Widok

Idą Ś...,ups, pardon, nadchodzą... Magic Moments

Parę dni temu wyjąłem ze skrzynki pocztowej katalog internetowej firmy odzieżowej. Z okładki uśmiecha się do mnie śliczna dziewczyna i ze złożonych dłoni wydmuchuje w moim kierunku skrzące się płatki i iskierki, układające się w skrzący się napis "Idą Ś...", nie, pardon, chwileczkę, niech przetrę okulary, to nie "Idą Święta" jednak, lecz ... "Magic Moments". Aha, to nadchodzą Magic Moments ? Znowu Magic Moments ? Przecież dopiero co, przed miesiącem przeżywaliśmy national magic moments. Zresztą cały rok był wypełniony Magic Moments.

Ale tak na marginesie, jak się popatrzy w oczy tej ślicznotki, to rzeczywiście w głowie mogą roić się rozmaite myśli o magic moments. Ale chwileczkę, wróćmy do kalendarza, co ze Świętami ? Święta odwołane ? Coś chyba słyszałem, mówili ludzie, że Empik je odwołuje czy jakoś tak. I podobno pani Czubaszek je miała odwołać też.

Sami Państwo tego chcieliście, jak dowodzą niektóre wątki na forum. Masz co ci się chciało, Grzegorzu Dyndało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest efekt akceptacji dla tych czerwonych krasnoludów z błazeńskimi czerwonymi czapeczkami na głowach, dla reniferów, tych wszechobecnych "dżingl belz" i dla marketingowych metod robienia wody z mózgu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
pierwsze pytanie -masz dzieci albo wnuki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Daliśmy radę z Dziadkiem Mrozem czy, damy radę magikowi?
rudolf-

tesknilismy za zachodem i ameryka
a teraz mamy tego za wiele-
nie wszystko jest złe---po prostu przesyt i pilnowac trzeba polskich tradycji
ale tez nie wszystkie polskie tradycje sa ..jakby to ujac na czasie--
kto np robi -"Kutie"?
u mnie tego nikt nie bedzie jadł
a utwory ----silent night ---uwazam ,ze muzyka lepiej pasuje do angielskiego niz do "cicha noc
cho ja
--ja uwielbiam na równi z "przybiezeli do Betlejem".bo sa polskie koledy i utwory,które tylko po polsku mozna zaspiewac!:)

angielski jest miekki i płynny trudno jest czasem dobrac odpowiednie polskie "miekkosci" nie wychodzac z dobrego,dosłownego
tłumaczenia i zeby nie zmienic credo przesłania
tak sadze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jaki to ma związek z tematem ?
Upadek kultury, nikt nie potrafi śpiewać, a przecież każdy powinien umieć grać, tańczyć, śpiewać czy rysować. Więc kto zaśpiewa kolędy? Łatwiej włączyć płytę z angielskimi pseudokolędami. Kolędy w języku angielskim nie umywają się do tych polskich, a co nieco o językach wiem.
Zetjoto, nie wiem skąd/na jakiej podstawie stawiasz taką śmiałą tezę, że nikt nie potrafi śpiewać, a tym bardziej nie rozumiem na jakieś podstawie twierdzisz, że każdy powinien umieć grać, tańczyć, śpiewać czy rysować? Sądzisz po swoich talentach?

p.s. a co wiesz o językach? Mam nadzieję, że nie mówisz głosami... ^^
Są też i anglojęzyczne kolędy, na przykład God Rest Ye Merry Gentlemen, reszta to po prostu piosenki świąteczne, które osobiście lubię, słucham i będę słuchać :)

Polskie kolędy są piękne, znam je i umiem śpiewać, można to jakoś pogodzić, naprawdę.
Potrafię grać, śpiewać, tańczyć i rysować. Gdybym tego nie potrafił, nie zalecałbym innym. Potrafię też gadać w obcych językach. Ostatecznie, jako lingwiście wypada...

Teza nie jest śmiała, jest przykra i potwierdzona wielokrotnie.
Jesteś Zetjoto jak koło gospodyń wiejskich! Pierze, szyje i gotuje...coś tam coś tam...dla ułatwienia jest okrągłe :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Vilette, anglojęzyczne świąteczne piosenki również towarzyszyły mi w dzieciństwie...Nie potrafię wyprzeć się ich:-)
Hal...uśmiałam się jak norka;)
"Lubię śpiewać,lubię tańczyć,lubię zapach pomarańczy"...tak mi się skojarzyło,też świątecznie :D
@inka-inka - aby Admin nie dokonał "zmoderowano dnia..." musiałem dopisać "coś tam coś tam" :P
"Pierze, szyje, gotuje" , a co z "siedzi na kasie w Biedronce",czy "rozwija linię i wciela doktrynę partii na forach". Koniecznie dodać te ekstensje.

To chyba o obywatela "czeciejerpe" chodzi, no nie ?

Czeciaerpe - lokalna filia zmodernizowanego koła gospodyń globalnej wioski, z szamanem Halewiczem na czele. A nie lepiej było pozostać przy tam-tam'ach ? Ekologicznie, tanio ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zetjot....tam-tamy to raczej Twoja działka;):D
Szamanie Halewiczu wykonaj taniec proszący o śnieg na święta:D plissss;)
I tak wspólnie Panowie wyprosicie może troszku białego szaleństwa coby było ładnie;):D
Droga inko

Zapas szaleństwa został wyczerpany przy okazji kwestionowania uczciwości wyborów, jak orzekł władca żyrandola.
Czeba czekać do przyszłego roku, na nowe limity.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja się przyłączę do prośby Inki:-)
Może tak w ramach forumowej znajomości?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zetjoto ale duch Wielkiego Zbawcy jest cały czas obecny w pałacu, a jego genetycznie ulepszona kopia dalej kopie; tak jak przedwczoraj^^
Drogi Zetjot
Czyż nie da się chociaż odrobinkę ponad limit?Taka mała dawka prywatnego szaleństwa w postaci tańca szamana Halewicza w rytm Twojego grania?...no ,nie róbcie nam tego:(;)
Jak Zetjot ładnie zatańczy, zaśpiewa i narysuję bałwanka, tudzież inny zimowy obrazek, a Halewicz wzniesie swe modły o śnieg, to będzie powtórka z zimy stulecia:-)
Więc lepiej Inko, żeby ostrożnie podeszli do sprawy

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (229 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (361 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Bojano / Stołówka / Szkoła Podstawowa w Bojanie / investo pan Stopikowski (8 odpowiedzi)

Witam, zwracam się do Państwa z zapytaniem czy ktoś z korzystających i zamawiających posiłki dla...

do góry