Widok
Ile mierzą dzieci w wieku 2-3 lat.Proszę piszcie!!!
Moje dziecko ma 2 latka i prawie 9 mies.a wzrostu zaledwie 92 cm.Na bilansie dwulatka miezrył 89 cm.Czy może tak być że przez 9 mies.urósł tylko 3 cm?Martwię się że będzie niski w przyszłości,co prawda my z mężem jesteśmy średniego wzrostu,rodzice,rodzeństwo również ale martwi mnie że tak mało urósł od stycznia.
to wszystko zalezy tez jak idzie wg siatki centylowej i ile wazy. pewnie po prostu jest drobniutkiej budowy...
paulina w sierpniu na szczepieniu miala 101 cm teraz jak ja sama mierzylam przy scianie wychodzi 104... ale ona jest duza ;p i tez sporo wazy...
paulina w sierpniu na szczepieniu miala 101 cm teraz jak ja sama mierzylam przy scianie wychodzi 104... ale ona jest duza ;p i tez sporo wazy...
Moja wogole jest taki "szczypior " ale ma to po mamusi,w siatce centylowej sie miesci ,ale wage ma zamala...Ale jak mnie zapewniala pediatra mamm sie niemarwic ,najwazniejsze ze jest zdrowa :)
A to ze synek jest teraz nizszy ,nieswiadczy o tym ze bedzie niski ,moze nagle "stzelic do gory" czesto chlopcy tak maja :)
A to ze synek jest teraz nizszy ,nieswiadczy o tym ze bedzie niski ,moze nagle "stzelic do gory" czesto chlopcy tak maja :)
Jak mały się mieści w ,,siatkach" to jest ok. Mój na bilansie 2-latka miał 95 a teraz w wieku 3 i 7 miesięcy mierzy 110. Waży niecałe 15 kg - chudzinka. Rośnie ,,skokowo" tzn. długo, długo nic i nagle rękawy i nogawki za krótkie. Twój Twoim zdaniem za niski, mój wg mnie za wysoki - co te biedne dzieci z nami mają, tak trudno dogodzić rodzicom:)
tutaj może i duże ale ja znam znacznie niższe:) Takie 50 centylówki (co najwyżej), podobnie jak i chłopców. U młodego w przedszkolu są prawie same średniaczki. A tak na pocieszenie to moi rodzice są raczej niscy (delikatnie mówiąc), zarówno brat jak i ja długo nie byliśmy zbyt wysocy a ostatecznie: ja mam 170 a bracisz 190.
Moja córcia Kamila też jest mała. Ma 21 miesięcy a mierzy tylko 83cm. Dodam że my mamy po 170 i 188 cm więc teoretycznie nie ma prawa być niska. Też bym chciała żeby w końcu wyskoczyła i dogoniła rówieśników. Dzieci różnie rosną i idą swoim tempem. Jeszcze niedawno rówieśnica Kamilki była niższa a w przeciągu 2-ch miesięcy urosła 6 cm!i teraz jest wysoka.Chyba trzeba po prostu czasu