Widok
zwierz
było to dawno, dawno temu
był sobie ktoś, kto sądził, że może coś
i była sobie ktosia, poznała tego ktoś
poznany wyżej ktoś poczuł do ktosi coś
dowiedział się też ktoś, ze i u ktosi coś
tłumaczyć dalej to, to jak łosiowi łoś
burzliwe było to, wypaliło się coś
nie wyszło z tego nic, nie pasił ktosi ktoś
choć było jednak coś, skłócili się czy coś
ktosiowi zdało się, że czuje się jak łoś
i koniec spojrzeń był i obcy ktosi ktoś
i tak to w życiu jak w bajce bywa
morału nie będzie
był sobie ktoś, kto sądził, że może coś
i była sobie ktosia, poznała tego ktoś
poznany wyżej ktoś poczuł do ktosi coś
dowiedział się też ktoś, ze i u ktosi coś
tłumaczyć dalej to, to jak łosiowi łoś
burzliwe było to, wypaliło się coś
nie wyszło z tego nic, nie pasił ktosi ktoś
choć było jednak coś, skłócili się czy coś
ktosiowi zdało się, że czuje się jak łoś
i koniec spojrzeń był i obcy ktosi ktoś
i tak to w życiu jak w bajce bywa
morału nie będzie
Wer
b ma rację.
Nawet, jeśli to może obrócic sie przeciw mnie - ma rację.
Często używamy języka "Ty", zamiast języka "Ja".
Ty jesteś taki, owaki, nigdy mnie nie rozumiesz, itd.
A nie lepszy wydźwięk ma, kiedy sie powie: (JA) Mam wrażenie, że chcesz ode mnie cos tam osiągnąć, że chcesz spowodować we mnie poczucie winy itp. itd. Mi sie wydaje, że.... (JA) Odbieram Twoje zachowanie w tym momencie jako....
Moze warto sie zastanowić?
Nawet, jeśli to może obrócic sie przeciw mnie - ma rację.
Często używamy języka "Ty", zamiast języka "Ja".
Ty jesteś taki, owaki, nigdy mnie nie rozumiesz, itd.
A nie lepszy wydźwięk ma, kiedy sie powie: (JA) Mam wrażenie, że chcesz ode mnie cos tam osiągnąć, że chcesz spowodować we mnie poczucie winy itp. itd. Mi sie wydaje, że.... (JA) Odbieram Twoje zachowanie w tym momencie jako....
Moze warto sie zastanowić?
ATMO...tak- KONIEC...bo nie przywykłem pisać-mówić poza plecami...z niemoźliwością obrony swego zachowania przez
pa :)
(ten nowy adres mailowy w żaden sposób nie określa mojej osoby!!!nigdy nie byłem i nie będę "supermaczo")
śmiesznie to brzmi...ale to jednak tylko darmowy adres pocztowy-nic więce...j
(ten nowy adres mailowy w żaden sposób nie określa mojej osoby!!!nigdy nie byłem i nie będę "supermaczo")
śmiesznie to brzmi...ale to jednak tylko darmowy adres pocztowy-nic więce...j
Nie wiem, czy Was to interesuje...
.....ale Fate nie będzie już tu pisać...w sobotę zmarła jej babcia...macie od niej wszyscy pozdrowienia....przysyła mnie w zastępstwo ;-)
w ten czs nieludzki
przyłóż ucho do poduszki
bo to co nas spotyka
przychodzi spoza nas
i kto wam będzie teraz cytował Ks.Twardowskiego ?
w ten czs nieludzki
przyłóż ucho do poduszki
bo to co nas spotyka
przychodzi spoza nas
i kto wam będzie teraz cytował Ks.Twardowskiego ?
nio...juz niedługo pora spać...i ja muszę niestety...
Kto zna PalTalk'a??? mam tam swój pokój "Wschody i Zachody..."(chat, ale z dźwiekiem...wypowiedzi foniczne i tekstowe...i muzykę mozna puszczać dla innych)...kto nie zna, a chce tam kiedyś być-to podam namiary jak wchodzić na te chaty i przez jaki program(instalke moge pocztą wysłać, albo podac link na stronę)Setki pokojów i ogolnych i tematycznych w róznych językach...Oczywista i są po POLSKU! :)))
Dobrego DNIA!!!
Dobrego DNIA!!!
ATMA
b to ja, zreszta nietrudno sie domyslic
pewne odczucia pozostana takie same, niewazne, w jakiej formie osobowej je wyrazimy
prawda, ich wydzwiek oraz emocjonalny odbior przez osobe, do ktorej to kierujemy bedzie prawdopodobnie odmienny, ale moze w latwy sposob zamaskowac nasze emocje, a to nie zawsze jest dobre
nie jestem psychologiem (w kazdym razie bez dyplomu ;-)
ale ogolnie zgadzam sie, tym bardziej, ze sam czesto tego nie umiem
.
.
ale i tak przemycilem wtedy inny rodzaj... emocji...
pewne odczucia pozostana takie same, niewazne, w jakiej formie osobowej je wyrazimy
prawda, ich wydzwiek oraz emocjonalny odbior przez osobe, do ktorej to kierujemy bedzie prawdopodobnie odmienny, ale moze w latwy sposob zamaskowac nasze emocje, a to nie zawsze jest dobre
nie jestem psychologiem (w kazdym razie bez dyplomu ;-)
ale ogolnie zgadzam sie, tym bardziej, ze sam czesto tego nie umiem
.
.
ale i tak przemycilem wtedy inny rodzaj... emocji...
Atma
Walczysz o bliską osobę. To rzadkie , piekne i szlachetne. Mam wiec rację..... Twoje - moje spory ?
To tylko poznanie . Impuls pytania i anliza odpowiedzi ....
Technika tworzenia mozaiki . Jej zarys jest świadomością , Tym wierniejszy im wymiana bardziej rozległa i kontrowersyjna . I taka była ..... prawda ?
Zchizofremia ? --- raczej odrobina psychotechniki , skaning osobowości , troszkę Laplace`a . Nie , niczego nie chcę osiągnąć a tym bardziej wzbudzić . Pozostanę bytem jedynie ekranowym . taki los .....
....... Ale warto było .
-------- Samych róż na drodze , - dziewczyno z którą
się ........... jest a nie.... ma .
-
P.S. Moje słowa nie strącą z piedestału pomnikowych postaci , wszakże są z kryształów - granitu .... jeżeli są.
To tylko poznanie . Impuls pytania i anliza odpowiedzi ....
Technika tworzenia mozaiki . Jej zarys jest świadomością , Tym wierniejszy im wymiana bardziej rozległa i kontrowersyjna . I taka była ..... prawda ?
Zchizofremia ? --- raczej odrobina psychotechniki , skaning osobowości , troszkę Laplace`a . Nie , niczego nie chcę osiągnąć a tym bardziej wzbudzić . Pozostanę bytem jedynie ekranowym . taki los .....
....... Ale warto było .
-------- Samych róż na drodze , - dziewczyno z którą
się ........... jest a nie.... ma .
-
P.S. Moje słowa nie strącą z piedestału pomnikowych postaci , wszakże są z kryształów - granitu .... jeżeli są.