Widok

Ile mierzą dzieci w wieku 2-3 lat.Proszę piszcie!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moje dziecko ma 2 latka i prawie 9 mies.a wzrostu zaledwie 92 cm.Na bilansie dwulatka miezrył 89 cm.Czy może tak być że przez 9 mies.urósł tylko 3 cm?Martwię się że będzie niski w przyszłości,co prawda my z mężem jesteśmy średniego wzrostu,rodzice,rodzeństwo również ale martwi mnie że tak mało urósł od stycznia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to wszystko zalezy tez jak idzie wg siatki centylowej i ile wazy. pewnie po prostu jest drobniutkiej budowy...

paulina w sierpniu na szczepieniu miala 101 cm teraz jak ja sama mierzylam przy scianie wychodzi 104... ale ona jest duza ;p i tez sporo wazy...
image

Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?

Moj w lipcu na bilansie miał 89 a we wrześniu 91cm.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
Amelka w listopadzie będzie miała 3 latka i wzrostu ma jakies 97 cm.
Moja ma 98 cm :)
image
image
Kurcze,martwię się.Dziewczynki takie duże a mój wolno rośnie.
Córka ma 3 lata i 3 mc i mierzy 101 cm, Syn ma 1,5 roku i tylko 81 cm z tego co zaobserwowałam u innych mam chłopcy wolniej rosną ale za to w wieku dojrzewania wyskakują ;)
Moja wogole jest taki "szczypior " ale ma to po mamusi,w siatce centylowej sie miesci ,ale wage ma zamala...Ale jak mnie zapewniala pediatra mamm sie niemarwic ,najwazniejsze ze jest zdrowa :)
A to ze synek jest teraz nizszy ,nieswiadczy o tym ze bedzie niski ,moze nagle "stzelic do gory" czesto chlopcy tak maja :)
image
image
3,5 roku- 106 cm, dziewczynka, 16,8 kg
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
moja na bilansie 2-latka 92 cm, ale sama lekarka mówiła, że jest wysoka (97 centyl)
A czy ktoś ma taką sytuację jak ja?
moja 3 latka mierzy 98 cm...taki typowy średniaczek jest
image
image
Średniaczek?dziewczynka,a mój chłopiec 2,9 i ma 92cm,więc sama nie wiem co o tym myśleć.
moja mała ma 2 lata i ma 95cm
mój ma 2 i 8 miesięcy i mierzy 93 cm
jest drobny i nie wysoki, ale i ja taka jestem, więc wdał się w mamę:)
ania,kamień z serca,że chociaż jedno dziecko na tym forum jest takie drobne jak moje,a powiedz ile waży i jak dużo urósł od dwóch lat?
Moja co prawda ma tylko 13 miesiecy ale tez jest niska, miesiac temu jak miala roczek to mierzyla tylko 72cm
Wiesz,dziewczynka to co innego,ale chłopak?
moja 2 i 8 miesięcy
W lutym na bilansie 88, teraz 94 ...
Ale za to chudzielcem jest i 13 kg tylko waży ..

A sprawdzałaś w siatkach? Ja już przestałam się przejmować bo ciągle słyszałam, ze moja za chuda ... i teraz sprawdzam siatki centylowe ...
imageimage
image
Nie jest chudzielcem,jest drobną dziewczynką w sam raz,mój waży nie całe 13,podejżewam że nawet 12,5 i jest w sam raz,żebra mu nie wystają:)tylko ten wzrost mnie martwi.Na siatkach sprawdzałam,nie ma odchyleń,tzn.waga na 3,wzrost na 10
2 lata-94cm i 15kg
imageimage
mój niby na bilansie miał 90cm - ale nie udało się przytrzymać Go w spokoju ;) albo stawał na palcach albo pochylał głowę ;)

w każdym razie jest wyższy do swojego kolegi, który ma 91cm :]

więc obstawiam ok 95cm :) waga 12,7kg :P
mój syn ma 101 cm:)
z resztą od samego początku był wyrośniętym bobasem;]
image
Jak mały się mieści w ,,siatkach" to jest ok. Mój na bilansie 2-latka miał 95 a teraz w wieku 3 i 7 miesięcy mierzy 110. Waży niecałe 15 kg - chudzinka. Rośnie ,,skokowo" tzn. długo, długo nic i nagle rękawy i nogawki za krótkie. Twój Twoim zdaniem za niski, mój wg mnie za wysoki - co te biedne dzieci z nami mają, tak trudno dogodzić rodzicom:)
Rzeczywiście,bardzo wysoki,ale chyba lepiej żeby facet był wyższy niż niski,bo co innego dziewczyna,a tu jak widać są duże dziewczynki.
Moja córeczka na bilansie 2 latka miała 93cm i 12,5kg a 4 latka 109cm i 17,5 kg.

Uważam,że na tym etapie nie ma się czym martwić. Wzrost w tak młodym wieku nie od razu oznacza,że będzie dane dziecko niskie.Często ktoś jest mały a nagle w okresie dojrzewania idzie niespodziewanie w górę.
tutaj może i duże ale ja znam znacznie niższe:) Takie 50 centylówki (co najwyżej), podobnie jak i chłopców. U młodego w przedszkolu są prawie same średniaczki. A tak na pocieszenie to moi rodzice są raczej niscy (delikatnie mówiąc), zarówno brat jak i ja długo nie byliśmy zbyt wysocy a ostatecznie: ja mam 170 a bracisz 190.
Stefania 3 lata i 2 mc ma ok metra. Chudzina z niej, bo w przedszkolu nie dojada, ma z 14,5kg.
chłopcy dopiero przerastaja dziewczynki jako nastolatkowie
2 latka - 98 cm
mój synek ma 3 latka i 11 miesięcy i ma 98cm wazy 12 kg tak że to dopiero jest maluszek ale ma prawo bo jest wczesniaczkiem.
3 lata - 16kg 105cm :)
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
Moja córcia Kamila też jest mała. Ma 21 miesięcy a mierzy tylko 83cm. Dodam że my mamy po 170 i 188 cm więc teoretycznie nie ma prawa być niska. Też bym chciała żeby w końcu wyskoczyła i dogoniła rówieśników. Dzieci różnie rosną i idą swoim tempem. Jeszcze niedawno rówieśnica Kamilki była niższa a w przeciągu 2-ch miesięcy urosła 6 cm!i teraz jest wysoka.Chyba trzeba po prostu czasu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Rozwiązania w domu (3 odpowiedzi)

Opłaca się ładować się teraz w te wszystkie dodatki typu kolektory, rekuperacja, studnia itd.?

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

do góry