Widok

ILE WAS KOSZTUJE WESELE???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
J.W

imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lipiec 2009 40 -50 osob,koszt około 20 000 ze wszystkim(noclegi dla wszystkich tez w to sa wliczone)
Emil i Kasia 11.07.2009 Sopot
Czy uwazacie, ze para mloda ma obowiazek sponsorowac noclegi swoim gosciom??
Dla mnie to jest troszke...hmm
Ja uważam, że obowiązkiem pary młodej jest za sponsorować nocleg gościom.
image
image
moim zdaniem para młoda ma tysiąc wydatków i każda normalna rodzina wie że nikt nie bedzie ich sponsorował ,jeśli ktoś przyjeżdza z daleka to chyba stać izc na kwote 100zł za nocleg :)
imageimage
Wesele na 120 osób, całość 25 000 z poprawinami;)
image

image
Dokladnie, rybcia6.
A jesli wszyscy byliby przyjezdni, to mialabym oplacac im nocleg?

Dla mnie logiczne jest, ze jesli jade do kogos na slub i wesele, to musze martwic sie sama o siebie (no chyba, ze ktos z rodziny ma kawelek kata).

jesli ktos przyjezdza z daleka na nasze wesele to wedlug mnie moim obowiazkiem jest zapewnic mu nocleg a nie zeby gosc sie o to musial martwic, poza tym jesli para mloda wydaje tyle kasy na wesele to chyba nie jest problemem wydac dodatkowe"100" zl na nocleg dla przyjezdnego goscia.
według mnie młodzi powinni w miarę możliwości zapewnić wszystkim noclegi. jeżeli nie są wstanie to muszą jasno i otwarcie gości uprzedzić że sami sobie szukają noclegu. młodzi mogą dodatkowo polecić jakiś lokal, ale jak nie chcą to nie muszą za niego płacić
Oczywiscie, swietnie by bylo kazdemu zapewnic nocleg. Ale jesli polowa moich gosci jest przyjezdnych, to niestety...Moge zaproponowac i zarezerwowac im jakies miejsce, ale placic musza juz sami.
nie zgadzam sie z tym, jak zapraszasz to musisz calkowicie zadbac o gosci.
My polowe mamy przyjezdnych i dla nich mamy opłacony nocleg, resztę gości która jest z trojmiasta będzie miala zapewniony powrót- zatrudnimy jakiegoś kierowcę. Szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie tego inaczej
image
image
image
brawo:) bardzo rozsadnie :)
Zgadzam sie zupelnie, my robimy to samo. Proponujemy hotel w ktorym jest wesele, a jesli to za drogo, pomozemy szukac czegos tanszego. Mamy 70% gosci przyjezdnych i zeby oplacic im nocleg musliebysmy miec do dyspozycji okolo 4000zl zakladajac hotel za 200zl/doba w sezonie w okolicach starego miasta (pokoj w "naszym" hotelu wynosi 400zl ze znizka). Gosci rozumieja. Placimy za wszystko sami, nie ma opcji pomocy od rodziny, tak wiec pokazowy nie bedzie. Zreszta Anglicy nawet sie tego nie spodziewaja, bo tu takich luksusow sie nie zapewnia.
image

Bizuteria autorska i na zamowienie - zapraszam na maila
no my akurat placimy za wszystko,bo jak czesc by sie dowiedziala,ze ma placic za hotel,to moze by nie przyjechali...z reszta wszedzie gdzie bylismy spanie bylo zapewnhione.dlatego szukalismy osrodka z domkami,zeby nie placic 200zl za dobe tylko 55zl
image
image
image
Widzisz, my mamy ludzi z zagranicy i wiadomo, ze nikt nie przyjedzie na 1 dzien, dlatego miejsce tez bylo wazne.
image

Bizuteria autorska i na zamowienie - zapraszam na maila
wypada rezerwować i opłacać noclegi, czy nie... my opłacamy, bo na każdym weselu, gdzie byliśmy mieliśmy też opłacone - to w wypadku jak jechalismy gdzieś w polskę

dla gości przyjezdnych wynajmujemy i opłacamy nocleg, dla 3miasta autokar na powrót Reda - Gdynia do centrum i tam już muszą sami kombinować :)
image
a co do kosztów zakładamy,że z zaproszonych gości przyjedzie ok. 90-80 osób, wstępnie wyszło nam 30 tyś; teraz jak mamy już większość załatwione, udał nam się zjechać do 25tyś max :):)
image
Nie wiem czy się orientujesz, ale w Dworze Oliwskim jest dużo opłat ukrytych i dodatkowych (np. za alkohol), więc liczenie 360 zł od osoby może być zaniżone:(
te opłaty, które pamiętam to:
1. alkohol trzeba zakupić u nich, a butelka wódki Bols 0,7 kosztuje 110 zł lub druga opcja możesz zamówić open bar czyli też 110 zł od osoby,
2. napoje jak Fanta, Sprite, Coca-Cola dodatkowe 16 lub 18 zł/osobę
3. kieliszek szampana na przyjęcie Pary Młodej dodatkowe 16 lub 18 zł/osobę
4. na koniec płaci się dodatkowe 10% wartości imprezy - jest to cena za wynajem sali na wyłączność i obsługę kelnerską.

Więc po najniższych kosztach jak my liczyliśmy, włącznie z alkoholem, cena na osobę wynosi 504 zł, a nie 360. A jeśli podpisałaś z nimi tak korzystną umowę, że będziecie płacili za to wszystko "tylko" 360 zł to moje GRATULACJE!! :)
my nie placimy a szczerze mowiac jak ktos mi powie ze nie przyjezdza bo nie ma zaplaconego noclegu to jego strata, ja na pewno nie dam sie szantazowac. a my w zaproszeniach zaznaczylismy ze wazna dla nas jest obecnosc gosci a nie prezenty wiec po prostu niech ludzie nie kupuja nam drogich prezentow apieniadze wydadza na nocleg. nigdy nie bylo tak ze sie placilo za gosci nocleg tylko rozmieszczalo po rodzinie i w taki sposob zapewnia nocleg
image

image
dziwi mnie ten temat...
ale skoro ma takie wzięcie to widocznie jestem w mniejszości...
głupio mi tak na forum wypowiadać się w tej kwestii
ale wszystkim które się wypowiedziały gratuluję odwagi:)

Inne tematy z forum Wesele

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry