Widok

Idą Ś...,ups, pardon, nadchodzą... Magic Moments

Parę dni temu wyjąłem ze skrzynki pocztowej katalog internetowej firmy odzieżowej. Z okładki uśmiecha się do mnie śliczna dziewczyna i ze złożonych dłoni wydmuchuje w moim kierunku skrzące się płatki i iskierki, układające się w skrzący się napis "Idą Ś...", nie, pardon, chwileczkę, niech przetrę okulary, to nie "Idą Święta" jednak, lecz ... "Magic Moments". Aha, to nadchodzą Magic Moments ? Znowu Magic Moments ? Przecież dopiero co, przed miesiącem przeżywaliśmy national magic moments. Zresztą cały rok był wypełniony Magic Moments.

Ale tak na marginesie, jak się popatrzy w oczy tej ślicznotki, to rzeczywiście w głowie mogą roić się rozmaite myśli o magic moments. Ale chwileczkę, wróćmy do kalendarza, co ze Świętami ? Święta odwołane ? Coś chyba słyszałem, mówili ludzie, że Empik je odwołuje czy jakoś tak. I podobno pani Czubaszek je miała odwołać też.

Sami Państwo tego chcieliście, jak dowodzą niektóre wątki na forum. Masz co ci się chciało, Grzegorzu Dyndało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Święto to będzie jak przestaniesz pisać dyrdymały ;P
Pańskie wpisy to nie dyrdymały ?
zetjot, chwalisz się (Pan) czy żalisz się (Pan) (???)
u mnie w skrzynce też same "ślicznotki" na okładkach...
cud, że nie "zostałam lesbijką" ... bo żeby choć raz z okładki uśmiechał się boski kawał chłopa co to "dmuchnąć" potrafi... tymczasem lipa

ps
co chcesz (Pan) pod choinkę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ech Zetjoto nieskończenie nieskończony...Magic Moments, czyli z angielska "magiczne chwile", to przecież nic innego jak określenie magicznego czasu Narodzenia Pańskiego, choć może słowo "magia" nie powinno być użyte w kontekście wiary chrześcijańskiej, to w tym enumeratywnym przypadku jak najbardziej.
Czepiasz się potwornie, posłuchałeś pewnego kazania pewnego księdza i na kanwie jego słów kreujesz teraz problem. Czy nie szkoda Tobie klawiatury na poruszanie tak miałkiego tematu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ale nie wszystkie ;] Poza tym nie zbaczajmy z tematu pytałeś się czy święta odwołane. Nie stosuj tu metod erystycznych. ;P
W zasadzie wszystkie wdr, bo nie przypominam sobie, abyś napisał jakikolwiek sensowny komentarz, przekazał głębszą myśl, poważną, refleksyjną, dotkniętą czymś więcej niż tylko głupawym i prześmiewczym charakterem, podszytą złośliwością i kąśliwością tudzież końskimi zalotami w dziale towarzyskim.

Dyskutować nie potrafisz, trollujesz większość wątków, próbujesz "podgryzać" adwersarza...w zasadzie powinienem olać te Twoje wstawki ale...wiesz co? Nie tym razem:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
To czego chcę nie zmieściłoby się pod żadną choinką.
W tym temacie to do pięt tobie nie dorastam , no ale chętnie wysłucham :) chyba że to już koniec ;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To nie ksiądz zainspirował te uwagi, inspiracja była stricte polityczna, polityczna oczywiście w rekomendowanym przeze mnie sensie pozapartyjnym. rzekłbym - systemowym.
Polacy nie gęsi, swój język mają...

drażnią mnie takie anglicyzmy, co to znaczy "magic moments"..? równie dobrze mogłoby być napisane po francusku "les moments magiques" albo to samo tylko w stu innych językach... ale przecież angielski jest bardziej "trendy i fancy" ... w ogóle nie szanujemy własnego języka, zapożyczamy skąd tylko się da... tak, mam o to ból tyłka bo skoro sami nie szanujemy własnego języka i kultury to kto ma to robić?

Tak, święta wiążą się z magicznymi chwilami...skoro to katalog odzieżowy to koncepcja mogła być taka, że przeżyjesz magiczne chwile jak dostaniesz coś z katalogu... mimo wszystko użycie języka polskiego byłoby bardziej niż wskazane bo do cholery jasnej jesteśmy w Polsce...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
@wdr - klasycznie zaprezentowałeś nieuczciwy chwyt erystyczny, tzw. metodę ironicznej niekompetencji, czyli zagrałeś głupa (zasada nr 31 wg. klasyfikacji Schopenhauera).
A czego chciałbyś posłuchać? Ewentualnie możesz doczytać, jak już, ale nie bardzo wiem, co byś chciał posłuchać, czy doczytać, zatem doprecyzuj.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
W tym konkretnym przypadku chodzi o okres przedświąteczny, więc intencja reklamy była jednoznaczna.
Hal do twojej każdej wypowiedzi pasuje po kilka chwytów erystycznych, zaczynając od tego że nie jesteś w temacie wątku :] , oczywiście że ironicznie , bo przecież gdyby brać twoje wypowiedzi na poważnie to można by zwariować ;P

Ad. "co byś chciał posłuchać, czy doczytać, zatem doprecyzuj"

napisałeś wcześniej "..w zasadzie powinienem olać te Twoje wstawki ale...wiesz co? Nie tym razem:)" myślałem że to wstęp nie zakończenie :P

P.S.
Pogadamy wieczorem jak będziesz chciał , teraz wybacz mam ważniejsze obowiązki i nie mogę ciebie niańczyć ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
przecież to prywatna firma może mają taką kampanie w całej europie nie wiem, przykład idzie z góry chodzisz do areny nie na stadion , do galerii nie do centrum handlowego i jest jeszcze więcej abstrakcyjnych wymysłów - to tobie nie przeszkadza ? a ulotka firmy odzieżowej tak ?
Gdy brakuje argumentów, to zwykle zaczynasz ironizować, wstawiać teksty o "niańczeniu", obowiązkach których nie masz, czy inne wkręto-wykręty.
O tym, czy "pogadamy" wieczorem, to już ja zadecyduję, nie Ty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
... i jest TO?
no co to jest zetjot?
Zetjota chciałby "przewrotu majowego" lub coś politycznie pokrewnego z elementami rewolucji wydarzeń węgierskich i dwojakim użyciem latarni ulicznych, tak do oświetlania, jak i wieszania - oczywiście drani i łobuzów, choć jak mawiał Pietrzak, jak zabraknie drani i łobuzów, to się dobierze z uczciwych. Taką mam ocenę oczekiwań Zetjoty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
o rety...
no niechby się zetjot wypisał sam...

ps
Halewicz wiesz już co dostaniesz pod choinkę?
Tak, wiem.

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (264 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (198 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (4 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

do góry