Widok

Ile płacicie niani?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pracuje jako niania, z obecnym maluszkiem przebywam po 5,5h-6h dziennie i dostaje 1000zł stałej pensji. U 2 wcześniejszych maluszków 8-9/10h 1200/1300zł również stała.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dziękuje.

Może ktoś jeszcze?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my płacimy 1300zł godz. pracy 7:00-15:00
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
1600 zl, niecale 9 godzin, pensja stala, z urlopami, chorobowym itd, 1 dziecko
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
1 700zl ,3 h dziennie,ferie,całe wakacje oraz czas kiedy mały choruje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja płacę 8 zl/h, 4 godziny dziennie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
2,700 stałej pensji, 8h dziennie(5dni w tyg.) z urlopami na żądanie, chorobowym, 2 miechy wolnych wakacji oraz ferii, + wyżywienie oraz doskonałe warunki pracy, opieka tylko nad dzieckiem- bez dodatkowych obowiązków, tudzież możliwość awansu - jestem w ciąży, stawka podwójna za opieke nad dwójką dzieci.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15
Ja płaciłam 1200 zł ale to dwa lata temu za 8 h dziennie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
minusy bo to dla kogoś za dużo? za mało?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
1,5 roku temu płaciłam 1200zł za pracę 7-17-ta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
2200 srednio miesiecznie, niania na umowie o prace:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
tez sie zastanawiam czemu te minusy, chyba ze za duzo dla niani?
no to nie jest łatwa praca, duzy obowiazek opieka nad dzieckiem, to nie lalka,ze postawie w kacie i bedzie siedziec!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i to rozumiem! bo co to jest ten tysiąc z hakiem! niania też człowiek,z czegos życ musi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak tylko jak mama zarabia tysiąc z hakiem to niestety nie da opiekunce 2000 :(
takie realia w polsce
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
zawstydzisz bo: płacisz więcej, zarabiasz więcej?

Może na poziomie mentalności przedszkolnej to kogoś być zawstydziła a tak to jest to tylko żałosne ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja nie wiem skąd Wy bierzecie te stawki? Szukając pracy jako niania(mimo pokończenia kursów) rodzice oferowali stawki 700-800zł argumentując,że na więcej ich nie stać...Prawdę powiedziawszy kiedy tylko mówiłam,że chciałabym 1200zł od razu była gadka, że nie stać :/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja napisałam po prostu ile płacę ...

Choć uważam że wysokość pensji nie przekłada się na jakość pracy, to z kolei chęć zmiany pracy koreluje z wysokością pensji. Nie chcę zmieniać niani, wolę jedną i sprawdzoną więc tyle jej płacę. Wydaje mi się że jest ok, uczciwie. Ona jest zadowolona i ja.

Jakbym miała budżet wysokości 700-800 to bym nie szukała niani tylko żłobka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
chyba trafiałaś na kiepskie rodziny, ja dorabiając do studiów dziennych miesięcznie wyciągałam 1100-1200. ale oczywiście zgodzę się że są rodziny proponujące stawki jakie napisałaś, ale jest też wiele rodzin oferujące ponad "tysiaka"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
" tak tylko jak mama zarabia tysiąc z hakiem to niestety nie da opiekunce 2000 :( takie realia w polsce "

Serio dziewczyny?? to ile ów mama ma dac niani jesli zarabia 1,000 z hakiem? wychodzi na to że za uśmiech???:)
Był juz podobny wątek gdzie stwierdziłam to samo ze przeciętną rodzine nie stac by zapłacic niani jakies M/W 1,500zł. bądz 10zł. /h. bo sami tyle zarabiają - to zostałam zgnojona, i były epitety typu " to jesli nie stac cie na nianie to siedz w domu" Bo niania musi sie z czegos utrzymac, bo nie po to konczyła studia zeby zarabiac 7/8zł./h, rozumiem ale wydawało mi sie ze człowiek który konczy studia w tym przypadku pedagogiczne tak? to po to by miec lepszą prace-legalną! np. w przedszkolu/żłobku.

...

"zawstydzisz bo: płacisz więcej, zarabiasz więcej?

Może na poziomie mentalności przedszkolnej to kogoś być zawstydziła a tak to jest to tylko żałosne ... "

hmmm ja sobie tylko postanowiłam zażartować widząc te minusy... a ty za grosz nie masz poczucia humoru i to jest żałosne...

...
"Ja nie wiem skąd Wy bierzecie te stawki? Szukając pracy jako niania(mimo pokończenia kursów) rodzice oferowali stawki 700-800zł argumentując,że na więcej ich nie stać...Prawdę powiedziawszy kiedy tylko mówiłam,że chciałabym 1200zł od razu była gadka, że nie stać :/ "

no właśnie, i to jest kolejny tego typu komentarz na plus, nagle wam sie odwidziało że niania powinna zarabiac przynajmniej 10zł./11zł./h?
czasy sie pogorszyły czy co?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry