Widok

Idą Ś...,ups, pardon, nadchodzą... Magic Moments

Parę dni temu wyjąłem ze skrzynki pocztowej katalog internetowej firmy odzieżowej. Z okładki uśmiecha się do mnie śliczna dziewczyna i ze złożonych dłoni wydmuchuje w moim kierunku skrzące się płatki i iskierki, układające się w skrzący się napis "Idą Ś...", nie, pardon, chwileczkę, niech przetrę okulary, to nie "Idą Święta" jednak, lecz ... "Magic Moments". Aha, to nadchodzą Magic Moments ? Znowu Magic Moments ? Przecież dopiero co, przed miesiącem przeżywaliśmy national magic moments. Zresztą cały rok był wypełniony Magic Moments.

Ale tak na marginesie, jak się popatrzy w oczy tej ślicznotki, to rzeczywiście w głowie mogą roić się rozmaite myśli o magic moments. Ale chwileczkę, wróćmy do kalendarza, co ze Świętami ? Święta odwołane ? Coś chyba słyszałem, mówili ludzie, że Empik je odwołuje czy jakoś tak. I podobno pani Czubaszek je miała odwołać też.

Sami Państwo tego chcieliście, jak dowodzą niektóre wątki na forum. Masz co ci się chciało, Grzegorzu Dyndało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam to co najważniejsze - świadomość, a za świadomością idzie umiejętność dostrzegania tego co ważne i zdolność wyboru.

Wolność to nie rzecz, którą można mieć, wolność trzeba zdobywać bezustannie,a poza tym, wolność nie występuje w izolacji, lecz w połączeniu z pozostałymi relacjami - prawdą i miłością. Każda przestrzeń jest minimum 3-wymiarowa. Dlatego w Polsce nie ma wolności - bo te pozostałe wartości są ignorowane, więc masz co ci się chciało, Grzegorzu Dyndało.

Indywidualny rozwój to jedyna ścieżka ale też i iluzja, jeśli źle rozumiana - rozwój mozliwy jest przez rozwój relacji z innymi - prawda, miłość i wolność to relacje spoleczne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
redagowałes i co z tego masz?
mamy wszyscy?poki co....
a co ma przywodca?
----blaszane centrum solidarnosci!

dziwisz sie,ze nie wiedza..kto?--ci co nie mieli mozliwosci poznac prawdy
i ci,jak ja i ty i wielu innych ,którzy tej prawdy do konca nie poznaja
moga sie tylko domyslac
myslisz ,ze mnie szlag nie trafia,ze tylu ludzi starało sie ---wierzyło a i zgineło
ze tylu ludzi walczyło o ten kraj
tyle ludnosci cywilnej umeczonej..
i co?
nadal nie ma prawdziwej wolnosci ..wolnej Polski??
jest za to taki rodzaj swobody,z której uciekaja młodzi
a reszta psioczy i macha reka
kto wierzy w zmiane??teraz po wielkim przekrecie?!

ja wiem o co ci chodzi..
i rozumiem ...
i jedno ma mteraz tylko w głowie--własny indywidualny rozwoj ...--to jest poczatek zmian
od siebie trzeba zaczynac -zawsze
isztar

Robię to z zawodowego przyzwyczajenia, tak jak redagowałem bibułę podziemną w stanie wojennym. Tylko prawda jest ciekawa,a kto o tym nie wie, jest żywym trupem.
to po co to robisz?
dla siebie?

czy jednak --dla otworzenia oczu?--krzyczysz --"zobaczcie--co za dranstwo,głupota.." itd
Wszystko co trzeba jest dostępne, tak jak te cytaty, które przedstawiłem. Takich cytatów mogę serwować na pęczki. są ludzie, którzy wiedzą i są tacy, którym wiedzieć się nie chce.Diagnozy są, cele są, no i są wreszcie iluzje, bardzo miłe i wygodne.Trzeba się interesować. Ja za kogoś nie mogę się interesować i włączać mu do mózgu telepatycznie potrzebne informacje i aktywować do działania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
napisz do administratorów i wyjasnia o co chodzi
co zrobiłes nie tak

i prosze ,skoro trzymac chcesz fason -to trzymaj go -ja chetnie kogos popodziwiam

jestes ekspertem poliglota..to pokaz nam wszystkim jak powinno byc
jak powinno sie pisac ,wysławiac do drugiego człowieka
jak -----szanowac jego poglady???

ja sie z checia zawstydze ,,
i cieszyc sie bede z tego powodu niezmiernie,ze w koncu ktos--kto pokaze ..
jak, z czym i gdzie
jak to nasze zycie powinno wygladac
jka wyprostowac konkretna sytuacje
jak razem to zmianiac
do diaska...bo gadania mamy dosc
sa jak wspomiałes czubaszki...sanyszyny
i wszyscy tylko peplaja,marudza i krytykuja ...mało co sie zmienia

ty tez--ciagle wyszukujesz

przedstaw, albo razem z reszta chłopa na tym forum -wymyslcie cos rewolucyjnego

i jak sam podkreslasz wscibiaja sie w wten chaos pastacie nadajce chyba na niskich wibracjach

i co z tym zrobic??

dla mnie podstawowa rzecz---praca nad soba
indywidualnie
petycje,listy,udział w roznych zebraniach ,naradach,"bycie" w radach itd
inaczej to strzepienie jezyka
@ isztar

A przed chwilą znalazłem potwierdzenie poprzedniego komentarza. Usunięto mój watek na temat tematu "Treści zakazane". Tak jak uprzednio zablokowano nowy wątek, który jest w salonie24:

http://zetjot.salon24.pl/622140,polacy-znowu-nic-sie-nie-stalo

Jak to się nazywa ? C..,c..., c... czy jakoś tak.
@ isztar

Ja wprawdzie nie jestem fachowcem od politologii czy filozofii politycznej, ale czytając rozmaite teksty widzę zbieżność z autorami. Mogę zacytować, trudno niech mi wzrok wysiądzie, oto cytaty z prof.Zbigniewa Stawrowskiego, książka "Budowanie na piasku":

" Jeśli u zarania III RP wydawało się nam, że "jesteśmy wreszcie we własnym domu", to od pewnego czasu poczucie to staje się dla wielu z nas coraz bardziej iluzoryczne."
Koniec cytatu o poczuciu iluzji. Ale trzeba zacytować i diagnozę przyczyn, choćby pokrótce:

"Mówiąć wprost, to brak sprawiedliwego rozliczenia komunistycznej przeszłości okazał się grzechem pierworodnym i główną przyczyną postępującego rozkładu moralnych standardów życia politycznego i spolecznego w Polsce."
Dalej sporo szczegółów wskazujących na tego typu procesy gnilne.
Specjaliści stawiają bezwzględne, miażdżace diagnozy a ja się z nimi zgadzam, bo też jestem specjalistą-praktykiem w tej materii.
siedzisz jeszcze w komunie ,czy co?
juz ci pisałam kiedys ,ze owszem wielu zgodzi sie z toba ,jest zle ,głupio,niesprawiedliwie
ciagle tworzysz posty o tym
a jak ktos inny napisze to krytykujesz ze specjalnie to podsyca
a co tu?

masz w koncu jakis konstruktywny pomysł na zycie--normalne
-jak nie pozwolic???!
@ isztar
Podejrzewasz jakieś Biuro Polityczne czy KC ? Mnie się wydaje,że to wymysł jakiegoś pojedyńczego lub zespołowego bęcwała bo bęcwalstwo jest zaraźliwe.
ja mysle,ze to nie jest swirowanie tylko celowe działanie
kretynizm jest bezmyslny
a tu mocvno mysla ..bardzo mocno ,zeby młodziez nie miała wartosci
i nie uznawała granic
ja bym to inaczej nazwała
ale makaronizmy to my mieliśmy od zawsze, coś tam z literatury jeszcze pamiętam, że taka moda to wieki temu już była...
A tu coś na temat, ale na odwyrtkę jakby i z grubej rury, kanalizacyjnej chyba.
Oto kolejny przyczynek do cyklu o rozwoju kretynizmu. Nie ma dnia ni godziny, żeby jakiś kolejny kretyn nie spróbował przebić poprzedniego. Była pani Czubaszek i sieć Empik, teraz jest inny zbiorowy świr firmowy, ze swoim paranoicznym produktem i przekazem:

http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/226522-skandal-wulgarne-antychrzescijanskie-koszulki-w-sklepach-house-petycja
Ale jeszcze mocniejszy jest duch słońca narodów panujący i emanujący z pałacu w centralnym punkcie stolicy, wspierany przez jego klony rozsiane po całej krainie.
Niemniej jednak koleżanka Inka zgodzi się zapewne ze mną, iż radowałyby się nasze oczka, widząc ile radości sprawia panom zabawa w śniegu;)
@Graszka...no właśnie, sam dopowiedziałem ^_^
Halewicz, jakie zboczone kobiety?? chodzi nam o zwykłe białe płatki śniegu...Ty i Zatjot, jesteście w stanie nam pomóc:-)
Resztę sam dopowiedziałeś:)
Ale Ciebie fantazja poniosła!!!!no ja mam inny gust;)
tak tak:)))) Zapasy w błocie/śniegu, spocone męskie ciała, Markiz de Sadyl, miłość, ognisko i bacik, pieczona kiełbaska:))))
No Hal...teraz to mnie zaskoczyłeś:)))...ja tu o tańcach,modłach o śnieg a Ty???? o czym?;)....mnie tam śnieg ze zboczeniem się nie kojarzy ale ja się może nie znam,zarobiona jestem,nic nie wiem;):P

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (201 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (281 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Hotel w Raciborzu (5 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

do góry