Widok

Ile ciasta na wesele

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny powiedzcie mi prosze bo nie mam pojecia ile cisata mam zamówic na 65 osob z poprawinami bo kucharka mi zaproponowała 15 blach (cena 700złoty) jak na moje to jest za duzo ale moze mi sie tylko wydaje. Ile wy bedziecie miały??
poza tym bedzie tort 3-4pietrowy jeszcze nie wiem i chyba dwa miejsze torciki po bokach w kształcie serduszka lub jezyka cos w tym stylu.
Prosze o pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy starczyło Ci ciast na weselu? Mamy wesele na 120 os i nie wie czy dobrze kalkuluję z ciastem...;(
Na 50 osób (+ na poprawiny 25 osób) mieliśmy 7 blach ciasta. Takie zwykłe, prostokątne blachy. Zapłaciliśmy za to 300 zł (materiały + robocizna) :)
Rozmawiałam ostatnio z panią w cukierni Sowa,(planujemy wesele na 100 osób) i stwierdziła, że tort ok. 10-12 kg, a ciasta- ok 15 kg...
kaszubka33

hej mam prośbę odezwij się do mnie na emaila. Jeśli dobrze wyczytałam, że pieczesz ciasta. Poszukuje kogoś kto upiecze mi lipiec przyszłego roku na okolo 75 osób +tort.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na 100 osób wesele z poprawinami miałam właśnie 15 blach, więc dla Ciebie chyba za dużo troche
do góry