Widok

Ile na Komunię?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wiem, że były takie wątki, wiem, że się daje tyle ile się ma, ale chciałam zapytać jak jest u Was?
A maju mam Komunię siostrzeńców (bliźnięta). Jeden z nich, to mój chrześniak.
Myślę raczej o pieniądzach, to rozsądni chłopcy i rozsądni rodzice, więc na pewno przeznaczą je na coś pożytecznego. Pytanie tylko ile? :) Wiem, tyle ile mogę, ale kompletnie się nie orientuję.
Parę lat temu słyszałam, że Komunia to teraz impreza wieksza niż wesele ;)
Z góry dzięki za wszystkie odp.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Monia - a rodzice nie mogą podpowiedzieć prezentu, takiego nie z kosmosu?
zostaję przy 200-300. nie ma znaczenia czy rodzina biedna, bogata czy siaka.
my wszyscy musimy się wreszcie nauczyć, że prezent jest tylko dodatkiem do całego wzniosłego dnia.
ciekawe - czy to dzieci się tak nakręcają, czy rodzice?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja mam takie pytanie maż jest chrzestnym jego chrześnica ma wszystko wiec co on ma jej dac kase? i ile?
Dziękuję dziewczyny, rozjaśniłyście mi trochę :) Bo ja to o quadach słyszałam - co dla mnie jest totalnym bezsensem dziecku taki prezent robić :)
ja chyba dałabym max 300 zł lub kupila coś o czym dziecko marzy ew. jeśli jest to drogie i dziecko zbiera kasę na to to dalabym kasę.
Kwota 500 zł wydaje mi sie juz naprawdę spora i wystarczająca . Napewno nie kupowąłabym roweru za 1200 ani komutera za 2000 :-)
ja jako Chrzestna dwa lata temu kupiłam w prezencie cyfrówkę i chyba 100 zł w kopercie na drobne wydatki dla małej.
Ale ona ma dziwną sytuację rodzinną...

A w tym roku dla chrześniaka - jeśli się uda i przystapi do sakramentu -kupię telefon (bo to marzenie młodego kawalera) i też pewnie jakiegoś pieniążka dostanie :)
zatem w odpowiedzi napytanie...nie wiem 200-300 złotych.
my - czyli mąż (chrzestny) i ja kupujemy dziecku komunijnemu (siostrzenicy) rolki. miał być rower, ale okazało się, że właśnie dostała w spadku po kimś z rodziny.
do rolek kask i ochraniacze oraz pamiątkowa kartka.

that's it.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiesz co a według mnie prezent będzie fajniejszy:) tzn wiadomo że osoba która go daje musiała się troszkę wysilić i postarać żeby to kupić a pieniądze to wydadzą zapomną.
Może oni chcieliby gdzieś pojechać?? wtedy można pomyśleć i się złożyć z kimś z rodziny jeszcze

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry