Widok
III stopień dojrzałości łożyska - 37tc
Dziewczyny, strasznie się tym martwię i stresuję...a może to nic takiego strasznego....
W 36tc miałam już III stopień dojrzałości łożyska...
Lekarz kazał się nie martwić, ale powiedział że będzie trzeba tego pilnować..przyjechać od czasu do czasu na ktg i zrobić za 2tyg usg....
Ja z kolei wyczytałam straszne rzeczy w necie na ten temat - skutki itd, do tego nasłuchałam się od koleżanki...
I teraz nie wiem - czy mam jeździć na ktg co 2dni, iść na usg szybciej..liczyć ruchy....z tego wszystkiego boję się, że popadnę w jakąś paranoję....
Może też miałyście taki problem z łożyskiem.....
W 36tc miałam już III stopień dojrzałości łożyska...
Lekarz kazał się nie martwić, ale powiedział że będzie trzeba tego pilnować..przyjechać od czasu do czasu na ktg i zrobić za 2tyg usg....
Ja z kolei wyczytałam straszne rzeczy w necie na ten temat - skutki itd, do tego nasłuchałam się od koleżanki...
I teraz nie wiem - czy mam jeździć na ktg co 2dni, iść na usg szybciej..liczyć ruchy....z tego wszystkiego boję się, że popadnę w jakąś paranoję....
Może też miałyście taki problem z łożyskiem.....
Mi też lekarka pod koniec ciąży zdiagnozowała stare łożysko , i w związku z tym że jest stare jest niewydolne i dziecko jest niedożywione a co za tym idzie ma małą masę i podejrzenie hipotrofii a do tego mało wód płodowych. Dostałam skierowanie na test OCT, pojechałam na Zaspę- tam trzeci lekarz stwierdził że jest ok i mam czekać, kolejny potwierdził to co moja lekarka a ja czekałam , w końcu po 3 tygodniach "moja położna"wywołała mi poród- z dzieckiem wszystko w jak najlepszym porzadku, żadnej hipotrofii płodu nie było a łożysko było ok.
Ja bym jeździła na to ktg na Twoim miejscu.Mój mały nie przybierał na wadze juz od 36 tygodnia i wtedy właśnie powinnien się urodzić gdyż były bardzo złe przepływy.Oczywiscie w karcie wypisu jest ,że rodzi się dziecko z hipotrofią i że ja miałam bardzo małą ilośc wód płodowych.Ale z maciusiem jest wszystko dobrze.dogonił wagę rewelacyjnie i rozwija sie ok.ale ja bym naciskała na wywołanie juz porodu.