Widok

ILE WAS KOSZTUJE WESELE???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
J.W

imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my placimy po 190zl za osobe ale w ta cene mamy wliczony nocleg, poprawiny i wstep do skansenu we wdzydzach bo tam odbedzie sie slub:) szacujemy ze na weselu bedzie ok 100 czyli wydamy jakies 20tys:)

image
image
U mnie na 75 osób wyszło ponad 30.000 ale to wszystko zależy od miejsca w którym robisz wesele, ja płaciłam 185 zł od osoby, a znajomi np. 120 zł i tu już jest ogromna różnica. Tak czy siak to niezły wydatek :) Powodzonka :)

Anabelle
W sumie to jeszcze nie jestem w stanie określić jaki będzie koszt, ale chcemy się zmieścić w kwocie 25 tyś. Wesele mamy na 50 osób zaplanowane.
Wcześniej była mowa o tym, że ktoś płaci sam za wesele, a niektórzy z pomocą rodziców. My też jesteśmy wspomagani przez rodziców z obojga stron, bo by nas nie było stać na finansowanie samemu wesela. Z tym, że rodzice nie ingerują w sprawy takie jak np. goście. Tzn. chcemy zaprosić ich znajomych, ale dlatego, że również ich znamy zarówna ja jak i mój narzeczony. Sprawy takie jak fotograf, kamerzysta, samochód itd załatwiamy sami.

image

trzeba umiec odroznic "wyrazanie swojego zdania" na jakis temat od krytykowania ludzi, to drugie akurat na forum jest zbedne... i nie tylko na forum...
a jezeli drazni cie wyrazenie "zwrocilo sie" to specjalnie dla ciebie moge napisac "ile dostalyscie w prezentach":P

image

image
Po to jest forum, ze kazdy moze wyrazic swoje zdanie. Inna sprawa, ze nie napisalam do kogo sie zwracam z prostej przyczyny bedacej faktem, ze nie tylko na tym forum bywam a naprawde mnie irytuje powtarzajacy sie motyw "zwracania". I tyle.

image

Bizuteria autorska i na zamowienie - zapraszam na maila
przepraszam rybcia za zasmiecanie watku, normalnie jestem mila osoba ale sie zdenerwowalam:(((

image

image
neko 82- rozumiem ze pijesz do mnie!! skad ci sie wzielo "obsesyjne myslenie"?! napisalam do dziewczyn ktore maja ochote o tym napisac z czystej ciekawosci, jezeli ty nie masz to dziekuje!! przeciez nikt nie stoi nad toba z siekiera zebys mi tu natychmiast dala odp co do zlotowki!! grzecznie zapytalam a ty bezczelnie jedziesz na mnie, malo tego, NA DZIEWCZYNY KTORE MI ODPOWIADAJA!!
a na pewno nie robie wesela dla kasy! tylko jakas psychicznie chora osoba musialaby na to wpasc!

pewnie nie bede w takim razie brala koscielnego tylko cywilny.... i co roku tak sobie bede " zarabiala"!! ja piernicze... paranoja...

image

image
aleks1 a gdzie jesli moge zapytać robiliście wesele?
[URL="http://www.whenismywedding.com/"]image[/URL]
nas kosztowalo chyba kolo 25 tys. na 60 osob i wszystko bylo super, w pieknym miejscu, w dobrym stylu
45 osób 35 tyś. Wesele było w tym roku w maju.
Niestety nie zwróci się, nie ma szans :(( Może 1/3
Ok. Po prostu jest kilka osob, ktore mysla o tym "zwracaniu" dosc intensywnie, a dla mnie takie obsesyjne dumanie "kogo zaprosic?ale czy to sie zwroci?a moze lepiej kogos innego, dadza wiecej???" mija sie z celem wesela.

Rozumiem, ze mialas na mysli, ze to, co wydalibyscie na ewentualne pierdoly do mieszkania wrocilo do Was w postaci prezentow. No i ok.

image

majac na mysli "zwrocilo" chcialam powiedziec ze rownowartosc tego co wydalismy otrzymalismy w prezentach. Nawet nam sie nie snilo i gdybym miala zrobic wesele dla pieniadzy to bylo by to bez sensu bo to przyjecie dla rodziny i przyjaciol a nie impreza na ktorej mozna zarobic. Cieszymy sie ze goscie byli zadowoleni. Czas tak szybko plynie a jeszcze przed kilkoma miesiacami prosilam Was o rady w organizacji:)

image
image
Nas wesele wyniosło na 50 osób 20 tysięcy

image

Co to znaczy "zwrocilo sie"?! Nie rozumiem ludzi, ktorzy robia wesele zeby im sie "zwrocilo"...

image

my wydalismy na 116 osob 44.000 PLN ale to calkowity koszt. Warto bylo i wesele praktycznie zwrocilo nam sie w prezentach. Pozdrawiam

image
image
Witam,

Całość (przygotowania, ślub, wesele, poprawiny, nocleg dla 16 osób) 22.000 zł. połowa tej sumy wróciła do nas w postaci prezentów.
Pod tym względem jesteśmy okropni. Jeśli nie mamy kasy np. jedno z nas nie ma pracy i budżet miesięczny wynosi 1500zł to spokojnie się utrzymamy. Ale jeśli z kasą jest ok i oboje mamy pracę to za 1500 wyżyć nie możemy. Wydamy wszystko i jeszcze debetów narobimy.

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
he to faktycznie niektorzy nie maja pojecia o oszczedzaniu zreszta ja tez NIE:P

image
Jeśli chodzi o kredyt to musimy go wziąć ale nie dlatego że nie stać nas na wesele, tylko dlatego że absolutnie, ale to absolutnie nie umiemy oszczędzać. Wydajemy wszystko na podróże i sprzęt. Kiedy jednak mamy raty do spłaty to nie ma problemu - zawsze mamy na nie pieniądze. Resztę oczywiście wydamy.

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
My jak narazie 2500zl FOTOGRAF, 2900zl DJ, suknia Pronovias NIEVE 2890zl, buty 1000zl, Dwor Oliwski ok.40 osob x 360zl = 14.400zl...pozatym na garniutur liczymy ok.2500zl, pozostaly ,,osprzęt garniturowy" ok.700zl............reszty juz jakos nie chce mi sie liczyc ;-)
[URL="http://www.whenismywedding.com/"]image[/URL]

Inne tematy z forum Wesele

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry