Widok

INICJATYWA NR 6

Nieprawdą jest jakoby odnowiona i odrodzona PZPR jedynie krytykowała a nie zauważała pozytywnych zmian systemowych. Zauważamy pozytywne zmiany!!! Jedną z nich jest powstanie agencji towarzyskich. Stwierdzamy jednak, że są one jednak za drogie. Apelujemy o wprowadzenie cen urzędowych i obniżenie ich tak, aby stały się one ogólnodostępne dla ludu miast i wsi.

Należy też rozważyć znacjonalizowanie burdeli i przeznaczenie ich dochodów na Służbę Zdrowia

za politbiuro PZPR

towarzysz Lechu & towarzysz Klodzio
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

atak zabójczych krabów z mrocznej zatoki...

ja się boję.

Hobo

Dzięki.

8 lat szukałem płyty...

...Mr.bungle - ĺCaliforniaĺ i powiem wam źe warto było czekać i szukać, a to dzięki internetowi. ?echnologia górą!

A od teraz, zaczynam szukać płyty...

...Fantomasa - ĺAmenaza al Mundoĺ i komiksu pod tym samym tytułem. Bo się ze sobą łączą. Kaźdy z 30-u tracków odpowiada poszczególnej stronie komiksowi. Zaczynamy odliczanie. Ile mi dajecie na znalezienie? 20 lat? będe miał wtedy 50 no... nieźle. Rewelka.

Hobo

Dzięki.

Sorry Hobo...

...ale komputer sie chrzani i będę tak dziekował i dziękował.Kończe.

NOWA PUBLIKACJA !

i BLITZKARIERA !
jak ja zrobic tutaj, w skrocie:

-rob co najlepiej umiesz, ale NA KOKSIE !
-zachowaj PC nawet na WC
-artykuluj sie trojwyrazowo.
-fotokomorki zrobia reszte !

Komentarz synoptyka dyzurnego

Sytuacja na Ziemi odpowiada sredniej powojennej i jest do zniesienia.
Ofiarom trzesienia ziemi w Pakistanie pomagaja tak naprawde tylko US Marines.
Loty CIA sa tajne z zalozenia, a chodzi o transporty terrorystow, wiec po co zbytnio wnikac, no chyba ze z czystej ciekawosci...
no nie pomyslalem o tym.
Przyjazn Rosji i Niemiec znajduje sie w stanie odpoczynku.
Pogoda w mass media jest upiekszana.
Kobiety chca nadal tylko konkrety od prawdziwych facetow..
Samochody zrobily sie ladniejsze.
Podarki zwiekszyly wartosc wprostproporcjonalnie do stopnia zaostrzenia na rynku pracy.
Aids ma konkurencje w wirusie ptasim.
Ameryka zdazyla na Thanksgiving zjesc jeszcze zdrowe ptaki.
Europa szaleje na rynkach swiatecznych.
Religia stala sie tematem drobnej konwersacji na calym swiecie.
Zima bedzie tematem NR1 tej zimy (bedzie snieg, deszcz i wiatr szalal)
Gazety przeksztalcily sie w zbiory krotkich opowiadan w stylu graficznym.
Poradniki opanowaly polki z ksiazkami. Z nich dowiesz sie o wszystkim czego nie chcesz wiedziec.
Zakupy robimy w hipermarketach, tylko w Posce i USA istnieja jeszcze kioski.
Slub malzenski jest zdewaluowany, bo juz kazdy moze.
Eklektyzm upadl do poziomu malpiego nasladownictwa, ale jeszcze istnieje. Nie jest tak zle.
Pragmatyzm myli sie powszechnie z cwaniactwem.
Wyroki sONdowe sa kwestia ukladu/ow.
Kariere moze zrobic kazdy, chyba ze sie uprze jak autor, ale on jest chociaz znany i nie musi uciekac sie do pol. cor.
Autor zaleca permmentne przymruzenie oka (czasem dodaje to nawet intelektualny touch, na co autor liczy).
hihi

short but free

http://www.shaniatwain.com/music.asp
kliknij na: Jukebox
(na dole po prawej)

UWAGA !

Tylko rzadnych numerow !
Jestem na gazie !

Kontrolerzy?

Napiszcie co myślicie o sprawie którą poruszyłem zadając kilka pytań rzecznikowi ZKM w Gdańsku.
Dzien dobry!
To wlasciwie nie jest sprawa do rzecznika ZKM, to wlasciwie nie powinna byc sprawa do nikogo, tej sprawy w ogole nie powinno byc... bo moim zdaniem za okreslone zachowania w pracy zgodnie z kodeksem pracy powinno sie po prostu "wylewac" z tej, ktora zdaje sie powinni wszyscy traktowac z szacunkiem - rowniez kontrtolerzy biletow.
Mam kilka pytan i prosze o rychla odpowiedz. Po pierwsze: Jakim cudem faceci od ktorych jedzie piwem z kilku metrow (uprzejmie przepraszam za prowincjonalny nieco ton) sprawdzają bilety? Po drugie: Czy wolno konrolerowi ogrfaniczac moj cenny czas i zatrzymywac mnie przy wyjsciu z autobusu na przystanku niekoncowym np Dworcu PKP a jesli tak to prosze przyslac mi okreslony przepis na ten temat. Zadaje to pytanie ze wzgledu na okreslona sytuacje, ktorej bylem uczestnikiem. Na dworcu PKP zostalem zatrzymany w drzwiach autobusu z ktorego wysiadalem przez kontrolera ktory moja prosba o szybsze sprawdzanie mojego biletu ze wzgledu na odlezdzajacy za cztery minuty pociag (autobus z jasienia ktorym jechalem stal w dlugim korku i spoznil sie na dworzec)nie tylko zignorowal ale zaczal dziwnie weszyc jakbym chcial go oklamac... Co mnie to obchodzi ze inni sa nie uczciwi skoro ja uczciwie skasowalem bilet i wszystko bylo ok? Pan kontroler mi nie uwierzyl i ogladal bilet wzduz i wszerz kilka razy, po czym spoznilem sie na pociag. Gdyby robil to w czasie jazdy autobusu a nie w momencie kiedy wysiadalem nie zabralby mi mojego czasu nawet jesli by podejrzewal ze cos nie tak z moim biletem. Dodatkowe pytanie w tej kwestii: Czy kontrolerzy mają prawo zażądać od kierowcy przegubowca otwarcia tylko dwojga drzwi w celu sprawdzenia biletów powtarzam na niekoncowym przystanku? Po trzecie: Czy kontrolerami w autobusach nie powinni byc przypadkiem uczciwi no w miare uczciwi ludzie a nie przebrzydli lapowkarze i lamacze przepisow (ostatnio zdarzylo mi sie "przylapac" pana kontrolera na przechodzeniu na czerwonym swietle)? Zestaw pytan ktore panu zadaje wyslalem rowniez na forum trojmiasto.pl bo jak mi sie wydaje nie jest to temat blahy i jest interesujacym problemem spolecznym w Gdansku...

Hyk !

jestem na gazie %*~'Ö~

Hyk !

ale jedno jest pewne kontrolerzy w sr. komunikacji maja mniej uprawnien prawnych niz moderator hyde parku, szcz. jesli sa na gazie!
jesli jestes wk.....y na maXXXsa to zrob lostracje i opowiedz czego dopiales.
SKOL !

SHOCK !

tutaj jedna taka jedrna rozbiera sie przedemna !!!
co mam zrobic ? !

UWAGA

Nie bierzcie narkotyków, ponieważ wasza radość i to co chcecie przez to osiągnąć będzie trwała chwilę i tylko chwilę a straty jakie są z tym związane są ogromne. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że wielu z czytających to co napisałem zaśmieje się lub zignoruje to. Dopiero jak ktoś przekona się na własnej dupie ile i co można stracić to zrozumie. Szanujcie proszę to co macie bo docenicie dopiero jak stracicie i wtedy będzie niestety już za późno. Pamiętajcie narkotyki oszukują i nic więcej z tego nie ma... nic...pozdrawiam.

porwane myśli

taki mglisty i rześki wieczór
wymaga podpisania listy
przy barze
mimo to, lepiej jest na wolności
miłorząb japoński, kreator szczęścia, rośnie w parku oliwskim
(i na jaśkówce)
ja tam wolę ajlanty i kaukaskie skrzydłorzechy
choć najbardziej kocham strzeliste daglezje zielone
w których zaklęte są wspomnienia
ale jeszcze bardziej urzekają mnie
psie pyski wciskające się pod ramię
i ich niebieskie spojrzenia
zapach sierści
i odwieczna tęsknota za śniegiem

:)

jaka przytulna mgła
dopiję kawę
i zaraz będę w oliwskich lasach

miłego dnia

M cinnek

Masz calkowicie racje.

sopot

piekny jest Sopot

Sąd Rodzinny i Nieletnich w Gdańsku

Chciałbym odnieść się do przeniesienia Sądu Rodzinnego i Nieletnich z ul.Kołobrzeskiej do sutereny Sądu Rejonowego na ul.Nowe Ogrody.Po przebytych sprawach w tutejszym Wydziale uważam, że ma to bardzo negatywny wpływ na przebieg spraw. O ile na Kołobrzeskiej sprawy odbywały się w duchu ugody i tak się kończyły przynajmniej w moim przypadku, tak tutaj niestety nie. Przez otwarte okno malutkiej salki w suterenie dobiega hałas uliczny Nowych Ogrodów uniemożliwiający zrozumienie słów i powodujące irytację zarówno stron, jak i prowadzącej. Z ducha ugody niewiele zostaje, .Z zachowania sędziny na ostatniej sprawie można było odnieść wrażenie, że jest bardzo niezadowolona z tego miejsca i daje to odczuć wszystkim uczestnikom.Od znajomych dowiedziałem się, że każdy kto wnosi sprawę jest traktowany wręcz wrogo. Bezstronność sądu jest pod wielkim znakiem zapytania. Podczas sprawy, którą założyłem i opłaciłem miałem kilkakrotnie wrażenie, że mam przeciwko sobie również tę osobę, która powinna być bezstronna, czyli sędzinę.Czuję się bezradny, bo przede mną następne i sama myśl o nich załamuje mnie. Czy nie można przenieść tego wydziału w inne miejsce, niż to przerażające gmaszysko, służące do karania przestępców? Myślę, że powróciłby duch ugody z Kołobrzeskiej i pracujący tam ludzie odzyskali zadowolenie ze swojej pracy.

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (157 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

gdzie warto studiowac (4 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

Vibracje (35 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

do góry