Widok
Ja też dostałam od chrzestnego złoty wisorek na 18-tkę i noszę go do teraz, a od chrzestnej kasę i się rozeszła. Uważam, że chrzestni powinni dawać coś na pamiątkę. Nie zawsze to musi przydać się w dniu urodzin, ale może być później. Tak było z moim wisorkiem, wtedy nie nosilam złota, więc leżał i czekał. Teraz bardzo chętnie go noszę.
No i fajnie, ja wlasnie nie jestem fanką tych wisiorkow i lancuszkow, dostalam tez kilka w swoim zyciu "ku pamięci" i leżą bo nie nosze takich swiecidelek :)
Raczej wolałabym dostac jakies fajne korale czy cos z bursztynem. Jak chce sie kogos obdarowac lancuszkiem warto sie wywiedziec czy ktos lubi w ogole nosisc takie rzeczy :)
Moja siostra zbierala na aparat wlasnie na 18-tce :) i tez dostawala kase
Raczej wolałabym dostac jakies fajne korale czy cos z bursztynem. Jak chce sie kogos obdarowac lancuszkiem warto sie wywiedziec czy ktos lubi w ogole nosisc takie rzeczy :)
Moja siostra zbierala na aparat wlasnie na 18-tce :) i tez dostawala kase
Moj chrzesniak dostal od nas w pazdzierniku pieniadze+ksiazke po ang do czytania i gramatyke angielska (maturzysta i z rozmowy wyniklo,ze chcialby dostac) + dobre pioro ktore czekalo na niego chyba ze 2 lata (wiem,ze pisze piorem, a chcialam zeby mial pamiatke) + wielka bomboierka i + 18 lizakow roznych, wlozonych w takie kulke jak jablko (zeby sie czegos trzymalo i mailo wyglad zamiast kwiatkow. A tak w ogole, to mieszka na drugim koncu Polski i nie rozpieszczam go urodzinowo co roku-wiec chcialam,zeby ta 18-tka byla taka szczegolna;)
http://forum.trojmiasto.pl/Englein-zamezna-od-1-sierpnia-2009-t120490,1,11.html?hl=englein#hl

wizaż-szkolenia www.alterapars.pl

aa a kasy dalismy 500
http://forum.trojmiasto.pl/Englein-zamezna-od-1-sierpnia-2009-t120490,1,11.html?hl=englein#hl

zgadzam się 500 zl to przesada... to znaczy, chyba, że ma się masee kasy , ale serio maaase zbędnej kasy :)
ale i tak wierzę, że każde mądre, nie zepsute dziecko będzie bardzo szczęśliwe jak dostanie 200 zł.. Według mnie to 100 zł także ucieszy...
nie przesadzajmy.
Na wesela niektórzy od pary dają 300 -400 zł i często 500...
a 18-stka nie jest tak huczną imprezą choć bardzo ważną dla dziecka\:)
ale i tak wierzę, że każde mądre, nie zepsute dziecko będzie bardzo szczęśliwe jak dostanie 200 zł.. Według mnie to 100 zł także ucieszy...
nie przesadzajmy.
Na wesela niektórzy od pary dają 300 -400 zł i często 500...
a 18-stka nie jest tak huczną imprezą choć bardzo ważną dla dziecka\:)
No dokładnie, 500 zł to bardzo dużo. Dałam tyle ostatnio na wesele!
Niech się młody natrudzi i zbiera kase dłuzej, bardziej doceni. Ja musiałam zawsze zbierać kasę na swoje przyjemności i myślę, że tylko na plus mi to wyszło, bo potrafię gospodarować pieniędzmi.
Poza tym ja pamiętam zawsze o moim siostrzeńcu, na kązda okazję dostaje prezent/kasę, jak na coś bardzo potzrebuje też go wspomogę. Myslę, że 150 zł na urodziny to wystarczająca suma.
Niech się młody natrudzi i zbiera kase dłuzej, bardziej doceni. Ja musiałam zawsze zbierać kasę na swoje przyjemności i myślę, że tylko na plus mi to wyszło, bo potrafię gospodarować pieniędzmi.
Poza tym ja pamiętam zawsze o moim siostrzeńcu, na kązda okazję dostaje prezent/kasę, jak na coś bardzo potzrebuje też go wspomogę. Myslę, że 150 zł na urodziny to wystarczająca suma.
mysmy dali tyle, bo wiedzielismy ze zbiera na prawko, a sam kiedy moze to sobie dorabia (np. na budowie). On ode mnie malo kiedy co dostawal (urodziny, swietra, dzien dziecka), bo mieszkamy na drugim koncu Polski-chcialam zeby sie dzieciak cieszyl bo to taki moj pierwszy wyczekany chrzesniak (wiedzialam,ze bede jego chrzestna jeszcze jak nie byla znana płec dziecka).
Ale uwazam,ze kazdy daje co chce, na co go stac, jak uwaza. Kolezanka finansowala chrzesniakowi kurs prawa jazdy, moja siostra rowniez.
Ale uwazam,ze kazdy daje co chce, na co go stac, jak uwaza. Kolezanka finansowala chrzesniakowi kurs prawa jazdy, moja siostra rowniez.

a ja uważam, że 100-200 zł to maks! sama mam w tym roku 18 mojej chrześniaczki, ale nie dam jej kasy bo ona nie zna wartości pieniądza i nie szanuje pieniędzy, całe życie dostaje wszystko na wole od rodziców, nigdy sobie nie dorabiała nawet bo po co?
chcieliśmy jej zafundować wyjazd do Norwegii, okazja bo bilet lotniczy kosztuje 275 zł,tam zwiedzanie kilka dni (my opłacamy noclegi) i powrót promem - niestety "dziecko" jest dziwne i nie skorzystało z propozycji więc nawet się nie będę wysilała już teraz na coś oryginalnego
chcieliśmy jej zafundować wyjazd do Norwegii, okazja bo bilet lotniczy kosztuje 275 zł,tam zwiedzanie kilka dni (my opłacamy noclegi) i powrót promem - niestety "dziecko" jest dziwne i nie skorzystało z propozycji więc nawet się nie będę wysilała już teraz na coś oryginalnego
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych