Widok
ale ile razy dziennie i czy zawsze zk kaszkami?>
moja wogole nie chce pic mleka tylko na spiaco albo pol spiaco i tak pije na noc 23- tak miedzy 130 czsami nawet 180, nad ranem ok 5 taka sama ilosc, pozniej ok 10 je kaszke brzoskwiniowa ok 140 ml na mm, pozniej jak sie uda to ok 14tej tez mleko ale to zalezy czys spi czy nie taka sama ilosc , pozniej ok 16 deserek, 18-19 mleko albo obiadek (jak sie nie uda z mlekiem )i znowu jest 22-23 mleko po kapieli na spiaco, jestem zalaman bo jak nie spi to nie wciagnie nawet kropli.co myslicie bo ja juz jestm tym zmeczona wszystko sie kreci wokol jej mleka, jak jej to przemycic.
moja wogole nie chce pic mleka tylko na spiaco albo pol spiaco i tak pije na noc 23- tak miedzy 130 czsami nawet 180, nad ranem ok 5 taka sama ilosc, pozniej ok 10 je kaszke brzoskwiniowa ok 140 ml na mm, pozniej jak sie uda to ok 14tej tez mleko ale to zalezy czys spi czy nie taka sama ilosc , pozniej ok 16 deserek, 18-19 mleko albo obiadek (jak sie nie uda z mlekiem )i znowu jest 22-23 mleko po kapieli na spiaco, jestem zalaman bo jak nie spi to nie wciagnie nawet kropli.co myslicie bo ja juz jestm tym zmeczona wszystko sie kreci wokol jej mleka, jak jej to przemycic.
Ja mam tak od 3miesiaca do teraza ma juz 5 miesiecy musi spac albo ja trzeba ululac do picia mleka zapomnij ze vi wypije na jawie juz tez mam hleboko tego dosyc czlowiek uzalezniony od karmienia do karmienia zapomnij o wyjazdach wychodnych gdzies po za domem masakra z jej karmieniem a max 120ml wypije.
Dokładnie moja córcia skończy 18lipca pięć miesięcy i jeszcze nigdy nie wypiła na raz tyle mleka a obiadku zje nawet nie pół małego sloiczka mleka pije 5razy dziennie zazwyczaj wcześnie rano wypije 150ml a potem już mniej bo przecież jak dostaję obiad i deserek to wiadomo ,że tyle nie wypije i nie dosypuje żadnych kaszek po co dodatkowo rozpychać dziecko a waży już ponad 7kg też przerażają mnie te ilości jakie mamy podwają moja córcia by chyba pękła i te kaszki do mleka można dać ale na noc odrobinę
Mój je tak:
ok. 9:00 180ml
ok. 12:00 obiadek lub zupka
ok. 15:00 mleczko NAN2R
ok. 17:30 deserek
ok. 19:15 mlaczko NAN2 lub Humana 2
z tym, że mój mały nadal domaga się karmienia nocnego i nie mogę go odzwyczaić, acha herbatkę też niechętnie pije, ale podaję mu choć parę łyczków.
ok. 9:00 180ml
ok. 12:00 obiadek lub zupka
ok. 15:00 mleczko NAN2R
ok. 17:30 deserek
ok. 19:15 mlaczko NAN2 lub Humana 2
z tym, że mój mały nadal domaga się karmienia nocnego i nie mogę go odzwyczaić, acha herbatkę też niechętnie pije, ale podaję mu choć parę łyczków.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
hej
mój maluszek je tak
10:00 - mleko 120-140 ml
12:30 - warzywka - deserek - czasem wciagnie 100g a czasem pol lyzeczki i koniec jedzenia :)
14:00 - mleko 120ml
17:30-18:00 - kaszka mleczno-ryzowa okolo 80ml takiej gestej lyzeczka
20:00-20:30 - mleko 150-160 ml
do tego domaga sie w nocy karmienia ale dostaje piers i jakos dajemy rade
aktualnie staram się uniknąć nocnego katrmienia- daję mu wodę do picia, ale jak płacze to mięknę i dostaje pierś :) ostatki matczynego mleka :)
mój maluszek je tak
10:00 - mleko 120-140 ml
12:30 - warzywka - deserek - czasem wciagnie 100g a czasem pol lyzeczki i koniec jedzenia :)
14:00 - mleko 120ml
17:30-18:00 - kaszka mleczno-ryzowa okolo 80ml takiej gestej lyzeczka
20:00-20:30 - mleko 150-160 ml
do tego domaga sie w nocy karmienia ale dostaje piers i jakos dajemy rade
aktualnie staram się uniknąć nocnego katrmienia- daję mu wodę do picia, ale jak płacze to mięknę i dostaje pierś :) ostatki matczynego mleka :)
dziewczyny a jak to jest z tym wprowadzaniem posiłków od 4 miesiąca-tzn kiedy je podaje jak dziecko skończy 3 miesiące i zaczyna się czwarty miesiąc czy jak skończy pełne 4 i zaczyna się piaty miesiąc.....?
Kacper w niedziele skończy pełne 3 miesiące i zastanawiam się czy już mogę mu podawać dodatkowe posiłki. Na razie jest na samym mleku NAN AR1 i zjada co 3-3.5 h po 150 ml a na noc dostaje 180ml.
Teraz go przestawiam ze snem bo w nocy 2 x budził się na karmienie(po 150ml) i jak na razie się udaje zasypia o 20 i budzi się około 5 rano dopiero-zastanawiam się czy w ciągu dnia nie zwiększyć mu jakieś porcji mleka lub właśnie może powinnam wprowadzić już jakieś dodatkowe jedzonko....poradźcie....:)
Kacper w niedziele skończy pełne 3 miesiące i zastanawiam się czy już mogę mu podawać dodatkowe posiłki. Na razie jest na samym mleku NAN AR1 i zjada co 3-3.5 h po 150 ml a na noc dostaje 180ml.
Teraz go przestawiam ze snem bo w nocy 2 x budził się na karmienie(po 150ml) i jak na razie się udaje zasypia o 20 i budzi się około 5 rano dopiero-zastanawiam się czy w ciągu dnia nie zwiększyć mu jakieś porcji mleka lub właśnie może powinnam wprowadzić już jakieś dodatkowe jedzonko....poradźcie....:)
Marta je czasami 60 ml czasami 90.... bywa i 120 .... 150 rzadko ale przed snem wypija 180 ml z kleikiem ryżowym... no i w nocy budzi się na mleczko i wypija 150 ....
posiłki są ok. 8, 11, 14, 17 i 20 i w nocy raz....
teraz w ten koło 11 wstawimy kaszkę owocową
koło 14 obiadek
koło 17 deserek
hehe taki mam plan a jak wyjdzie ?! ;))
Iwona inne jedzonko powinno się wprowadzać po skończeniu 4 m-ca
no czasami jak dziecko słabo przybiera można pod koniec 4 ...
http://babyonline.pl/niemowle_rozszerzanie_diety_artykul,4852.html
http://www.nutricia.pl/images/dokumenty/schemat_zywienia_niemowlat_karmionych_mlekiem_modyfikowanym.pdf
posiłki są ok. 8, 11, 14, 17 i 20 i w nocy raz....
teraz w ten koło 11 wstawimy kaszkę owocową
koło 14 obiadek
koło 17 deserek
hehe taki mam plan a jak wyjdzie ?! ;))
Iwona inne jedzonko powinno się wprowadzać po skończeniu 4 m-ca
no czasami jak dziecko słabo przybiera można pod koniec 4 ...
http://babyonline.pl/niemowle_rozszerzanie_diety_artykul,4852.html
http://www.nutricia.pl/images/dokumenty/schemat_zywienia_niemowlat_karmionych_mlekiem_modyfikowanym.pdf
Mam dwójkę dzieci.Więc córka jak była mała to w tym okresie 5 lub 6 miesięcy piła butlę 150 ml i czasem 180 ml i tak co 4 lub godzin a po między tymi godzinami deserek lub zupka,obiadek.Mój synek ma obecnie 5 miesięcy i pare dni a on już je inaczej czasem nawet mi 150 ml a jak mu daje regularmie godz.to nie chce tylko czasem za godzine np.jak dostanie butlę o godz.12:00 to następna o 15:00 lub 16:00 a pomiędzy tymi godzinami daje deserek lub zupkę,obiadek.Więc nie patrzę ile na mleku pisze ile dawać bo daje NAN 2 z klrikiem ryżowym a na nim pisze że dziecko powinno wypijać mleka 180 ml lub 210 a na BEBIKO pisze że 150 ml.Jeśli wasze dzieci dobrze przybierają na wadze to nie ma się czym martwić i nie patrzeć na inne dzieci że tyle jedzą bo każde dziecko jest inne.
moja ma 5 miesiecy i na opakowaniu mleczka (jemy Hipp) jest napisane ze powinnam dawac 5 X 210, daje 4 X 180, chyba ze obudzi sie w nocy co jej sie jeszcze czasami zdarza to dostaje 150 ml dodatkowo. Wyglada to mniej wiecej tak:
8:00 - mleczko z kaszka ryzowa 180 ml
10:30 - pol sloika owockow
12/12:30 mleko 180 ml, ale przechodzimy tutaj na obiadek staly
17 - mleko 180 ml
20:15/20:30 - mleko + kleik kukurydziany 180 ml
no i czasem jak w nocy wstanie do 150 ml mleka, ale wtedy poranne sniadanie jest o 9 i kaszka jest rzadsza :)
8:00 - mleczko z kaszka ryzowa 180 ml
10:30 - pol sloika owockow
12/12:30 mleko 180 ml, ale przechodzimy tutaj na obiadek staly
17 - mleko 180 ml
20:15/20:30 - mleko + kleik kukurydziany 180 ml
no i czasem jak w nocy wstanie do 150 ml mleka, ale wtedy poranne sniadanie jest o 9 i kaszka jest rzadsza :)