wątek zablokowany

Widok

Ibuprofen przeciwzapalnie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Cześć mam mieszane uczucia czy podawać, dostały dzieci takie zalecenie- a mam troche obawy...
kaszel , maly katar, bez goraczki i dostaly miedzy innymi do stosowania 3 razy dziennie przeciwzapalnie... ???
Jakie sa Wasze doswiadczenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ponawiam pytanie
Ja próbowałam z nurofenem to to samo i jakoś nie zauważyłam żeby hamował chorobę u mojego dziecka, jak to było zwykłe przeziębienie to i tak sama z tego wychodziła ale jak już doszło do zakażenia bakteryjnego to i tak nie pomagało z tym,że ja podawałam 2x na dobę.Faktem jest ,że działa przeciwzapalnie i osobiście ja biorę jak mnie zaczyna coś brać,mi pomaga. Jak lekarz tak zalecił to może spróbuj.
stosuje aale jakoś nie ma zadnej poprawy - co wiecej chyba jest gorzej... :(
A nie przepisał nic przeciwwirusowego?U nas czasami zdaję egzamin neosine przy zwykłych przeziębianiach, ale też nie zawsze. Przy kaszlu i katarze obowiązkowo robię inchalacje z atrowentu i soli fiz. a jak kaszel zaostrza się to włączamy pulmicort.
ja podaję tylko wtedy gdy jest gorączka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dokladnie tak jak piszecie - Nika- zawsze to stosowalam i bylo w miare, lub pochodne. ibuprofen, paracetamol tylko na goraczke i to takie pow 38,5 przewaznie.
A teraz wlasnie ... niby przeciwzapalnie.
Jutro ide do kontroli , mam nadzieje ze uda sie dostac do tego co zwykle lekarza, juz do innego nie pojde...
(zanim poszlam do lekarza dalam juz neosine itd.- a ta lekarka kazala odstawic, ze to nic nie daje... ehhh)
No mi też jeden pediatra powiedział,że neosine ma bardzo słabe działanie przeciwirusowe i nie ma sensu brać.
To żeby stosować ibuprofen przeciwzapalnie ma sens ,ja tak stosowałam u mojej nie raz .Ja jak byłam dzieckiem to dostawałam aspirynę przy przeziębieniu teraz każą podawać ibuprofen bo dzieciom aspiryny podobno nie wolno.Nawet nie wiem od jakiego wieku można aspirynę podawać,muszę sprawdzić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale jak i ile czasu stosujesz - jako przeciwzapalnie?- bez temperatury???
Jak szybko daje efekt?

Lekarka powiedziała że infekcja wirusowa - i zeby "zadusić" wlasnie taka kuracja- choć ja efektu nie widze- a wrecz gorzej i stad stres....

Ja z Neosine jestem zadowolona- podaje u Dzieci i wydawalo sie ok...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za często bez temp. nie stosuję bo nie zauważyłam spektakularnych sukcesów,przy kaszlu i większym katarze zawsze jednak podaję na noc i czasami rano a w ciągu dnia tylko jak ma podw. temp.Tak do 5 dni.
Bylam na kontroli- zestaw lekow okazal sie zupelnie nietrafiony... niestety :(((
Mam nadzieje ze uda sie naprawic bez szkody dla organizmow moich Dzieci...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

do góry