Widok

III stopień dojrzałości łożyska - 37tc

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, strasznie się tym martwię i stresuję...a może to nic takiego strasznego....
W 36tc miałam już III stopień dojrzałości łożyska...
Lekarz kazał się nie martwić, ale powiedział że będzie trzeba tego pilnować..przyjechać od czasu do czasu na ktg i zrobić za 2tyg usg....

Ja z kolei wyczytałam straszne rzeczy w necie na ten temat - skutki itd, do tego nasłuchałam się od koleżanki...
I teraz nie wiem - czy mam jeździć na ktg co 2dni, iść na usg szybciej..liczyć ruchy....z tego wszystkiego boję się, że popadnę w jakąś paranoję....

Może też miałyście taki problem z łożyskiem.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi też lekarka pod koniec ciąży zdiagnozowała stare łożysko , i w związku z tym że jest stare jest niewydolne i dziecko jest niedożywione a co za tym idzie ma małą masę i podejrzenie hipotrofii a do tego mało wód płodowych. Dostałam skierowanie na test OCT, pojechałam na Zaspę- tam trzeci lekarz stwierdził że jest ok i mam czekać, kolejny potwierdził to co moja lekarka a ja czekałam , w końcu po 3 tygodniach "moja położna"wywołała mi poród- z dzieckiem wszystko w jak najlepszym porzadku, żadnej hipotrofii płodu nie było a łożysko było ok.
ja tez mialam ten sam problem i glatego ciaza zostala zakonczona w 38tc
Ja bym jeździła na to ktg na Twoim miejscu.Mój mały nie przybierał na wadze juz od 36 tygodnia i wtedy właśnie powinnien się urodzić gdyż były bardzo złe przepływy.Oczywiscie w karcie wypisu jest ,że rodzi się dziecko z hipotrofią i że ja miałam bardzo małą ilośc wód płodowych.Ale z maciusiem jest wszystko dobrze.dogonił wagę rewelacyjnie i rozwija sie ok.ale ja bym naciskała na wywołanie juz porodu.
ja nie mialam takiego problemu ale moja córeczka urodzila sie w 37 tc. na szczescie nic jej nie bylo. urodzila sie malutka, miala niska glukoze ale wszystko jest ok :)
tak dla uspokojenia ze to 37 tc :)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry