Widok

Ile dla organisty?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ile płacicie organiście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobre pytanie, a ile bierze ksiądz za slub?
mój chce 1oo
dla organisty najmniej 100, a księdzu co łaska chyba ze ma jakąś konkretną stawke.

jestem ciekawa ile w tym roku organisci sobie zycza
My płacimy za ślub 500 pln, w tym jest organista:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam nadzieje ze u nas organista nie bedzie chcial wiej niz 100 zl
Ja płaciłam 100 zł, ale właściwie dlatego, że nie grał w swojej macierzystej parafii tylko musiał pojechać do innej. Było to dwa lata temu...

http://www.doslubujaguar.pl
Ja płaciłam organistce 350 miała cennik
w zyciu bym nie dala 350 zl dla samego organisty!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie to już przesada 350zl o_O u mnie w parafii jest co łaska dla księdza za mszę i tak samo organista mówi :) także u mnie nie będzie problemu
Wiesz co, KATI, czytając ten Twój komentarz dochodzę do wniosku, że masz małe pojęcie o życiu. Każdy za swoją pracę powinien otrzymać godziwą zapłatę. Poza tym na śluby wydaje się dziesiątki tysięcy złotych, na wódę dla weselnych gości także parę ładnych setek. A żeby żałować organiście, który z tego żyje, wydając jednocześnie na jakieś inne pierdoły weselne krocie, to trzeba być niezłym skąpcem o ograniczonym światopoglądzie. I to tyle, jeśli oczywiście zrozumiałaś, bo chyba wszy wyżarły Ci mózg..............................
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
:)
Normalne stawki to 200-300 zł,choć są i tacy,którzy otrzymują 500 zł.
Zawodowy organista utrzymuje się wyłącznie z grania na ślubach i pogrzebach,najczęściej nie otrzymuje pensji lub ma opłacone tylko ubezpieczenie.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
my też 100zł
a co mam zrobić, jezeli bede miala wynajętego organiste (w duecie ze skrzypaczką), ale chcialbym zeby korzystał z kościelnych organów...?
Tak, organista zyje z grania. Ale zarabiając 350 zł za 1 godzinę to nie mał0. Niektórzy tyle nie mają na tydzień!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to była wiadomość do ~Bombarde32'.
Też uważam, że 350 zł za godzinę pracy to niezła kwota :)
u nas będzie grała pani na skrzypcach i to ona będzie robiła zasadniczą oprawę muzyczną mszy, zaś organista właściwie będzie grał tylko psalm i Mendelssohna - myślę, że w takim układzie 100 zł dla organisty chyba w zupełności wystarczy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
u nas tez glownie bedzie grala pani na skrzypacach..w sumie organista bedzie tylko gral na samym koncu..mysle ze za ta prace 100 zl starczy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry