Widok
ILE ZA ZDJĘCIA???
Ile płacicie za fotografa (i za ile zdjec)?? Nie mam pojecia na co sie nastawiac jeszcze zanim poszukam kogos. Planuje zeby przyszedl do Kosciola i w dniu slubu to wszystko, bo plener (i ewentualnie jakies ze dwa zdjecia w studio) beda dwa, trzy dni po slubie. Na przyjeciu weselnym nie wiem czy to ma sens zeby miec profesjonaliste, bo przyjecie bedzie skromne i w miare krotkie. Moze poprosze kogos z rodziny zeby troche popstrykal.
Co o tym myslicie???
Pozdr :)
Co o tym myslicie???
Pozdr :)
ja tam się nie obrażam za to co piszą inni, oczywiście jesli chodzi o mojego brata to zna się na robieniu zdjęć i tyle ;)) robił zdjęcia wszystkim moim przyjaciołom i wszyscy byli zachwyceni więc ja się też decyduję ;))
ale gdybym miała kasę to może i bym sobie wynajęła fotografa i limuzynę i super lokal i suknię za 5 tys. bym sobie kupiła i wogóle .....
ale mnie nie stać więc robię wszystko jak najtaniej ;))
ale gdybym miała kasę to może i bym sobie wynajęła fotografa i limuzynę i super lokal i suknię za 5 tys. bym sobie kupiła i wogóle .....
ale mnie nie stać więc robię wszystko jak najtaniej ;))
w ostatni weekend planowalismy z Narzeczonym budżet, który przenaczymy na wydatki slubno-weselne; na fotografa przypadło ok. 2000, poniewaz nie bierzemy Kamerzysty, więc więcej jesteśmy gotowi zapłacić za dobre zdjęcia; z tego co sie juz zorientowalismy, to akurat w tej kwocie zmieścimy się w najbardziej interesujących nas firmach (wyjatkiem była jedna Pani z Poznania, co chciała 3500 plus dodatkowe koszty np. za płytkę z wszystkimi zdjęciami znajdującymi się w albumie, itd.)
W 2001 płaciłam:
Fotograf (zbiórka o 13, plener ok 2 h, przerwa 2 h, kościoł 1,5 h i wesele od 20 do 4 rano)
1500 zł plus za zdjęcia (13x21 ok. 200) i album. Wyszło ok. 2000 zł.
Wszystkie zdjecia na CD.
Kamerzysta (j.w. najfajniej wyszedł film z sesji zdjęciowej:)
1500 zł za wszystko, film na płytkach dla nas 2 kopie, dla rodziców i świadków
W 2003 fotograf na 3-4 godziny - sesja plener, pałac opatów i parę zdjęć w dworze oliwskim.
450 zł za 2 cd i na papierze 30 najładniejszych zdjęć 13x21
Fotograf (zbiórka o 13, plener ok 2 h, przerwa 2 h, kościoł 1,5 h i wesele od 20 do 4 rano)
1500 zł plus za zdjęcia (13x21 ok. 200) i album. Wyszło ok. 2000 zł.
Wszystkie zdjecia na CD.
Kamerzysta (j.w. najfajniej wyszedł film z sesji zdjęciowej:)
1500 zł za wszystko, film na płytkach dla nas 2 kopie, dla rodziców i świadków
W 2003 fotograf na 3-4 godziny - sesja plener, pałac opatów i parę zdjęć w dworze oliwskim.
450 zł za 2 cd i na papierze 30 najładniejszych zdjęć 13x21
Dzieki dziewczyny :)
Czyli za ten plener i zdjecia w kosciele musze liczyc tak z 1000 - 1200zl przynajmniej... Albo i wiecej jesli bede chciala zeby do wieczora nam fotograf towarzyszyl...
Ciekawa jestem czy znacie jakiegos super fotografa ktory ma ciekawe pomysly na plenery?? Bo w kosciele i ewentualnie podczas przyjecia to raczej bedzie standartowo, ale plener to chcialabym zeby byl BARDZO CIEKAWY... :))
Czyli za ten plener i zdjecia w kosciele musze liczyc tak z 1000 - 1200zl przynajmniej... Albo i wiecej jesli bede chciala zeby do wieczora nam fotograf towarzyszyl...
Ciekawa jestem czy znacie jakiegos super fotografa ktory ma ciekawe pomysly na plenery?? Bo w kosciele i ewentualnie podczas przyjecia to raczej bedzie standartowo, ale plener to chcialabym zeby byl BARDZO CIEKAWY... :))
Jesli mogę się wypowiedzieć, to zycze Wam pięknych zdjęć, a jak je będziecie miały to chętnie bym je obejrzała bo jakoś nie za bardzo potrafię w to uwierzyć że za takie pieniądze można mieć ładnie i ciekawe zdjęcia.
A po drugie, nie znam sie na tym ale jak to jest z jakością takich "zdjęć " z kamery cyfrowej? Bo rozumiem że o tym jest mowa????
A po drugie, nie znam sie na tym ale jak to jest z jakością takich "zdjęć " z kamery cyfrowej? Bo rozumiem że o tym jest mowa????
Kurcze Czerwcowa :) z Trójmiasta mamy jednego faworyta i z tego, co pisałaś to chyba tą samą firmę, co Ty masz z nimi tylko plener, a jeszcze jedna firma nas korci z Wawy - stosunkowo niedrogo, jak na Warszawę z dojazdem i noclegiem, ale maja bardzo mało zdjęć na stronie i na forum gazeta.pl są opinie o nich bardzo zróżnicowane...Także w nastepnym tyg. idziemy na spotkanie :)
ooooooooooooooo :) no to świetnie!! z tego co pamietam to masz juz na poczatku czerwca i aż w Kołobrzegu, nie mylę się? Aż tam z Wami pojadą? Super!! Kilka razy w życiu byłam w Kołobrzegi i bardzo mi sie tam podoba :) - będziecie mogli zrobic sobie od razu plener w innym mieście niż Gdańsk. Uwilebiam Latarnie Morska i przystań jachtową :)) juz Wam zazdroszczę :) mam nadzieje, że napiszesz jakąś relację ze swojego ślubu??
pamiętasz bardzo dobrze....
Tak slub w Kołobrzegu, przyjęcie też i parę pomysłów mamy na zdjęcia i nie tylko. I bardzo kochamy zdjęcia ja i mój juz prawie mąż. (widze że i ty masz całkiem spore rozeznanie jeśli chodzi o fotografię)
Relacja ze ślubu będzie (już czuje te emocje) i fotoreportaż również.
Buźka
Tak slub w Kołobrzegu, przyjęcie też i parę pomysłów mamy na zdjęcia i nie tylko. I bardzo kochamy zdjęcia ja i mój juz prawie mąż. (widze że i ty masz całkiem spore rozeznanie jeśli chodzi o fotografię)
Relacja ze ślubu będzie (już czuje te emocje) i fotoreportaż również.
Buźka
Zdjęcia nie są z kamery ale z aparatu. Uchodzę za osobę b. wymagającą, więc nieźle się postarałam odnośnie wyboru takiego a nie innego fotografa. Przekręciłam go tak, że ustosunkował się do nas a nie my do niego. Pozatym to znajomy, który mieszka 8 domów od nas dalej.Heja
PS. Cieszę się, że zamiast płacić 1000 zł, płacę 50% mniej- udało mi się chociaż na tym zaoszczędzić. Nie piszcie, że nam współczujecie, bo nie ma czego;) pa pa
PS. Cieszę się, że zamiast płacić 1000 zł, płacę 50% mniej- udało mi się chociaż na tym zaoszczędzić. Nie piszcie, że nam współczujecie, bo nie ma czego;) pa pa