Widok

Ile piją Wasze dzieci?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jeszcze jeden wątek, bo mam wolną chwilkę :)

Ile wypijają Wasze dzieci (ok 8 mc-y)? Chodzi mi o picie czegokolwiek, nie tylko mleko.

Mayka ostatnio wypija tylko 2 razy dziennie (sporadycznie 3) i to nie za dużo:
rano 120ml mleka, czasem przed spacerem (ok 11)wypije kilka łyczków mleka, ale rzadko, a potem dopiero o 16 przed drzemką popołudniową wypija mniej wiecej 150-200ml. Rozmawiałam z dietetykiem i powiedziała, że to troszkę mało. No, ale dostaje mleko również 2 razy dziennie w kaszkach (2 x po 150ml), ale czy to i tak nie za mało? Dziwne, że nie chce jej się pić. Jak była na piersi, jeszcze tydzien temu, to piła więcej, a wcześniej, to już w ogóle kilka- kilkanaście razy, a teraz tylko 2... Dostaje też obiadek i owoc - ze słoika i czasem świeży. W sumie, to w jej jedzeniu jest sporo wody, no ale...

Co o tym sądzicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czyli tak jak u mnie. Widocznie nasze maluszki tak maja i trzeba to zaakceptowac. Moja juz od malego pila slabiej mleczko itd, tzn. mniej niz powinna i nie domagala sie... teraz mleczko jest ok, ale picie niebardzo... i najlepiej jej trzymac butle:/ Ale jest zdrowa, wesola dziewczynka wazy 14 kg z haczykiem:P a mierzy kolo 88cm.
Bedzie dobrze:)
u nas:

3x90-120ml mleka modyfikowanego
1x180ml mleka modyfikowanego z kleikiem ryzowym (je lyzeczka)
max 60-100ml wody/herbaty/soku

problemow z wyproznianiem tez nie mamy.
No wlasnie moja tez nie ma problemow z wyproznianiem. Wszystko jest ok, poza tym, ze mnie to martwi...
Widzisz ja mam porodbny problemik, jesli chodzi o picie. Moja co prawda ma 21 mies, ale pije bardzo malo...
Mleko ok - rano ok. 210 wieczorem ok. 300ml.
Daje deserek, czy owocki, jogurcik - to tez w sobie ma wode.
Sama z siebie pije bardzo malo, gdybym nie kladla jej np. przy bajce to sama z siebie wypila by moze na caly dzien z pol butelki... Tylko to toleruje do picia mimo mych usilnych prosb...
Jesli poloze ja przy bajce, przypominam non stop, klade i trzymam ta butle to i 2 potrafi wypic... ale sama z siebie lipa... boje sie jak to bedzie w przedszkolu:(
Kubki innych ja nie interesuja. Tez sie ty,m martwie,pediatra mowi, e widocznie ma takie zapotrzebowanie, no ale takie male:/
Ni ema zadnych problemow z zaparciami czy cos... taki typ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry