Widok

INICJATYWA NR 6

Nieprawdą jest jakoby odnowiona i odrodzona PZPR jedynie krytykowała a nie zauważała pozytywnych zmian systemowych. Zauważamy pozytywne zmiany!!! Jedną z nich jest powstanie agencji towarzyskich. Stwierdzamy jednak, że są one jednak za drogie. Apelujemy o wprowadzenie cen urzędowych i obniżenie ich tak, aby stały się one ogólnodostępne dla ludu miast i wsi.

Należy też rozważyć znacjonalizowanie burdeli i przeznaczenie ich dochodów na Służbę Zdrowia

za politbiuro PZPR

towarzysz Lechu & towarzysz Klodzio
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

KATECHISM GERMANSIS

PIEC CNOT GOWNYCH.Egoizm.Spryt
3.Gietkosc
4.Bezwzglednosc
5.Wyrachowanie

KATECHIZM NIEMIECKI

PIEC CNOT GOWNYCH.Egoizm.Spryt
3.Gietkosc
4.Bezwzglednosc
5.Wyrachowanie

KATECHIZM NIEMIECKI

PIEC CNOT GOWNYCH
Egoizm, Spryt, Gietkosc, Bezwzglednosc, Wyrachowanie

hmmm...

też powinnam popracować nad tekstem ;)

Nie wiem czy zauwaĹyliscie...

...ale wyĹsze wykszta?cenie moĹna poznać po cz?owieku kt?ry często pos?uguje się s?owem "natomiast". ęM?więserio. Zwr?ćcie uwagęę.
No dobra, ko?cze poma?u bo spać mi sięęchce, NATOMIAST jutro teĹ tu wpadnę. Czeßć.

...czyli FIESTA VIVA MEXICO 2005 w Hotelu Nadmorskim w Gdyni

...czyli FIESTA VIVA MEXICO 2005 w Hotelu Nadmorskim w Gdyni
za 850 pln od osoby to lepiej zabawilby sie w mexyku niz w zimnej gdyni
ludzie kochani oni wam wode z glowy robia

jeden kierunek w dolnym Sopocie

6-go grudnia , po 16-tej na Sobieskiego, ok. 300 m sznur stojących samochodów. Autobus najpierw jedzie po chodniku, potem pod prad - usprawiedliwiam kierowcę nie może się opóźniać, wszystko to dzięki doskonałemu samopoczuciu radnych i prezydenta utrudniających poruszanie się po mieście, usunięcie pojazdów z jednej ulicy powiększa tłok na innych. Korki powodują powstanie większej ilości spalin - to ekologiczne?

Polska

Czytam w gazecie, ze Polska na zachodzie uwazana jest za nietolerancyjny kraj.
Mieszkam w zagranicy od 19 lat i Polska nigdy i nigdzie nie byla uwazana za fajny kraj. No moze z wyjatkiem Wloch.
W ostatnich latach kraje zachodnie przechodza kryzysy gospodarcze, kulturwe i spoleczne, tak wiec nie sa w stanie mowic dobrze o innych.
Nie przejmujcie sie wogole ale prosze traktujcie swego lepiej, wlacznie z gejami, niz obcokrajowca ktory wam i tak dupe objedzie gdy wroci do domu.

....

Dodam ze zachod zaczyna sie bac Polski, bo zdaja sobie sprawe ze jest duza, juz teraz nie przypadkiem charytatywnym, a nasze umysly dosyc sprawne. Poza tym Polska moze zostac poparta przez wschodnich i polodniowych sasiadow w sprawach od polityki poprzez finanse az po obrone.
W miedzyczasie Europa rozwinela swoje tentencje samodestruktywne nieudacznie probujac roznic sie od USA. Objawy - wstyd mowic - Europa traktuje mniejszosc muzulmanska lepiej niz wlasnych obywateli (cos mi to przypomina), wogole pdporzadkowujac wlasna kulture innym miejszosciom w zyciu publicznym.
Zagadnienie jest na tyle zlozone i niepozbawione watkow patologicznych, iz zdumiewa, ze Polska idzie pod kazdym wzgledem na ugode z Europa. Mysle ze Polski rzad nie korzysta z wiedzy i doswiadczenia kompetentnych doradcow lecz zapewne profesorow humanistow.
Badz kim mozesz byc.

weekend

się u mnie zaczął :)
pogoda akurat knajpiana
więc czas iść gdzieś się zabawić
koncercik jakiś albo co...
piwko jakieś wypiję za wasze zdrowie ;)

OBSESJA RODZICÓW

Jestem rodzicem dziecka chodzącego do szkoły podstawowej nr.18 w Gdynii.Wkurzam się przed każdą , , imprezą"typu Dzień Nauczyciela, Mikołajki czy imieniny.Powód banalnie prosty :w szkole tej panuje OBSESJA RODZICÓW, by obdarowywać nauczycieli drogimi prezentami !! Proszę mnie nie zrozumieć źle, można w ramach uznania, szacunku dać symboliczny, skromny podarunek ale w , , 18" rodzice zbierają serwisy i to ROSSENTALA.Nikt też jawnie nie pyta nauczyciela czy będzie z takiego prezentu zadowolony !! Uważam, że wina leży tylko i wyłącznie po stronie rodziców !! Myślą Oni chyba, iż jeśli nauczyciel otrzyma coś drogiego, to on w ramach rewanżu (?)będzie pobłażliwy dla uczniów ?!
Bulwersuje mnie to ! Czy jestem w takiej opini osamotniona ?!
P.S.Dyrekcja powinna ukrucić takie zachowanie ..... rodziców !!

Powiem tylko tyle

Nie spodziewajcie się, że będę pisał cokolwiek. Zostałem okradziony i utraciłem laptopa, który mobilizował mnie do pisania. Jest to zbyt mocny cios dla mojej studenckiej kieszeni. Teraz będę musiał zapracować na nowy, elektroniczny papier. Pozdrawiam
ps. jeśli będzie ktoś wam oferował ibm poobklejanego naklejkami motocyklowymi, dajcie znać.
ps2. A Tobie złodzieju, niech uschną ręce

:(

szkoda
i bardzo mi przykro

"obsesja rodziców"

Nie, nie jesteś osamotniona, dobrze Cię rozumiem. Jest jedno wyjście, które powinno zadziałać. Rodzice muszą ze sobą rozmawiać i ustalać takie rzeczy. Przecież nikt nikogo nie może zmusić do dokładania się do drogiego prezentu. A jeśli jeden się sprzeciwi, to może reszta też :) U nas w klasie na szczęście tak jest. No bo wyobraźcie sobie, że co roku dostajecie serwis.... po kilku, kilkunastu latach otwieracie sklep ;)

Do rodziców ogarniętych obsesją:
Koniec z serwisami.... teraz czas na sprzęt RTV, AGD.

;)))

Będę musiał chyba...

... zmienić komputer na ten znajdujacy sie obok, bo z pisownia u mnie cos nie jest tak.Tyle.

A tak wogole to...

...dzisiaj mam urodziny.

shaigan

no to podziękuj rodzicom
w dzień urodzin NATOMIAST zawsze daję mamie kwiatki

Z cyklu "okruchy życia"

Za górami, za lasami w pewnym LO był sobie raz Pan Profesor. Oprócz mnóstwa innych zalet, Pana Profesora charakteryzowała niezwykła dbałość o gruntowne wykształcenie uczniów. Z tego to powodu mało kto miał szansę zdać nauczany przez niego przedmiot, matematykę, bez udzielanych przez Pana Profesora (oczywiście płatnych) korepetycji. No, ale coż miał biedak zrobić, kiedy z roku na rok trafiał na tak mało zdolnych uczniów. Wdzięczność uczniów za tak szczodrze okazywaną troskę nie miała granic... i objawiała się w różnych niespodziewanych sytuacjach, jak to na przykład, kiedy Pan Profesor zajechał przed szkołę pięknym nowym samochodem, nieznani (oczywiście przez skromność) wielbiciele udekorowali go pięknie wygrawerowanym w lakierze napisem "Dar Młodzieży"...

Oburzony Rodzic

Jest jak jest. Niesprawiedliwosci czesc druga ;)
Pamietaj ze jesli pozostawisz dziecko bez Twoich plecow, to bedzie one szykanowane, nie Ty.
Moja rada wejdz w struktury i udzielaj sie w formie, ktora bedzie zaakceptowana, a czasem bedzie okazja wyprostowac system.
Zawsze pamietaj, teraz zyjesz w conajmniej polowie dla swego dziecka.

Ssss

ojejek, szkoda samochodu !
W naszym klubie sportowym jeden dzieciak kiedys juz nie pozwolil sobie na szykany trenera. Po ktoryms szykancu wykorzystal sposobnosc, gdy trener odwrocil sie do nas plecami i wystawil tylek.
But trafil go dokladnie w dzwony.
Trener cierpial od wtedy na amnezje !
Prosi sie o wstrzemiezliwosc w okazywaniu zgorszenia, to tu nie na miejscu ;)

hihihi

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (157 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

Vibracje (35 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

do góry