Widok
ILE śpią Wasze maluchy?
Padam na twarz.. Małemu coś się poprzestawiało i nie chce w ogóle spać w dzień:( Usypiam go 30min (czasem nawet 1h!) a on śpi 15 min, po czym otwiera gały i amba.. koniec spania. Wczoraj przez cały dzień przespał tylko 2h +2 drzemki po 15minut.. W nocy budzi się o 1 na karmienie, zasypia, budzi się o 4 je i koniec spania.
Jak długo tak można wytzymać? Robert jest z mały by się czymś zainteresować a ja nie moge non stop przy nim siedzieć (jak dłużej mnie nie ma to płacze)
Czasem się tez sie zdrzemnełam w dzień po nieprzespanej nocy, a teraz ? nie ma jak..
Teraz śpi.. - przy włączonej suszarce...
Jak długo tak można wytzymać? Robert jest z mały by się czymś zainteresować a ja nie moge non stop przy nim siedzieć (jak dłużej mnie nie ma to płacze)
Czasem się tez sie zdrzemnełam w dzień po nieprzespanej nocy, a teraz ? nie ma jak..
Teraz śpi.. - przy włączonej suszarce...
no Majeczka to mi wyprawia też cyrki, przebrałam ją bo n****ła, zakładam pampersa to mi odrazu go obsikała, zakładam drugiego, karmię i znowu s**** normalnie na pieluchy nie zarobimy, ale jak płacze to dlatego że chce cyca albo ma narobione w pieluchę, albo chce się przytulić , narazie tak jest, zobaczymy potem,
martwi mnie że w nocy potrafi przespać 5 godzin, budze ją po 3 godzinach na karmienie, ale ona niewzruszona nie chce i już, za to w dzień nadrabia
martwi mnie że w nocy potrafi przespać 5 godzin, budze ją po 3 godzinach na karmienie, ale ona niewzruszona nie chce i już, za to w dzień nadrabia
Maja jak była mała (a ja byłam 2 miesiace w szpitalu) to też ciągle sie budziła i nie chciała spać. Jak tylko wróciłam do domu zaczeła przesypiac cale noce itp. Teraz ma prawie roczek i mysle, że jest z niej mały śpioszek ;-)
Przesypia całą noc - budzi się po 9, o 11.30 znowu zasypia tak do 13-14 i czasami jeszcze zaśnie po 16- 18 ;-) no a o 19.30-20 znowu idzie lulu juz na cala noc ;-)
Przesypia całą noc - budzi się po 9, o 11.30 znowu zasypia tak do 13-14 i czasami jeszcze zaśnie po 16- 18 ;-) no a o 19.30-20 znowu idzie lulu juz na cala noc ;-)
Mój syn ma prawie 3 miesiące.Jak na razie nie ma mowy o dłuższym nocnym śnie niż 3 godziny.Pomiędzy godziną 24 a 4 nad ranem budzi się przynajmniej 2 razy.Nawet nie jest jakoś strasznie głodny zjada naprawdę niewiele, chyba ma bardziej ochotę coś pomiętolić w buzi:).A ostatnie dwa tygodnie około 5 nad ranem ma ochotę na pogaduchy, uśmiecha się wtedy od ucha do ucha.Kiedy był młodszy noce były o wiele gorsze budził się bardzo często, byłam wtedy naprawdę wykończona , mam nadzieję ze teraz będzie coraz lepiej!Poza tym momentalnie zasypia w czasie jazdy samochodem i w czasie spacerów w wózku- im bardziej wyboisty chodnik tym smaczniej sobie śpi:).
Moja Natalka ma 2 tyg i śpi praktycznie od samego początku jak w zegarku co 2 h musi coś zjeść i jak ma kupke to przewijam. a tak to jest spokojna. ostatnio tylko troche ciężko zasypia bo ma wzdęcia ale daje jej herbatke z koperku i jest dość ok. Czasem bywa ze daje pospać 3h w nocy. w dzień tak 2,5h też spokuj.