aż milo, jakby mogła wogóle by z niej nie schodziła,
mimo ze nieusportowiona - zalapała juz 2go dnia balansowanie cialem do skretów,
jeszcze raz dziekuje Wszystkim za opinie i również polecam!!!